آموزش آنلاین و از راه دور، یکی از فناوری‌های بسیار تاثیرگذار در عصر حاضر در زمینه آموزش و یک ابزار فوق‌العاده برای یادگیری محسوب می‌شود. با وجودآنکه ورود مهمان ناخوانده و پرعذاب کرونا به کشور مشکلات بسیاری را در همه عرصه‌ها ایجاد کرد ولی همت عمومی در بخش‌های مختلف آموزشی کشور به‌ویژه دستگاه عظیم تعلیم و تربیت موجب شد […]

آموزش آنلاین و از راه دور، یکی از فناوری‌های بسیار تاثیرگذار در عصر حاضر در زمینه آموزش و یک ابزار فوق‌العاده برای یادگیری محسوب می‌شود.

با وجودآنکه ورود مهمان ناخوانده و پرعذاب کرونا به کشور مشکلات بسیاری را در همه عرصه‌ها ایجاد کرد ولی همت عمومی در بخش‌های مختلف آموزشی کشور به‌ویژه دستگاه عظیم تعلیم و تربیت موجب شد تا  دانش‌آموزان از علم و دانش فاصله نگیرند و وقفه‌ای در این مسیر ایجاد نشود، بطوریکه از همان دهه دوم اسفند، بسیاری از مدیران و معلمان با ایجاد گروه‌هاییی در شبکه اجتماعی “واتساپ” به ادامه روند آموزش خود پرداختند و سپس شبکه آموزش تلویزیونی وارد عمل شد و در نهایت سامانه “شاد”، بحث آموزش آنلاین دانش‌آموزان را منسجم کرد.

بنا به اعلام مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، تاکنون ۹ میلیون و ۱۴۱هزار و ۳۹ نفر شامل هشت میلیون و ۳۶۶ هزار و ۶۱۹ دانش‌آموز، ۶۴۹ هزار و ۹۶۱ معلم و ۱۲۴ هزار و ۴۵۹ مدیر در شبکه شاد ثبت‌نام کرده‌اند و بیش از چهار میلیون و ۵۱۰ هزار و ۹۷۳ کلاس درس، فعال و ۱۴۶ هزار و ۲۰۹ باب مدرسه در شبکه آموزشی دانش آموزان تأسیس شده است. 

طبق این آمار، تاکنون ۶۰۰ میلیون فایل  و یک میلیارد و ۶۴۹ میلیون و ۸۷ هزار و ۹۵۳ پیام در این شبکه مُبادله شده است.

تدریس بیش از ۹۰ درصد معلمان اصفهانی از طریق آموزش آنلاین 

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان گفت: اکنون بیش از ۹۰ درصد از معلمان دوره ابتدایی و متوسطه استان به شیوه آنلاین در حال تدریس دانش‌آموزان هستند.

محمد اعتدادی در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: در این مدت ۹۱ درصد از کلاس‌های متوسطه و ۷۵ درصد از کلاس‌های ابتدایی به شیوه آنلاین و در شبکه آموزش دانش‌آموزی(شاد) دایر شده است.

وی با اشاره به اینکه بحران ناگهانی ویروس کرونا در حالی رُخ داد که هنوز بستر آموزش الکترونیک در تمام نقاط استان فراهم نشده بود، تصریح کرد: با این وجود و در پرتو تلاش دستگاه عظیم تعلیم و تربیت و همکاری دانش‌آموزان و اولیای آنها، قطار آموزش بدون وقفه به حرکت خود ادامه داد.

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان افزود: تغییر شیوه آموزشی از فضای حقیقی و فیزیکی به فضای مجازی و آنلاین، اتفاق بزرگی است که با تقویت، توسعه و رفع نقاط ضعف آخرین نسخه این نوع آموزش در سامانه شاد، خود را برای شرایط احتمالی در آینده نیز آماده می‌کنیم.

وی اضافه کرد: بر این اساس باید نگرانی‌های موجود به نحو مطلوب رفع شود زیرا در حال تجربه یک تغییر بزرگ هستیم که برای به ثمر نشستن مطلوب آن به مدیریتی قوی همراه با تلاش و ممارست بالا نیاز است.

وی با اشاره به محدودیت و نبود امکانات دیجیتال برای برخی دانش‌آموزان گفت: هیچ اجباری به خرید گوشی اندروید برای دانش‌آموزان نشده و آنهایی که امکان استفاده از این ابزار را ندارند از طریق صدا و سیما آموزش می‌بینند و آنهایی هم که به تلویزیون دسترسی ندارند از طریق بسته‌های آموزشی که از طریق راهبران آموزشی در اختیار آنها قرار می‌گیرد، آموزش خواهند دید.

اعتدادی تصریح کرد: به هر حال سال تحصیلی جدید با مشکل بزرگی مواجه شده بود که تا حدود بسیاری هموار شده است که البته با همکاری خانواده بزرگ دستگاه تعلیم و تربیت، آن را پشت سر خواهیم گذاشت.

وی، تعیین تکلیف سال تحصیلی مبنی بر بازگشایی آن را  به تصمیمات ستاد ملی پیشگیری و کنترل بیماری کرونا منوط دانست و گفت:  در شرایطی که بیشتر  کشورهای جهان با معضلات ناشی از بیماری کرونا مواجه شده‌اند، تداوم جریان آموزشی در کشور ما آن هم از طریق شبکه آموزشی دانش‌آموز، یک دستاورد مهم ملی محسوب می‌شود، هرچند که بهترین مکان برای آموزش جایی جز مدرسه نیستد.

آموزش آنلاین مُکمل آموزش حقیقی 

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش اصفهان نیز گفت: آموزش مجازی به شیوه آنلاین که بصورت ناگهانی و در مدت زمان کوتاهی با همت جمعی معلمان و دانش‌آموزان، جای آموزش حقیقی و فیزیکی را پُر کرد به‌عنوان آموزش مکمل در دستگاه تعلیم و تربیت شناخته شده و در دستور کار قرار گرفته است.

محمدرضا ناظم‌زاده در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: اکنون ۷۵ درصد از دانش‌آموزان پایه‌های ابتدایی استان از آموزش‌های مجازی و آنلاین بهره‌مند هستند.

وی  در عین حال یادآور شد: حدود ۲۵ درصد از دانش‌آموزان به‌دلیل نداشتن وسایل ارتباطی و در دسترس نبودن فناوری لازم از این امکان برخوردار نیستند که این مهم با پیش‌بینی راهکارها و برنامه‌ریزی مناسب در استان جبران شده است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش اصفهان افزود: در این راستا اسامی این دانش‌آموزان مشخص شده و با شیوه‌های مختلف، آموزش آنها ادامه یافته است.

ناظم‌زاده ادامه داد: نظارت بر آموزش مجازی، بیشتر از آموزش حقیقی صورت می‌گیرد و این  رویکرد در سامانه شبکه آموزش دانش‌اموزان (شاد) بصورت جدی دنبال می‌شود.

 وی تصریح کرد: تقویت این سامانه با توجه به پیش‌بینی بروز احتمالی این شرایط در سال‌های بعد در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار گرفته است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش  اصفهان با اشاره به اینکه هنوز تصمیمی برای شیوه برگزاری امتحانات پایه‌های هفتم تا قبل از دوازدهم گرفته نشده است، گفت: دانش‌آموزان باید این آموزش‌ها را با جدیت دنبال کنند.

وی یادآور شد: امتحانات پایه دوازدهم از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر به‌صورت حضوری و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود و به این منظور از فضاهای بسیار بزرگ مانند ورزشگاه‌ها نیز به‌عنوان حوزه‌های امتحانی استفاده خواهد شد.

اکنون بیش از ۹۲۰ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در پنج هزار و ۳۰۰ آموزشگاه استان اصفهان به تحصیل مشغول هستند.

بر پایه گزارش رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۹۶ هزار و ۴۴۸ نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا به بیش از ۶ هزار نفر رسیده است.