دولت افغانستان به‌تازگی کمیته کاری مشترکی را با بانک جهانی ایجاد کرده است تا بتواند برای کمک به فقرا و بخش مستضعف جامعه افغانستان که از گسترش ویروس کرونا متاثر شده‌اند، برنامه های خود را زودتر آغاز کند. کاخ ریاست جمهوری افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که محمد اشرف غنی با «هنری کرالی» رییس بخش افغانستان در بانک […]

دولت افغانستان به‌تازگی کمیته کاری مشترکی را با بانک جهانی ایجاد کرده است تا بتواند برای کمک به فقرا و بخش مستضعف جامعه افغانستان که از گسترش ویروس کرونا متاثر شده‌اند، برنامه های خود را زودتر آغاز کند.

کاخ ریاست جمهوری افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که محمد اشرف غنی با «هنری کرالی» رییس بخش افغانستان در بانک جهانی، از طریق ویدئو کنفرانس در رابطه با تعهدات مالی بانک جهانی به منظور مبارزه با ویروس کرونا، بحث و گفت‌وگو کرد.

غنی گفته است که برای کمک به افراد مستحق و بی‌بضاعت به همکاری ثروتمندان و شرکایی مانند بانک جهانی، نیاز است.

بانک جهانی برای مبارزه با ویروس کرونا در افغانستان متعهد به کمک ۱۰۴ میلیون دلاری شده است که به گفته مقامات دولتی ۶۰ درصد این کمک ها از طریق موسسات انجام خواهد شد.

دولت این کشور همچنین برنامه ملی مقابله با کرونا را تهیه کرده است که آن را با مشارکت کشورهای یاری کننده اجرا خواهد کرد.

اشرف غنی این برنامه را از طریق ویدئو کنفرانس با سفیران خارجی و نهادهای بین‌المللی از جمله اتحادیه اروپا، بانک توسعه آسیایی، بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول به مشارکت گذاشت.

غنی تأکید کرد که سرمایه‌گذاری بر سیستم بهداشتی کارا، محافظت اجتماعی، برنامه‌ برای توانمند سازی مردم به ویژه کارگران و دسترسی به زیرساخت موثرتر، از توقعات عمده مردم از حکومت به شمار می ‌رود.

وی گفت که مصونیت غذایی، جلوگیری از تاثیرات منفی آن بر اقتصاد، حفظ همکاری‎های منطقه‌ای به ویژه همکاری پاکستان، هند و کشورهای آسیای میانه از طریق باز گذاشتن مرز بخاطر جریان انتقال اموال بازرگانی و مواد خوراکی به افغانستان از مهمترین برنامه های ملی مقابله با کرونا است.

در مقابل سفیران کشورها و نمایندگان نهادهای کمک‌کننده از برنامه‌های دولت افغانستان برای مقابله با ویروس کرونا، اعلام حمایت کرده‌اند.

در یک اقدام دیگر وزارت بهداشت افغانستان قرارداد ۳۲ میلیون دلاری با یونیسف و صندوق کودکان سازمان ملل متحد برای حمایت از کودکان امضا کرد.

«فیروزالدین فیروز» وزیر بهداشت افغانستان در مراسم امضای این قرارداد گفت که این مبلغ پول‌ را برای مقابله با ویروس کرونا جهت خریداری به موقع ضرورت‌های پزشکی، مانند کیت‌های محافظتی، تهیه پیام‌های بهداشتی و بالا بردن سطح آگاهی مردم هزینه می کند.

وی قرارداد دیگری را با سازمان بهداشت جهانی به ارزش ۴.۷ میلیون دلار امضا کرد که در بخش‌های ایجاد و ارتقای آزمایشگاه برای تشخیص ویروس کرونا در استان‌های قندوز، فراه، نیمروز، غزنی، غور، بدخشان، بامیان و جوزجان، تقویت و تیم‌های سیار، تهیه کیت های تشخیصی و استخدام مشاوران فنی هزینه خواهد کرد.

همچنین سفارت چین در کابل روز گذشته دومین محموله کمک کشورش به وزن هفت تن را به وزارت بهداشت افغانستان تحویل داد.

این محموله شامل کیت‌های تشخیصی، ماسک، کیت‌های محافظتی، عینک‌های ایمنی، دستگاه‌های تب سنج، دستگاه ونتلاتور و دستگاه اکسیژن است.

براساس آخرین آمار وزارت بهداشت افغانستان، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به یکهزارو ۳۳۰ تن رسیده است که از این جمله ۱۸۸ نفر بهبود یافته و ۴۳ تن دیگر هم جان باخته اند.