فتانه کاوریزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: ماه رمضان و روزهداری با انتشار کرونا مصادف شده که لازم است برخی نکات مهم تغذیهای جهت حفظ و ارتقای سلامت اعضای خانواده و پیشگیری از بیماری رعایت شود.
وی افزود: بر اساس نظر پزشکان نخوردن غذا به طور متناوب در روزهداری اسلامی، نه تنها عارضهای در افراد سالم ایجاد نمیکند بلکه سب تقویت ایمنی بدن و کاهش پاسخهای التهابی زیانبار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس میشود بنابراین همه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد بهداشتی تغذیهای میتوانند روزه بگیرند.
کاوریزاده یادآور شد: بیمارانی که پیوند اعضا شدهاند نباید روزه بگیرند اما روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: بیمارانی که مبتلا به سایر بیماریها هستند و قبلا روزهداری برای آنها منعی نداشته است در شرایط بحران کرونا متفاوت از سالهای دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخصص میتواننداقدام به روزهداری کنند.
کاوریزاده تاکید کرد: به بیمارانی که مبتلا به کرونا شده و بهبود یافتهاند توصیه می شود حداقل تا ۶ هفته پس از بیماری اقدام به روزهداری نکنند.
وی اظهار داشت: افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای نظیر فشار خون بالا، قلبی عروقی، سرطان و دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلا به وضعیت شدید بیماری هستند و به منظور پیشگیری از ابتلا افرادی که مطمئن نیستند روزه برای آنها ضرر دارد به منظور احتیاط از انجام این فریضه الهی پرهیز کنند.
این کارشناس تغذیه گفت: این افراد میتوانند پس از اطمینان از اتمام همهگیری بیماری، روزه خود را قضا کنند مگر اینکه با نظر پزشک متخصص اطمینان از بیضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود.
کاوریزاده با بیان اینکه رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیسیتم ایمنی بدن برای مقابله با عفونتها بخصوص بیماری کرونا دارد، افزود: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروههای غذایی و جایگزینهای آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذیهای مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین میشود.
وی تاکید کرد: بنابراین با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های ای، آ و سی همچنین منابع غذایی حاوی آهن، روی و سلنیوم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا لازم هستند نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزهداری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش مییابد.