به گزارش خبرگزاری پردیسان آنلاین، رسانههای آزاد، روزنامهها و مطبوعات در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس خبرگزاری پردیسان آنلاین، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران عکس صفحه نخست خود را به تمام ۶۲ خبرنگار شهید شده در جنگ اخیر توسط اسرائیل اختصاص داد و با تیتر «خون افشاگر» نوشت: حملات جنایت بار ارتش صهیونیستی به غیرنظامیان، باز هم جان خبرنگاران را گرفت. ظهر دیروز فرح عمر، خبرنگار المیادین و ربیع المعماری، تصویربردار همراه او، در حمله جنگندههای اسرائیلی در شهر طیرحرفا واقع در جنوب لبنان به شهادت رسیدند. رژیم صهیونیستی چندی پیش نیز به تیم خبرنگاران در جنوب لبنان حمله کرده بود که در آن یک خبرنگار شهید و چند نفر دیگر زخمی شدند. ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز تجاوزگری خود علیه غزه بالغ بر ۶۴ خبرنگار را در مناطق جنگی به شهادت رسانده است. در همین حال، غسان بن جدو، مدیر این شبکه حمله به خبرنگاران المیادین را عامدانه توصیف کرد.
همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان در گفتوگو با شبکه المیادین تأکید کرد: «هدف از ترور خبرنگاران المیادین ارعاب این شبکه پیشگام مقاومت است.» مجتبی امانی روز گذشته در گفتوگو با این شبکه خبری اظهار داشت: «گویی مقدر شده است که المیادین در قربانگاه حقیقت و کلمه فداکاری کند. این اقدام بزدلانه با هدف هراسافکنی و خاموش کردن صدای مقاومت در افشای توحش اشغالگران انجام شده است.»
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با تیتر «آتشبس برای اسرائیل فاجعهبارتر است یا آمریکا؟» نوشت: در حالی که دویچهوله (آلمان) گزارش داده است: «اقتصاد اسرائیل تاب جنگ طولانی را ندارد و پول ملیاش در برابر دلار به پایینترین حد خود در ۱۱ سال گذشته سقوط کرده است»؛ تحلیلگر شبکه ۱۳ اسرائیل اعلام کرد: «ما توان ادامه دادن جنگ را نداریم. باید هرچه سریعتر جنگ را تمام کنیم؛ ما کشور قدرتمندی نیستیم که جنگی طولانی را ادامه دهیم. ما یک دولت کوچک هستیم» از سوی دیگر، فشار افکار عمومی جهان بسیار بالاست؛ تا جایی که حتی جیمز لندل، خبرنگار دیپلماتیک بیبیسی، چهار روز قبل خبر داد: «تقریباً روز به روز لحن متحدان اسرائیل شامل آمریکا و انگلیس و اسرائیل نسبت به این کشور تندتر میشود». ارزیابی جرمی بوئن سردبیر بخش بینالملل بیبیسی این است که: «چند روز از ورود نیروهای اسرائیلی به بیمارستان شفا میگذرد و درخواست آتشبس بدون شواهدی بر وجود مقر حماس در بیمارستان افزایش خواهد یافت». به اذعان بررسیهای امنیتی رژیم صهیونیستی، ۹۵ درصد تجمعات و تظاهراتها در جهان به حمایت از غزه و در اعتراض به اسرائیل انجام میشود.
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تسلیم تلآویو به آتشبس زیر آتش مقاومت» نوشت: مذاکرات برای تبادل اسرا و آتشبس پیشرفت قابلتوجهی داشته؛ خبری که مقامهای حماس آن را اعلام و نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم آن را تأیید کرده است. این توافق در شرایطی پا گرفته که تلفات میدانی رژیم صهیونیستی رو به افزایش است. برخی منابع غیررسمی عصر دیروز فاش کردند که تنها ظرف ۴۸ ساعت، ۳۰ نظامی اسرائیلی از جمله سه افسر کشته شدهاند.
روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود به سراغ موضوع شهادت خبرنگاران در جنگ غزه رفت و با تیتر «شهادت شاهدان» نوشت: گرفتن جان خبرنگاران توسط اسرائیل برای نخستینبار نیست که اتفاق میافتد. سال گذشته شیرین ابوعاقله، خبرنگار معروف الجزیره توسط ارتش رژیم اسرائیل در کرانه باختری به شهادت رسید. آن زمان تلآویو مسؤولیت شهادت وی را برعهده نگرفت ولی بعد از یک سال سازمان ملل در تحقیقاتی مستقل اعلام کرد عامل شهادت شیرین اسرائیل بوده است. تلآویو بارها در جنگهای مختلف خبرنگاران را هدف قرار داده است و این بار اول نیست که خبرنگاران را به شهادت میرساند. روز گذشته اسرائیل در حمله وحشیانه به خاک لبنان خبرنگار و فیلمبردار رسانه المیادین را به شهادت رساند. همین چند روز قبل اسرائیل حق اطلاعرسانی را از المیادین در کرانه باختری سلب کرده بود. حزبالله لبنان در واکنش به شهادت ۲ خبرنگار شبکه المیادین اعلام کرد: بار دیگر شبکه المیادین در معرض تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار گرفت. این جنایت و جنایتهای قبلی اهمیت نقش رسانهها در رسوا کردن اقدامات تروریستی دشمن صهیونیست را نشان میدهد.
این روزنامه همچنین در مطب دیگری به سخنرانی رئیس جمهور در نشست فوقالعاده سران کشورهای بریکس به صورت مجازی پرداخت و با تیتر «راهکار ایرانی برای فلسطین» نوشت: بریکس که یک نهاد و سازمان اقتصادی بینالمللی است، به عنوان یک بلوک قدرت جدید در مقابل یکجانبهگرایی غرب، در قبال وضعیت غزه و جنایاتی که از سوی اسرائیل رخ میدهد، بیتفاوت نبوده و اقدام به برگزاری یک نشست اضطراری کرد؛ امری که نشاندهنده افزایش نقشآفرینی بریکس از یک نهاد صرفاً اقتصادی به سمت یک ائتلاف فعال در مناسبات امنیتی و نظامی جهان نیز هست.
در این شرایط ایران به عنوان یکی از اعضای جدید بریکس که از قضا پیشنهاد برگزاری این جلسه را هم داده بود، نقش مهمی را در این نشست اضطراری ایفا کرد. رئیسجمهور ایران، با تکرار پیشنهادهایی که در اجلاس مشترک سازمان همکاری اسلامی با اتحادیه عرب داده بود، بر این امر صحه گذاشت که ایران برای تحقق پیشنهادهایی که در حمایت از مردم فلسطین ارائه داده بود، از تمام ابزارهای دیپلماتیک خود استفاده خواهد کرد.
روزنامه شرق در یادداشت امروز خود با عنوان «جنگ غزه، سناریوهای مفروض و نقش ایران» نوشت: حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل نهتنها موجب غافلگیری عمدی یا سهوی اسرائیل شد، بلکه دیگر بازیگران دولتی، منطقهای و فرامنطقهای و بازیگران غیردولتی خاورمیانه را نیز غافلگیر کرد. از جمله کشورهایی که با دوراهی بزرگ (dilemma) مواجه شد و در موقعیت ویژه قرار گرفت، ایران بود. ایران، در مواجهه با این وضعیت خطیر، با رفتاری منطقی با گذر از «میدان» مینگذاریشده وارد «دیپلماسی» شد. به نظر میرسد بازی بازیگران در این مناقشه، به شدت متأثر از آینده مناقشه و سناریوهای مفروض است. در این راستا دو سناریو در خصوص جنگ غزه میتوان ارائه کرد؛
سناریوی اول، سناریوی جنگ کمشدت و کمدامنه
سناریوی دوم، جنگ پرشدت و پردامنه
این روزنامه در مطلب دیگری با تیتر «سال سخت بودجه» نوشت: کسری سنگین بودجه در نیمه اول امسال دولت را بر آن داشته است که اعداد لایحه بودجه سال آینده را با احتیاط بیشتری به نگارش درآورد. بر اساس اعلام سازمان برنامهوبودجه در هفت ماه ابتدای امسال کشور چیزی حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه را تجربه کرده و برآوردها حاکی از آن است که نزدیک به نیمی از درآمدهای نفتی امسال، تاکنون محقق نشده است. سال گذشته عددهای بلندپروازانه بودجه ۱۴۰۲ و همچنین رشد خیرهکننده بودجه برخی نهادها مانند صداوسیما در رسانهها منعکس شد و حالا دولت لایحه بودجه سال آینده را با اعداد اندکی محافظهکارانهتر بسته است.
روزنامه دنیای اقتصاد در تیتر یک امروز خود با عنوان «خزان قیمت در بازارها» نوشت: انتظارات کاهشی در بازارهای دارایی به میانه پاییز رسید و دمای بازدهی قیمتی اکثر بازارها در آبانماه منفی شد. بررسی آمارها حاکی از آن است که بازدهی بازارهای بورس، مسکن، گرم طلا و ربع سکه در ماه میانی پاییز کاهشی بوده است. اگرچه دلار و تمام سکه، دارای بازدهی مثبت بودند، اما این رقم تنها به میزان ناچیز ۰.۲ درصد ثبت شده است. از سوی دیگر، در ۸ ماه نخست سال جاری نیز بازدهی انواع «داراییهای طلایی» منفی گزارش شده است. در این مدت رشد شاخص بورس ۳ درصد و رشد قیمت دلار نیز تنها ۵.۲ درصد بوده است. اما در ۸ ماه نخست سال، سرمایهگذاران در بازار مسکن و بازار پول توانستند بازدهی ۱۶ درصدی را ثبت کنند. نکته مشخص آن است که فضای بازارها در ماه آبان همچنان آرام بوده است و نوسان قابل توجه قیمتی مشاهده نمیشود. هرچند که برخی مدعی شروع هیجانات بازارها در ماههای پایانی سال هستند، اما رئیس کل بانک مرکزی در همایش بانکداری الکترونیک تاکید کرده است که این روند آرامش بازارهای دارایی تا پایان سال تداوم خواهد یافت.