تزریق ۲۶ همت به شبکه بانکی و مؤسسات اعتبار

در حراج این هفته بانک مرکزی جمهوری اسلامی در مجموع توسط این بانک تزریق ۲۶ همتی پول به شبکه بانکی و مؤسسات اعتباری صورت گرفت.

به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از بانک مرکزی، در حراج این هفته بانک مرکزی جمهوری اسلامی در مجموع توسط این بانک تزریق ۲۶ همتی پول به شبکه بانکی و مؤسسات اعتباری صورت گرفت که این تزریق پول، ۴ همت در قالب عملیات بازار باز و ۲۲ همت در قالب اعتبارگیری قاعده‌مند انجام شد.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط بانک مرکزی، با توجه به پیش بینی این بانک از وضعیت نقدینگی در بازار بین بانکی، موضع این بانک در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو بانک مرکزی به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ ۲,۲۲۰ هزار میلیارد ریال اقدام کرد. گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۱۷ دی ماه ۱۴۰۳) در قالب عملیات بازار باز به شرح زیر است:

تزریق ۲۶ همت به شبکه بانکی و مؤسسات اعتبار

بر اساس جدول فوق در عملیات بازار باز هفته اخیر، از ۳۰۷ هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان ارزش سفارش‌های ارسال‌شده سیستم بانکی (فروش انواع اوراق بهادار – اوراق مالی اسلامی- منتشره توسط خزانه‌داری کل کشور به بانک مرکزی)، ارزش سفارش‌های پذیرفته شده توسط بانک مرکزی در قالب توافق بازخرید ۲۲۲ همت بود که بالغ بر ۷۲ درصد ارزش سفارش‌های ارسال شده است.

از طرف دیگر با توجه به سررسید شدن ۲۱۷ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان توافق بازخرید (مربوط به حراج گذشته)، شبکه بانکی و مؤسسات اعتباری اقدام به خرید اوراقی کردند که قبلاً به بانک مرکزی فروخته بودند.

خالص تزریق پول بانک مرکزی در عملیات بازار باز که حاصل از تفاوت ارزش سفارش‌های پذیرفته شده نسبت به ارزش توافق بازخرید سررسید شده است به ۴ هزار و ۵۰ میلیارد تومان رسید.

عملیات بازار باز و اعتبارگیری قاعده‌مند (اعطای اعتبار به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری) دو ابزار سیاست پولی در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است که هدف از انجام آن (البته در قبال اخذ وثیقه) مدیریت نقدینگی، کاهش نوسانات نرخ سود بازار و حفظ نرخ سود بازار در نزدیکی نرخ سود هدف است.

بانک مرکزی در چارچوب مدیریت ذخایر مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت ذخایر در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.

تزریق ۲۶ همت به شبکه بانکی و مؤسسات اعتبار

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=314030

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: