داریوش امانی در گفت وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین درباره ترخیص کامیون‌های وارداتی از گمرک اظهار کرد: بر اساس بند ث ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه، امکان واردات کامیون‌های دست دوم اروپایی با عمر زیر ۳ سال وجود دارد و در حال حاضر، این روند در دست اجراست. آخرین وضعیت ترخیص کامیون‌های دپو […]

داریوش امانی در گفت وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین درباره ترخیص کامیون‌های وارداتی از گمرک اظهار کرد: بر اساس بند ث ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه، امکان واردات کامیون‌های دست دوم اروپایی با عمر زیر ۳ سال وجود دارد و در حال حاضر، این روند در دست اجراست.

آخرین وضعیت ترخیص کامیون‌های دپو شده در گمرکات

وی افزود: تا کنون برای واردات نزدیک به ۷ هزار دستگاه کامیون ثبت سفارش انجام که از این تعداد نزدیک به ۳۳۰۰ دستگاه تا کنون از گمرک ترخیص و ۱۴۰۰ دستگاه کامیون هم شماره (پلاک) گذاری شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بعد از اینکه دستگاه قضائی به موضوع ورود کرد، با فرآیندهایی که ترخیص را کُند کرده بود، مقابله و اصلاح شد؛ شرایط شماره گذاری در حال حاضر بسیار مناسب است و دنبال آن هستیم تا از این هم بهتر شود.

عامل دپوی کامیون‌ها در گمرک، خودِ واردکننده است

وی یادآور شد: اینکه برخی کامیون‌ها در گمرک دپو شده اند به دلیل مسائلی است که خود واردکننده با آنها مواجه است و ضوابطی همچون «گرفتن گواهی استاندارد»، «گواهی‌های محیط زیست»، «ارائه اسناد منشأ ارز که خارجی باشد نه داخلی»، «مجوزهای مربوط به خدمات پس از فروش» که مد نظر قانون بوده و هر یک فرآیندهای خاص خود را دارد را نتوانسته ارائه دهد و مشکلات خود را حل کند.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تصریح کرد: مشکلاتی که بر سر واردکنندگان است را دسته بندی کردیم و مشکلاتی که عمدتاً بین واردکنندگان مشترک بود را با ورود مقام قضائی برطرف کرده ایم؛ فضای بسیار خوبی در حال حاضر حاکم شده و ترخیص در حال رخ دادن است.

اگر جلوی ثبت سفارش واردات کامیون گرفته شود، شوک قیمتی به بازار وارد می‌شود

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ثبت سفارش واردات کامیون‌های زیر ۳ سال ساخت اروپایی، همچنان باز است یا نه؟ گفت: سامانه ثبت سفارش باز بوده و روند واردات ادامه خواهد داشت؛ کامیون‌های موجود در گمرکات به تدریج در حال ترخیص هستند و ما اقدامات مربوطه را انجام می‌دهیم؛ اگر اعلام کنیم که ثبت سفارش مسدود است، شوک قیمتی در بازار ایجاد خواهد شد و قیمت کامیون ناگهان افزایش می‌یابد.

امانی درباره بالا بودن کامیون‌های وارداتی در بازار بیان کرد: وظیفه وزارت راه و شهرسازی در موضوع واردات کامیون‌های دست دوم اروپایی، صرفاً تسهیلگری بوده و اصل موضوع بر عهده وزارت صمت است؛ اما با توجه به اینکه بخش حمل و نقل جاده‌ای از موضوع واردات کامیون‌های زیر ۳ سال ساخت منتفع می‌شود، از صفر تا صد این مسأله را سازمان راهداری و وزارت راه در دست گرفته است؛ وگرنه خیلی از دستگاه‌ها موظفند دخالت کنند.

بارها از سازمان حمایت خواسته ایم تا کامیون‌های وارداتی را قیمت گذاری کند

وی تأکید کرد: در موضوع نظارت بر قیمت کامیون‌های وارداتی اروپایی، وزارت صمت و سازمان حمایت باید ورود کند و کار را انجام دهد؛ ما جلسات مربوطه را برگزار و مکاتبات آن را هم ارسال کرده ایم؛ به دنبال آن هستیم تا قیمت گذاری بر روی کامیون‌ها انجام شود و با قیمت مد نظر سازمان حمایت، کامیون‌های وارداتی به رانندگان واگذار شود؛ دنبال آن هستیم تا وزارت صمت این موضوع را بپذیرد و وظیفه ذاتی خود که قیمت گذاری است را انجام دهد.

حل مشکلات قطعه، لاستیک و روغن بر عهده وزارت صمت است؛ اما سازمان راهداری دنبال می‌کند

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره مشکلات کامیون داران در خصوص تأمین قطعات یدکی خودروهای سنگین، روغن موتور و لاستیک اظهار کرد: باید این سوال را از وزارت صمت مطرح کرد؛ سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نه در کار تولید و نه توزیع قطعه، لاستیک و روغن موتور دخالتی ندارد.

وی ادامه داد: البته خانه رانندگان خودروهای سنگین، سازمان راهداری است و هر مشکلی که پیدا می‌کنند، به این سازمان مراجعه می‌کنند؛ اگرچه متولی این موضوعات وزارت صمت است، اما ما در سازمان راهداری بارها این مسأله را پیگیری کرده ایم و هر جا مشکلی پیش آمده، رأسا به آن ورود کرده ایم.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: زمانی که مسأله کمبود لاستیک سنگین پیش آمد، سازمان راهداری اعلام آمادگی کرد تا توزیع لاستیک رانندگانی که ذیل این سازمان هستند را در دست بگیرد؛ در موضوع روغن موتور هم اعلام کردیم حاضریم به رایگان پایانه‌های سازمان راهداری را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم تا بدون واسطه، روغن در اختیار رانندگان قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر هم دنبال حل مشکلات رانندگان هستیم و جلساتی با وزارت صمت در زمینه روغن و لاستیک برگزار کرده ایم؛ در حال پیگیری هستیم تا مشکلی پیش نیاید. شخص وزیر راه نیز با وزیر صمت گفتگوهایی داشته است.

دنبال عرضه لاستیک و روغن موتور در بورس کالا هستیم

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره عرضه لاستیک و روغن موتور در بورس کالا گفت: دنبال آن هستیم؛ ما هر روشی را که سبب شود تا روغن و لاستیک ارزان‌تر دست رانندگان و مصرف کنندگان ما برسد، دنبال می‌کنیم.