ترامپ و آغاز یک دوره پرتنش در نظام بین‌الملل

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ترامپ به مردم آمریکا وعده داده که جنگ ها با آمدن وی به پایان خواهد رسید، اما نگفته که به چه صورت پایان خواهد یافت، به همین دلیل خیلی‌ها فکر می‌کنند این جنگ‌ها با خوشی تمام می‌شود، در حالی که من معتقدم آمدن دونالد ترامپ آغاز یک دوره پرتنش در نظام بین‌الملل خواهد بود.

مهدی خورسند در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین در خصوص آینده روابط بین‌الملل با روی کار آمدن دوباره ترامپ اظهار کرد: یکی از کارهای اساسی که دونالد ترامپ در دوره اول خودش انجام داد، تلاش برای ضربه زدن به روابط اقتصادی ایران و چین بود.

وی افزود: ترامپ با بازگرداندن تحریم‌ها و زیر برجام زدن، تلاش کرد که از گشایش‌های اندک ایجاد شده توسط برجام برای جمهوری اسلامی ایران جلوگیری کند. همین مسئله باعث شد در طول آن ۴ سال، حجم روابط اقتصادی ما کاهش پیدا کند و به این دلیل که ما نیز راهبرد مشخصی برای ارتباط با چین نداشتیم، چینی‌ها به سمت بازارهای جایگزین حرکت کردند.

کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: البته من معتقد هستم عدم همکاری ما با چینی‌ها بیشتر به نداشتن برنامه از سوی ایران برمی‌گردد، زیرا ما چینی‌ها را می‌بینیم که مشتاق هستند، اگرچه آنها نیز گاهی گلایه‌ها و نگرانی‌هایی از تحریم‌های ایران دارند اما با وجود سرمایه‌های خرد چینی می‌شود آنها را در این فضا نگه داشت و می‌توان برای کشور با این سرمایه‌های خرد مسیر توسعه‌ای را باز کرد.

خورسند با بیان اینکه به نظر می‌رسد ترامپ مسیر دوره اول خودش را حتی با شدت بیشتری دنبال کند، تصریح کرد: آمریکا در نظام بین‌الملل چند پرونده لاینحل دارد؛ اول پرونده جمهوری اسلامی ایران است و دوم پرونده توسعه بی وقفه چین در نظام بین‌الملل و تلاش‌های چین برای گرفتن جایگاه تک قطبی جهان در نظم بین‌المللی است.

وی افزود: سوم پرونده روسیه و اوکراین است و چهارم تحت فشار بودن رژیم صهیونیستی است. این چهار پرونده بزرگ آمریکا در حوزه سیاست خارجی است که دونالد ترامپ به مردم آمریکا قول داده است آنها را خاتمه بدهد و وعده داده که جنگ با آمدن وی به پایان خواهد رسید، اما نگفته که به چه صورت پایان خواهد یافت، به همین دلیل خیلی‌ها فکر می‌کنند این جنگ‌ها با خوشی به پایان خواهد رسید، در حالی که من معتقد هستم آمدن دونالد ترامپ آغاز یک دوره پرتنش در نظام بین‌الملل خواهد بود.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: آمریکایی‌ها هیچ وقت حاضر نبودند با واقعیت‌های نظام بین‌الملل، مواجه شوند و همواره با عینک منافع خودشان به تحولات نظام بین‌الملل نگاه کردند، هرجایی هم که یک جانبه و بر اساس منافع پیش رفته‌اند، شکست خوردند و در منجلاب فرو رفتند.

خورسند یادآور شد: بعد از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی آمریکایی‌ها هر جا اقدامی کردند، در منجلابش گرفتار شدند؛ در افغانستان که مجبور به خروج شدند و در عراق نیز به همان سرنوشت دچار شدند و امروز در منجلاب جنگ روسیه و اوکراین مانده‌اند، زیرا روسیه توانسته سرزمین‌هایی از اوکراین را اشغال کند و جایگاهش را تثبیت کند.

وی تاکید کرد: نفت روسیه امروز به فروش می‌رسد و اقتصاد روسیه به تاب‌آوری رسیده و ضربه آن‌چنانی دریافت نکرده و این یک شکست بزرگ برای آمریکایی است که ماهانه میلیاردها دلار به اوکراین کمک می‌کند، از سوی دیگر در منطقه غرب آسیا امروز نتوانسته‌اند در کنار رژیم منحوس صهیونیستی، مقاومت را در غرب آسیا نابود کنند و امروز موشک‌های ضعیف‌ترین بخش محور مقاومت یعنی یمن به قلب تل‌آویو و حیفا برخورد می‌کند و آسیب میزند.

کارشناس مسائل بین‌الملل در انتها بیان کرد: چین نیز با رشد روزافزون داغی بر دل آمریکا گذاشته و به نظر می‌رسد که موضع‌گیری دونالد ترامپ در دولت دومش بسیار تند تر و رادیکال تر خواهد بود.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=316186

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: