مریم بیدخام روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: شهرستان آوج جزو ۳۱ شهرستان محروم و کمتر توسعه یافته در کشور است که برای مقابله با آسیبهای اجتماعی در آن اعتبارات و برنامه ویژهای تدوین شده است.
وی به ۶ محور مهم در برنامههای اجتماعی برای مقابله با آسیبهای شهرستان آوج اشاره کرد و گفت: کنترل و کاهش اعتیاد ، کنترل و کاهش طلاق ، کاهش مفاسد اخلاقی ، زنان سرپرست خانوار ، ساماندهی کودکان کار ، نشاط اجتماعی و کنترل خشم و خشونت از مهمترین محورها در این برنامههای اجتماعی است.
بیدخام در خصوص برنامههای حوزه اعتیاد نیز اظهار داشت: دورههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد ، آموزش مهارتهای ارتباطات اجتماعی سالم دانش آموزان دختر و پسر با هدف کاهش اعتیاد ، مقابله با اعتیاد در خانوادهها ، مهارت اموزش شغلی برای افراد آسیب دیده اجتماعی ، آموزش روشهای مقابله با افسردگی و رفتارهای پرخطر ، مهارت فرزندپروری ، توانمندسازی معتادان در حال ترک اعتیاد و روشهای مداخلهای و مشاورهای از مهمترین برنامهها در حوزه اعتیاد است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری قزوین در خصوص بسته کاهش طلاق نیز تشریح کرد: آموزش مهارتهای زندگی به زوجین، آموزش مهارتهای زندگی به فرزندان طلاق و مهارت آموزی در رابطه با روش رفع تعارضات همسرداری از موضوعات جدیدی است که در این برنامه به جامعه هدف آموزش داده میشود.
بیدخام بیان داشت: بسترسازی و تسهیل اشتغال برای گروههای آسیب پذیر، آموزش مشاغل خانگی، برگزاری نمایشگاه و کارگروه آموزشی در خصوص توانمندسازی زنان و مهارتهای زندگی به زنان سرپرست خانوار در مواجهه با کمبودهای عاطفی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین خاطرنشان کرد: به طور حتم بدون کمک گرفتن از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد نمیتوان مشکلات اجتماعی را کاهش داد که یکی از اولویتها در این شهرستان تقویت تشکلها و سمنهای حوزه فرهنگی و اجتماعی است.