به گزارش پردیسان آنلاین، وطن امروز نوشت: در حالی که هنوز تب ویروس کرونای انگلیسی در کشور فروکش نکرده و موج چهارم این بیماری به نقطه اوج خود نرسیده، خبرهایی از شیوع ویروس کرونای هندی در جهان مخابره شده است؛ ویروسی که به مراتب خطرناک‌تر از نمونه‌های قبلی است. بر اساس نظر کارشناسان، سرعت انتقال […]

به گزارش پردیسان آنلاین، وطن امروز نوشت: در حالی که هنوز تب ویروس کرونای انگلیسی در کشور فروکش نکرده و موج چهارم این بیماری به نقطه اوج خود نرسیده، خبرهایی از شیوع ویروس کرونای هندی در جهان مخابره شده است؛ ویروسی که به مراتب خطرناک‌تر از نمونه‌های قبلی است.

بر اساس نظر کارشناسان، سرعت انتقال این ویروس ۲۰ درصد بیشتر است و در صورت ابتلای فرد به آن، اثر آنتی‌بادی‌ها تا بیش از ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. این ارقام یعنی آنکه کرونای هندی می‌تواند مقاومت بیشتری در برابر آنتی‌بادی‌ها داشته باشد و در نهایت منجر به بالا رفتن آمار مرگ‌ومیر شود.

به دلیل مجاورت ایران با کشورهای افغانستان و پاکستان، دور از تصور نیست که مقصد آینده ویروس کرونای هندی کشور ما باشد، لذا از هم‌اکنون با اتخاذ دستورالعمل‌های لازم باید شرایط را برای جلوگیری از ورود این بیماری و در نهایت مبارزه با آن در کشور فراهم کرد.

مبارزه با این ویروس در شرایطی دارای حساسیت است که پیش از این ستاد ملی مقابله با کرونا و مجموعه دولت نتوانستند کارنامه قابل دفاعی از خود در مواجهه با شیوع ویروس کرونای انگلیسی به ثبت برسانند.

دولت در ایام نوروز و قبل از آن با تکیه بر رفتارهای سیاسی و بدون توجه به هشدارهای نظام سلامت، بستر را برای سفرهای نوروزی فراهم آورد تا در پی آن ویروس کرونای انگلیسی بدون هیچ مانعی در کشور به چرخش درآید و آمار مرگ‌ومیر روزانه به رکورد ۴۵۰ نفر برسد.

حال با این پیشینه، دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا باید دیگر به این نتیجه رسیده باشند که در راه مبارزه با این بیماری نباید با متر سیاست موضوعات را اندازه‌گیری کرد، چرا که تنها ثمره آن ظهور ۳۰۱ شهرستان قرمز و ۹۵ شهرستان نارنجی در نقشه کشور بوده است.

خطر ویروس هندی پیش روی ماست

خطر ویروس کرونای هندی به اندازه‌ای جدی است که مباحث مقابله با این ویروس روز گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شد. رئیس‌جمهور در این جلسه با بیان اینکه امروز خطر ویروس هندی پیش روی ماست، گفت: ویروس هندی از ویروس‌های انگلیسی، برزیلی و آفریقای جنوبی بدتر است. اگر این ویروس وارد کشور شود، ما مشکل بزرگی پیدا می‌کنیم. از استانداران خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان‌وبلوچستان؛ حتی استان‌های جنوبی مانند کرمان و هرمزگان می‌خواهم مراعات کنند و بدانند تکلیف بزرگی بر عهده‌شان است که این ویروس خطرناک وارد کشور نشود.

حسن روحانی افزود: نیروهای مسلح، مرزبانی، استانداری‌ها، هلال‌احمر، وزارت بهداشت، وزارت راه و همه دستگاه‌ها در این زمینه تشکیل جلسه می‌دهند و چارچوبی برای همه دستگاه‌ها تصویب می‌شود. ان‌شاءالله نیروهای مسلح هم کمک کنند تا مردم دچار گرفتاری مجدد نشوند. روحانی با تاکید بر تشدید نظارت و کنترل بیماری در موج چهارم کرونا اظهار کرد: اگر جز این باشد نمی‌توانیم براحتی از این موج خلاص شویم؛ البته مردم هم آنطور که باید پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند که لازم است در این زمینه هم مردم توجه بیشتری داشته باشند.

وی یادآور شد: ۲ هفته آینده حساس است و امکانات بهداشتی – درمانی ما نامحدود نیست و محدودیت دارد. نیروی انسانی ما هم توان مشخصی دارد و سطح تحمل مردم نیز سطح خاصی است. پس هم دولت و هم مردم وظایفی دارند و باید با هم پیش روند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه بیشتر استان‌های ما در مسیر پیک این بیماری هستند و هنوز به پیک نهایی آن نرسیده‌اند، اظهار کرد: ۱۸ استان به طور ویژه نام برده شد که شرایط‌شان مساعد نیست و ۷ استان از این استان‌ها شرایط‌شان بدتر است. وی ادامه داد: ۱۲ استان شرایطی دارند که اگر مراقبت کنند، وضعیت بهتری خواهند داشت. سایر استان‌ها از نظر ابتلاء، بستری‌ها و فوتی‌ها شرایط نگران‌کننده‌ای دارند و باید در این شرایط مراقبت کنیم. روحانی تاکید کرد: مردم هم باید سطح مراقبت را بالا ببرند. امروز گزارش داده شد که مردم هم مراقبت نمی‌کنند و سرجمع رعایت پروتکل‌های بهداشتی زیر ۶۰ درصد است، در حالی که رعایت پروتکل‌ها باید به بالای ۸۰ و ۹۰ درصد برسد تا از این موج عبور کنیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه یکی از اولویت‌های بزرگ دولت تأمین واکسن است، گفت: به رئیس کل بانک مرکزی دستور دادم که اولویت اول برای تأمین ارز واکسن است. هیچ اولویتی بالاتر از آن نیست و حتی در جلسه قبل دولت به او دستور دادم با وجود هر مشکلی که هست، ۱۰۰ میلیون دلار پول آن را کنار بگذارد. البته برای جابه‌جا کردن این پول‌ها با مشکلات بزرگی مواجهیم.

وی یادآور شد: واکسن خریداری کرده‌ایم و می‌کنیم و پول آن را هم تأمین می‌کنیم، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی و وزیرانی که در کمیسیون مشترک برخی کشورها هستند، همه شبانه‌روز تلاش می‌کنند.

روحانی ادامه داد: اگر ۲۴ ساعت یکی از این تلاش‌ها را روی کاغذ بیاوریم مردم می‌بینند که پول واکسن فلان کشور شرقی یا غربی را می‌خواهیم پرداخت کنیم، چه مشکلاتی وجود دارد؛ واقعاً تحریم یک جنایت بزرگ است.

ممنوعیت تردد مسافر و کالا به کشور هندوستان

با جدی شدن خطر ویروس کرونای هندی، وزیر بهداشت دست به قلم شد و طی نامه‌ای خطاب به عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، خواستار توقف نقل و انتقال مسافر به شکل مستقیم و غیرمستقیم از هندوستان شد.

این نامه‌نگاری در شرایطی صورت گرفت که پیش از این مسعود نمکی در زمینه سفرهای ترکیه و خطر شیوع ویروس کرونای انگلیسی در کشور به وزیر کشور هشدار داده بود که تنها نتیجه آن موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد وزیر کشور مبنی بر باز ماندن مرز هوایی با ترکیه بود.

اما گویی با توجه به حاد بودن موقعیت، این بار شرایط متفاوت‌تر از قبل شده و دولت به این نتیجه رسیده که باید تأکیدات وزارت بهداشت را بیش از پیش مدنظر قرار دهد تا وضعیت از این قرمزتر نشود. بر همین اساس پس از نامه وزیر بهداشت، وزارت کشور تردد مسافر و کالا به کشور هندوستان را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد.

سرایت‌پذیری بالای کرونای هندی

نظام سلامت یک بار دیگر زنگ خطر را برای مواجهه با ویروس جهش‌یافته کرونا به صدا درآورده و در صورت عدم توجه به هشدارهای داده شده باید چشم‌انتظار روزهایی نفسگیر با میهمان ناخوانده‌ای از هند بود.

در این زمینه دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به قدرت انتقال بالای ویروس جهش‌یافته هندی، گفت: توصیه اکید ما لغو همه پروازهای رفت و برگشت به هند است تا زمانی که اطلاعات بیشتری از این جهش به دست بیاوریم.

وی درباره جهش جدید ویروس کرونا در کشور هند، گفت: بر اساس گفته هندی‌ها، انتقال این نوع جهش یافته از ویروس بسیار سریع است. این در حالی است که نمی‌دانیم واکسن‌های کرونایی که اکنون تزریق می‌کنیم یا کسانی که پیش‌تر کرونا گرفتند نسبت به ویروس جدید هم ایمنی خواهند داشت یا خیر.

به گفته مردانی، درباره میزان مرگ‌ومیر ویروس جهش‌یافته هندی هنوز اطلاعات بیشتری در دست نیست.

متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: افرادی که تا زمان لغو پروازها از هند به ایران می‌آیند باید مورد بررسی کرونای جهش‌یافته کروموزومی هندی و تحت کنترل و نظر وزارت بهداشت قرار گیرند اما بهترین راه جلوگیری از بروز این ویروس در کشور لغو سفرها از هند است.

مرگ ۳۷۴ بیمار مبتلا به کرونا

طی ۲۴ ساعت، کرونا جان ۳۷۴ نفر از هموطنان را گرفت تا مشخص شود هنوز برای خاموش شدن این موج راه بسیاری در پیش است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت از سوم تا چهارم اردیبهشت و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۸ هزار و ۲۳۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید -۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲۹۱۲ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس، مجموع بیماران «کووید -۱۹» در کشور به ۲ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۳۹ نفر رسید. متأسفانه در ۲۴ ساعت، ۳۷۴ بیمار «کووید -۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۶۹ هزار و ۱۲۰ نفر رسید.

بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۵۸۴ هزار و ۷۳۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۵۷ هزار و ۲۵۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۷۴۱ هزار و ۹۹۴ دوز رسیده است.

در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و ۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

انفجار کرونا در صورت ورود ویروس هندی به کشور

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیم احتمال رخنه ویروس کرونای هندی به کشور، تلاش برای جلوگیری از انتقال این ویروس مرگبار با قدرت سرایت بسیار را باید دوچندان کند، افزود: تست و غربالگری از تمام مسافران هوایی، دریایی و زمینی ضروری است چرا که با ورود این ویروس به داخل ایران و قرار گرفتن آن در کنار ویروس جهش‌یافته انگلیسی، میزان شیوع کرونا در کشور انفجاری خواهد شد.

پروین صالحی‌مبار در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: کرونا بیماری جهان‌گیری است که روزانه هزاران نفر را در دنیا به کام مرگ فرو می‌برد و هر از چند گاهی به شکلی جدید و خطرناک‌تر ظاهر می‌شود، نمونه آن ویروس جهش‌یافته انگلیسی، آفریقایی و اکنون هندی است که متأسفانه از قدرت سرایت‌پذیری و مرگ‌ومیر بسیار بالایی برخوردارند. در چنین شرایطی تنها راه، خودمراقبتی، رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گیری اجتماعی است.

وی با بیان اینکه دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا نیز باید تمهیدات لازم را برای جلوگیری از ورود ویروس کرونای هندی به کار گیرند، افزود: اکنون که ویروس جهش‌یافته همراه با ویروس ووهان در سراسر ایران پخش شده است و روزانه حدود ۲۰ هزار نفر را مبتلا می‌کند و بیش از ۳۵۰ نفر از هموطن‌مان را از بین می‌برد، بنابراین دولت اقدامات خود را در راستای تداوم محدودیت‌ها ترددی و شغلی به‌کار گیرد و در تهیه واکسن‌های مجاز از هیچ تلاشی دریغ نکند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی گفت: بهترین راه برای مقابله با این بیماری خودمراقبتی و ماندن در خانه و نرفتن به محافل و مراکز شلوغ است، چرا که هنوز واکسن هم ۱۰۰ درصد ایمنی را برای مقابله با این بیماری ندارد.

لغو طرح ترافیک در تهران

در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیماتی در زمینه طرح ترافیک در تهران و چگونگی اجرای برنامه‌های شب‌های قدر گرفته شد. بر همین اساس سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اکنون ۱۸ استان کشور همچنان روند صعودی دارند و ۷ استان هم روند بشدت صعودی را تجربه می‌کنند. علیرضا رئیسی با بیان اینکه ۲۵ استان اصلاً در وضعیت خوبی نیستند، افزود: استان‌هایی که بیشترین روند صعودی را دارند استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، لرستان و همدانند، البته ۱۸ استان دیگر هم روند صعودی دارد. وی افزود: وضعیت رعایت پروتکل‌ها در سطح کشور آنچنان که انتظار داریم افزایش نیافته است. الان ۲ هفته است که محدودیت‌های قرمز و نارنجی ایجاد شده و تعطیلی مشاغل همه گروه‌ها جز گروه یک در شهرهای قرمز و گروه یک و ۲ در شهرهای نارنجی را داشتیم اما میزان رعایت پروتکل‌ها به ۶۱ درصد در کشور رسیده است. وی نسبت به جهش هندی ویروس کرونا هشدار داد و گفت: این ویروس بشدت مسری است و میزان تلفات بالایی دارد. گفته می‌شود حتی از ویروس‌های جهش‌یافته دیگر شدیدتر است. استان‌هایی که در مرز شرقی کشور در همسایگی افغانستان و پاکستان قرار دارند باید مراعات کنند و به استانداران توصیه شده تمهیدات لازم را بیندیشند. رئیسی با اشاره به ادامه‌دار شدن تعطیلی‌ها در این هفته اظهار کرد: تا پایان هفته در شهرهای قرمز و نارنجی همچنان تعطیلی ادامه خواهد یافت اما بر اساس ارزیابی‌های ما طی ۲ هفته قبل چندان محدودیت‌ها رعایت نشد و این به‌رغم مدیریت هوشمند محدودیت‌هاست‌. وی گفت: از فردا (امروز یکشنبه) لغو طرح ترافیک در تهران آغاز می‌شود زیرا یکی از مشکلات ما مترو و حمل‌ونقل عمومی است که می‌تواند عامل انتقال بیماری شود. این موضوع شاید تا حدودی به ما کمک کند. برای ادامه لغو طرح ترافیک هم متعاقباً تصمیم‌گیری می‌شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در ارتباط با مراسمات شب‌های قدر و نماز عید فطر مصوب شد این مراسمات در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل برگزار شود.