به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، نرگس صفار در هفتمین اجلاس توسعه پایدار آسیا و اقیانوسیه بیانیه جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.
هفتمین اجلاس توسعه پایدار آسیا و اقیانوسیه با موضوع «شتاب بخشیدن به اقدامات و ارایه دستور کار توسعه پایدار در منطقه آسیا و اقیانوسیه» بصورت آنلاین، به ریاست معاون دبیرکل سازمان ملل و دبیر اجرایی کمیسیون اجتماعی و اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (UNESCAP) برگزار شد.
این اجلاس پیشدرآمد مجمع عالیرتبه سیاسی توسعه پایدار (HLPF ۲۰۲۰) بوده و نرگس صفار سرپرست مرکزامور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان رییس هیأت هفت نفره جمهوری اسلامی ایران (شرکت کننده در اجلاس) مشتمل بر کارشناسان سازمان، وزارت امور خارجه و سازمان برنامه و بودجه در این اجلاس عالیرتبه یک روزه شرکت کردند.
صفار با اشاره به ارتباط بیماریهای نوظهور جدید همچون بیماری همهگیر کرونا با تخریب تنوع زیستی و مدیریت ناصحیح آن، به ارتباط سلامت انسان با سلامت زمین تأکید کرد.
سرپرست مرکزامور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به تبعات این بیماری برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و تغییر اولویتهای کشورها به دلیل آسیب و زیان اقتصادی حاصل از این بیماری، تنظیم برنامه راهبردی، جبران و احیا، پس از کرونا و نیز تلاش برای ایجاد شغلهای سبز و تعریف بستههای مالی و مالیاتی سبز را پیشنهاد کرد.
وی با توجه به موضوع نشست «شتاب بخشیدن به اقدامات و ارایه دستور کار توسعه پایدار در منطقه آسیا و اقیانوسیه» که دلالت بر تغییر تحولگرا دارد، بر تأثیر کمبود منابع مالی، دانش و فناوریهای مورد نیاز بر حاکمیت و در نهایت دستیابی به اهداف مورد نظر تأکید و امکان تهیه گزارشهای داوطلبانه نه الزاماً بصورت محدود به کشورها بلکه بصورت منطقهای را خواستار شد.
در ادامه، صفار با اشاره به اقدامات ایران در حوزه رفاه، سلامت، آموزش، کشاورزی، به رغم چالشهای اقتصادی ناشی از تحریم، معضلات محیط زیستی ایران، چالش های فرامرزی و موقعیت ناپایدار منطقه که بر تصمیمگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست تأثیرگذار است را عنوان کرد و خواستار همکاریهای بیشتر برای مدیریت هر چه بهتر شد.