به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سعید نمکی، روز سه شنبه در دوازهمین مراسم پویش راه سلامت در مراسم رونمایی از ۹ پروژه پژوهشی و فناورانه وزارت بهداشت از مجموع ۱۴۰۰ پروژه ره سلامت که قرار است تا اردیبهشت سال آینده افتتاح شود، افزود: با توجه به تولیدات بسیار با ارزش فناورانه پزشکی در شرکتهای دانش بنیان، دیروز دستور […]
به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سعید نمکی، روز سه شنبه در دوازهمین مراسم پویش راه سلامت در مراسم رونمایی از ۹ پروژه پژوهشی و فناورانه وزارت بهداشت از مجموع ۱۴۰۰ پروژه ره سلامت که قرار است تا اردیبهشت سال آینده افتتاح شود، افزود: با توجه به تولیدات بسیار با ارزش فناورانه پزشکی در شرکتهای دانش بنیان، دیروز دستور دادم، قیمت تجهیزات فناورانه ای که در این شرکتها تولید می شود با ارز نیمایی تعیین شود تا این شرکتها تقویت شوند، همچنین دستور دادم دانشگاههای علوم پزشکی محصولاتی را که در شرکتهای دانش بنیان تولید می شود از این شرکتها خریداری کنند و دیگر از منابع خارجی خرید نکنند، حتی اگر قیمت محصولات خارجی ارزانتر باشد.
وزیر بهداشت گفت: یکی از دغدغه های من قبل از ورود ویروس به کشور تامین تجهیزات ضدعفونی کننده و داروهای مورد نیاز بود. در این شرایط شرکتهای تولید کننده به کمک وزارت بهداشت آمدند یکی از کمک های این شرکتها تولید داروهایی مثل رمدسیویر بود و گر چه هنوز در دنیا این داروها به عنوان داروی درمان کرونا تایید نشده ند اما هر چقدر کم اثر هم باشند نباید مردم ایران از این امکان محروم نشوند.
نمکی افزود: مردم ایران نباید هیچ کمبودی نسبت به سرزمین های مرفه احساس کنند. هرگز اجازه ندادیم این حس به وجود بیاید، در مورد واکسن هم همین کار را می کنیم.
وی درباره تولید داروی رمدسیویر گفت: هشت شرکت دارویی پروانه تولید رمدسیویر را گرفته اند و به سازمان غذا و دارو دستور دادم صدور پروانه و ورود تولیدات این شرکتها را به بازار تسریع کنند و امروز یکی از کشورهایی هستیم برای این دارو هرگز مشکلی نخواهیم داشت.
نمکی: اولین وزیری هستم که جلوی واردات تولید مشابه داخل را گرفتم
نمکی گفت: اولین وزیری هستم که گر چه برخی کتمان می کنند، روز اول که پشت میز نشستم دستور دادم اگر دارویی مشابه داخلی دارد واردات آن ممنوع است. قبل از من هرگز با این حدت و شدت این کار انجام شد گر چه ترکش هایی خوردیم چه تجهیزات پزشکی چه دارو اگر تولید کننده داخل دارد و کیفیت دارد تا زمانی که من پشت میز وزارت بهداشت هستم اجازه واردات آن را نمی دهم در مورد قیمت و پوشش بیمه ای هم از تولیدات داخلی حمایت می کنم.
وزیر بهداشت ادامه داد: تنها راه توسعه کشور توجه به پژوهش و تحقیقات است در زمان دولت تدبیر و امید پنج هزار شرکت دانش بنیان در کشور مستقر که ۱۵۰۰ شرکت ان در د انشگاههای علوم پزشکی بودند و من در زمانی که معاون سازمان برنامه بودم بودجه این شرکتها را افزایش دادم.
راه برون رفت از مشکلات دراز کردن دست و پا جلوی آمریکا نیست
وی گفت: اگر بر دانش و دانشمند داخل تکیه کنیم از این شرایط سخت بیرون می رویم و اگر دست و پا به سمت بیگانگان دراز کنیم هرگز این از شرایط سخت بیرون نمی رویم.
وی افزود: راه برون رفت کشور از بحران ها دراز کردن دست و پا به سمت آمریکا نیست، در بیرون مرزها پیام دلخوش کننده ای دریافت نمی کنیم، بزرگترین نقطه قوت ما تکیه بر توان و داشته های داخل کشور است.
نمکی گفت: من از روزهای نحست درگیری کرونا در چین تمام ذهن و روح و تمام وجودم درگیر این طوفان بود که قرار است برسد. اما همان زمان و قبل از اینکه بیماری به کشور بیاید برای تولید تست پی سی آر در دو مرکز یکی انستیتوپاستور و دیگری دانشگاه تهران اقدام کردیم و مرکز تولید کیت را راه انداختیم. شرکتهای دانش بنیان با حمایت وزارت بهداشت سواپ های نمونه برداری را در کمتر از دو ماه ساختند.
وی افزود: در زمان شروع کرونا در ایران به شدت با کمبود مواد ضدعفونی کننده و ماسک رو به رو بودیم اما در کمتر از ۵۰ روز شرکتهای دانش بنیان هم ساختند و هم قدرت صادرات پیدا کردند این افتخار بزرگی است.
وزر بهداشت افزود: به محض اینکه که فهمیدیم دارویی ممکن است موثر باشد شرکتهای دانش بنیان ساخت آن را شروع کردند و با قیمت یک صدم آنچه از بیرون با منت می دادند یا نمی دادند، در کشور تولید کردند. آمریکایی ها بر خلاف آنچه می گویند دارو تحریم نیست عمل کردند و دنیا را فریب دادند. بزرگترین ظلم در ایام پر بلای کرونا تحریم آمریکا بود و اگر نسیم فرحبخش از شرکتهای داخلی و ملی نمی رسد روزگار بسیار سختی داشتیم. دست کسانی که در این خودکفایی کمک کردند می بوسم.
نمکی گفت: اگر کشوری می خواهد در امر توسعه قدم بردارد تاثیرگذارترین عامل آن پژوهش است. در خیلی کشورها از جمله ایران اندیشه جست وجوگرانه را فقط در دانشگاهها می بینیم اگر قرار باشد پژوهش نهادینه شود باید روحیه پژوهشگرانه را در کودکان و از مدرسه تقویت کنیم.
وزیر بهداشت افزود: گر چه فرهنگ ما و همه کشورها به گونه ای از تحجر آمیخته است که مبنای فرهنگی ندارد مثل اینکه می گوییم بچه فضولی نمی کند اما این تفکر اشتباه است بچه ها باید کاوش و فضولی کنند. این مبنای جست و جوگیری و پژوهش است که از مدرسه باید آغاز شود. اولین تقاضای ما از سیاستگذاران کشور این است که مدرسه را اولین پایگاه جستجوگری و تقویت روح کاوش و جست وجو قلمداد کنند.
چین و کره جنوبی در زمینه تحقیقات جلوتر از کشورهای غربی هستند
وی ادامه داد: پژوهش در توسعه کشورها نقش بی بدیل دارد. در چین و شرق آسیا در بدترین شرایط اقتصادی بیشترین انرژی را برای تحقیقات و مراکز تحقیقاتی گذاشته اند به همین علت امروز چین و کره جنوبی در جاهایی جلوتر از کشورهای غربی هستند و کشورهای غربی کمتر در حوزه پژوهش هزینه کردند.
نمکی گفت: اولین گام در سیاستهای کلان کشور دادن وزن مناسب به تحقیقات در بودجه ریزی است. انتظار از دانشگاهها و همه مراکز تحقیقاتی کشور این است که تحقیقات را به سمت ببرند که محصولی از تحقیق بیرون بیاید تا راهکاری برای توسعه کشور در حال توسعه باشد.
وزیر بهداشت ادامه داد: به افرادی که مقاله تولید می کنند و رتبه ایران را بالا می برند احترام می گذارم اما هر گز مقاله تنها مشکل گشای یک کشور در حال توسعه نیست مقاله باید یک محصول جانبی در کنار محصولی باشد که مشکلی را در کشور حل می کند و حلقه ای برای تولید بزرگ ملی و خودکفایی جدید برای کشور باشد.
نمکی گفت: از همه تقاضا می کنم با منابع محدود، تحقیقات را به سمت و سوی راهکار برای حل مشکلات کشور ببرند. در دانشگاههای علوم پزشکی علاوه بر نقش بی بدیل پژوهش در عرصه تولید ملی نقش آن در توسعه نظام سلامت هم مهم است. یکی از ابزارهای توسعه کشورها توسعه زیرساختهای نظام سلامت است در دانشگاههای علوم پزشکی مراکز تحقیقاتی برای توسعه ملی نقش حساس تری دارند چون تحقیقات آنها به توسعه زیرساخت نظام سلامت کمک می کند.
وی ادامه داد: نظام سلامت در توسعه ملی بسیار نقش آفرین است اگر تحقیقات به کاهش مرگ و میرها، نا توانی ها، کاهش آسیبهای اجتماعی، افزایش سطح تندرستی مردم و کاهش از کار افتادگی نیروهای مولد کمک کند در ارتقای ملی، افزایش تولید ملی و درآمد ناخالص ملی بسیار موثر است.
وزیر بهداشت گفت: تحقیقات علوم پزشکی مستقیم و غیر مستقیم در توسعه ملی نقش آفرینی می کند و به علت نقش لاینفک این تحقیقات در توسعه نظام سلامت به شکل مضاعف در افزایش درآمد ناخالص ملی، افزایش طول عمر، سطح تندرسی و کاهش هزینه های سنگین و کمرشکن نظام سلامت نقش آفرینی می کند.
نمکی گفت: در حکم معاون پژوهشی جدید وزارت بهداشت هم تاکید کردم که در امر تحقیقات علاوه بر مساله محوری و ارائه راهکار رای حل مشکلات باید از رفتارهای جزیره ای بپرهیزیم، همدیگر را تکمیل کنیم، به شکل شبکه به هم بپیوندیم و مشکلات تجزیه شده کشور را با هم تقسیم کنیم.
در این مراسم از پروژه تولید داروی رمدسیویر در یک شرکت دارویی در ساوه، تولید دستگاه سونوگرافی و داروی توسیلیزوماب در کرج، تولید سواب های نمونه برداری در شهرکرد، تولید الکتروکاردیوگراف ۱۲ و لوله های خونگیری بدن خلاء و سانتریفیوژهای رومیزی در اصفهان، تولید ماده موثره داروی دولوکستین در کرمانشاه، تولید رزین های کروماتوگرافی در تبریز و تولید دستگاه لاپاراسکوپی در شیراز است.
Monday, 25 November , 2024