به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پروانه رضایی بختیاری در یکصد و نود و یکمین نشست شورای عالی حفاظت فنی بر اصلاح سیاستگذاری در حوزه بازرسی کار تاکید و اظهار کرد: با توجه به فضای جدید کسب و کار و وجود مشاغل جدید، باید سیاستهای جدیدی را اتخاذ کنیم تا شاهد اثرات مثبتی در ایمنی، بهداشت و حفاظت فنی در سطح کارگاههای کشور باشیم.
وی افزود: ایمنی موضوعی است که باید در همه کارگاهها و مراحل تولید بسیار جدی گرفته شود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هدف اصلی از برگزاری چنین نشستهایی را حل مسائل مربوط به چالشهای ایمنی کشور دانست و خواستار تلاشی جمعی و تفکری همه جانبه برای تحقق این موضوع شد و عنوان کرد: آموزشهای کارگران و کارفرمایان در ارتقای فرهنگ ایمنی و کاهش حوادث شغلی، بر اثربخشی آموزشهای ایمنی ارائه شده نقش دارند.
دستورالعمل ارزیابی ریسک، به روز رسانی و اجرایی شده است
احمدرضا پرنده، مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست از به روز رسانی و اجرایی شدن دستورالعمل ارزیابی ریسک در معادن خبر داد و اظهار کرد: گزارشی از انجام مراحل نهایی ابلاغ دستورالعمل ارزیابی ریسک معادن که طی همکاری مشترک با وزارت صمت و شرکای اجتماعی بهروزرسانی شده است ارائه شد.
وی با ارائه گزارشی از نشست پیشین شورای عالی حفاظت فنی افزود: در یکصد و نودمین نشست این شورا مقرر شد بر اساس تبصره ماده ۵ آئین نامه ایمنی معادن (مصوب شورای عالی حفاظت فنی) به روز رسانی دستورالعمل ارزیابی ریسک با مشارکت وزارت صمت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شود که این موضوع با برگزاری چندین جلسه مشترک چندجانبه به سرانجام رسیده است.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: پس از اخذ و جمعبندی نظرات کارشناسی متخصصان مربوطه، در اسرع وقت نسبت به ابلاغ دستورالعمل تنظیمی به کارفرمایان با اعلام مهلت سه ماهه اقدامات لازم انجام میشود.
پرنده یادآور شد: متعاقب پیاده سازی دستورالعمل ارزیابی ریسک در معادن توسط کارفرمایان از طریق مراجع ذیصلاح، زمینه نظارت عالیه دستگاههای حاکمیتی مانند وزارت صمت و وزارت کار بیش از پیش فراهم شد تا بستر مناسب برای رفع نواقص مربوط به ایمنی در معادن مهیا شود.
وی خاطرنشان کرد: به منظور پیشگیری از حوادث در معادن کشور نیز طرح مشترکی بین وزارت صمت، وزارت کار و سازمان نظام مهندسی در کشور انجام و مقرر شده است از کل معادن زغالی به صورت دورهای از طریق تشکیل گروهای چندجانبه بازدیدهای تخصصی به عمل آید.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در بازدیدهای مشترک انجام شده از معادن زغال سنگ در پنج استان گلستان، کرمان، خراسان جنوبی، مازندران و سمنان، ضمن ابلاغ موارد نقص ایمنی به کافرمایان، ۷ معدن به دلیل شرایط بسیار ناایمن محیط کار به مراجع قضائی معرفی شدند.