به گزارش پردیسان آنلاین، شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور خدمتگزار و مردمی به همراه وزیر امور خارجه انقلابی و امامجمعه محبوب مردم تبریز و استاندار پرتلاش آذربایجانشرقی، موجی از غم و اندوه را بر آسمان ایران اسلامی و دیگر کشورهای منطقه و جهان حاکم ساخته است. ملت شهیدپرور و حماسه ساز ایران در عزای بزرگ مردی به سر میبرد که لحظهای از عهد و قسم خویش مبنی بر خدمت به محرومان فاصله نگرفت و در راه خدمت به محرومان و مستضعفان به دورافتادهترین نقاط صفر مرزی کشور رهسپار شد و بهراستی خستگی را خسته کرد تا در مسیر یکی از همین کوره راهها خلعت زیبای شهادت را پوشید و به دیدار دوست شتافت.
از دادستانی تا ریاست قوه مجریه
شهید جمهور آیتالله سید ابراهیم رئیسی از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و زمانی که در کسوت دادستان به خدمت مردم درآمد تا بعد از آنکه مسئولیت سازمان بازرسی و تولیت آستان قدس رضوی و بعدها ریاست قوه قضائیه را بر عهده گرفت تا حتی در مدت کوتاهی که ریاست قوه مجریه را بر عهده داشت، هیچگاه خود را جدای از مردم ندانست و به خدمتگزاری ملت رنج کشیده و محروم افتخار میکرد؛ افتخاری که برای مسئولان نظام اسلامی جز با همنشینی با توده مردم به ویژه مستضعفان به دست نمیآید و مردم هم در روز تشییع پیکر خادم بیادعای خود برایش سنگ تمام گذاشتند و ثابت کردند که خادمان و مدعیان و منافقان را خوب میشناسند.
ازدحام عجیب مردم در سراسر ایران و سوگواری برای ایشان بعد از خبر شهادتشان در غرب کشور به خوبی نشان داد که شهید رئیسی مردی از مردم، با مردم و همراه مردم بود تا گره از مهمترین مشکلات و دغدغههای آنان باز کند و در این مسیر سر از پا نمیشناخت.
شهید آیتالله رئیسی از زمانی که به تولیت آستان قدس درآمد بیشتر در نظر مردم شناخته شد؛ شخصیتی که خدمات آستان قدس رضوی را از کوچه پسکوچههای شهر مشهد به سراسر ایران اسلامی کشاند و آرزومندان زیارت حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) را به زیارت حضرتش مشرف کرد.
در رأس قوه قضائیه بود که تحولات اساسی در دستگاه قضا ایجاد کرد؛ فعالیتهای آیتالله رئیسی در قوه قضائیه تحولآفرین و امیدآفرین و منشأ آثار ماندگار و مطلوبی بود و نخستین فردی بود که شجاعانه در برابر فساد ایستاد و بسیاری از مفاسد را نابود کرد همان کاری که وقتی در قامت ریاستجمهوری ایران وارد میدان شد، ادامه داد و جلوی بسیاری از مفاسد و اخلالگران اقتصادی را گرفت.
آیتالله رئیسی در موقعیتی دولت را تحویل گرفت که پس از طیکردن دوره کمکاریها و ترک فعلهای رؤسای جمهور قبلی، اقتصاد ایران و سفره مردم به شدت دچار مشکل بود. در این شرایط و در طول مدت کوتاه سهساله ریاستجمهوری این شهید عزیز اتفاقات بزرگی در حوزه اقتصاد رقم خورد؛ از راهاندازی بنگاههای اقتصادی راکد و تعطیلشده تا ایجاد اشتغال و رسیدگی مستقیم به معیشت مردم، در این مدت کوتاه کارنامه درخشانی برای شهید جمهور رقم زد. شهید رئیسی برای ایجاد ثبات اقتصادی از تأمین امنیت در مرزها و مبارزه با قاچاق تا ارتقا و تقویت بنیه اقتصادی مرزنشینان و تثبیت جداره مرزها و اشتغالزایی و ساماندهی کولبران انقلابی را در دستور کار خود قرار داد و به جای شعار همواره در میدان عمل بود و هیچگاه از تلاش برای حل مشکلات و دغدغههای مردم دست برنداشت و بهواقع معنی عمل گرا بودن را به همه نشان داد.
جهاد برای مبارزه با کرونا
شهید رئیسی از هرگونه حاشیه پرهیز میکرد و زمان خدمت را صرف کارهای بیهوده و تخریبها و تهمتها نمیکرد؛ تلاشهای شبانه روزی رئیسجمهور شهید و هیئت دولت سیزدهم را در زمان شیوع کرونا فراموش نخواهیم کرد؛ در آن شرایط سخت رئیسجمهور جهادی مردم ایران به بیمارستانها میرفت و از بیماران کرونایی عیادت میکرد و در زمان ممانعت دولتهای غربی از ورود واکسن به کشور با قدرت شرایط را به نفع مردم ایران تغییر داد و ایران را جزو نخستین کشورها در ریشهکن شدن کرونا قرار داد.
ورود به دولت در شرایط سخت
رئیسجمهور شهید مردم ایران در شرایط سختی دولت را تحویل گرفت؛ در نبود درآمد برای دولت و مقروض بودنش؛ در زمان تحریمهای روز افزون قدرتهای استکباری اما شهید رئیسی و هیئت دولت ایشان، انقلابی و جهادی وارد میدان شدند و تمام این مشکلات را از طریق دیپلماسی و نیز حمایت از دانشمندان ایرانی در تولید واکسن و حمایت از عرصههای علمی با حمایت یا ایجاد شرکتهای دانشبنیان بهخوبی مدیریت کردند.
ایشان تمرکز ویژهای بر حوزههای اقتصادی، تولید و اشتغال، زیرساختها و امور زیربنایی کشور، صنعت داشت بهطوری که اصلاح و کارآمد سازی نظام مالیاتی تا تولید، کنترل و کاهش تورم، خودکفایی در تأمین کالاهای اساسی، توسعه سرمایهگذاری و مدیریت بازار ارز، مدیریت نقدینگی جلوگیری از سوداگری و مردمیسازی یارانهها و حذف رانت در همه عرصهها، افزایش تولید و اشتغال در کشور، توسعه صادرات، رفع موانع تولید و تولید دانشبنیان بهویژه افزایش ظرفیت دیپلماسی اقتصادی و فعالسازی کمیسیونهای مشترک اقتصادی با کشورها، انعقاد تفاهمنامههای متعدد در موضوعات مختلف اقتصادی و کسب تراز تجاری مثبت در تعامل اقتصادی با ۸۴ کشور را میتوان از جمله مهمترین دستاوردهای این شهید بزرگوار در مدت کوتاه خدمت در قامت ریاست دولت سیزدهم برشمرد.
رئیسجمهوری فراجناحی
ایشان در بعد سیاسی فراجناحیبودن را در بالاترین جایگاه اجرایی کشور معنا کرد، بهطوری که برای نخستین بار جلساتی با حضور احزاب مختلف در ماه رمضان ترتیب داد و به نقطه نظرات همه این گروهها توجه کرد و در بعد سیاست خارجی دیپلماسی مناسبی در گسترش روابط و همگرایی با همسایگان داشت و سیاست تعمیق روابط با همسایگان و تنوعبخشی به سیاست خارجی دولت را اعلام کرد. دولت مردمی بر همین اساس در مدت کوتاه فعالیت خود اقدامات مختلفی را در سیاست خارجی آغاز کرد و به نتیجه رساند؛ بهطوری که هنوز شرح رشادتها و شجاعتهای ایشان در بالا بردن قرآن کریم و عکس حاج قاسم و حتی دفاع از حقوق مردم مظلوم فلسطین در سازمان ملل زبانزد خاص و عام است.
شهید رئیسی در میدان سیاست خارجه
شهید رئیسی با بازگرداندن تعادل به سیاست خارجی کشور، یعنی تعامل با جهان بر اساس عدالت و منافع ملی عنوان سبب کسب دستاوردهای بزرگ و بیشماری در این زمینه برای ملت و کشور عزیزمان شد و توانست عزتی برای ایران و ایرانی به ارمغان بیاورد تا امروز جمهوری اسلامی ایران دست برتر در منطقه باشد و بر مبنای همین خدمات شایسته است که جمهوری اسلامی ایران امروز چنان جایگاهی دارد که سقوط بالگرد رئیسجمهور و جستوجو برای یافتن عزیز ملت به صدر خبرهای جهانی تبدیل شد و همه رهبران دنیا با ارسال حجم انبوه پیامهای همدردی برای ملت ایران تاکید کردند که در کنار ملت ایران خواهند ایستاد و از شهادت بزرگمرد میدان و عمل عزادارند که به حق در تاریخ ایران زمین چنین گستردهای از محبوبیت نه در ایران که در هیچ کجای جهان برای یک رئیسجمهور دیده نشده است.
موازنه قدرت به نفع ایران؛ از شانگهای تا اوراسیا
در ۱۳ تیر ۱۴۰۲ بود که جمهوری اسلامی ایران به عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای در آمد. ایران از سال ۲۰۰۵ عضو ناظر این پیمان بود. سازمان همکاری شانگهای در سال ۱۹۹۶ از سوی رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه قدرت در برابر نفوذ آمریکا و ناتو به نام شانگهای ۵ پایهگذاری شد. آیتالله رئیسی با اعلام سیاست توازنبخشی به سیاست خارجی، عضویت در این سازمان را پیگیری کرد و در نهایت ایران در کنار چین، روسیه، هند، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، پاکستان و ازبکستان به عنوان عضو نهم شانگهای به صورت رسمی معرفی شد.
همچنین جمهوری اسلامی ایران در دولت خدمتگزار شهید رئیسی در دوم شهریور ۱۴۰۲ به عضویت بریکس درآمد. گروه بریکس ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقایجنوبی بود و یک پیمان اقتصادی محسوب میشود. هدف آن مقابله با سلطه نظم جهانی به رهبری آمریکا است. روسیه گروه بریکس را در سال ۲۰۰۹ تأسیس کرد و در حال حاضر ۴۲ درصد از جمعیت جهان، ۳۰ درصد از جغرافیای جهانی و ۲۴ درصد از تولید اقتصادی جهانی را تشکیل میدهد. عضویت ایران در بریکس بازتاب گستردهای در فضای اقتصاد جهانی داشت.
جمهوری اسلامی ایران در دوران سه ساله ریاستجمهوری شهید رئیسی با عضویت در پیمانهای مختلف و امضای پیمانهای دوجانبه با کشورهایی همانند چین، روسیه و دیگر کشورها خود را به عنوان بازیگری قدرتمند در اوراسیا جا انداخت. اوراسیا شامل جغرافیایی بین اقیانوس آرام در شرق، اقیانوس اطلس در غرب، اقیانوس منجمد شمالی در شمال و آفریقا، مدیترانه و اقیانوس هند در جنوب است.
گسترش روابط با کشورهای منطقه و جهان اسلام
در دولت یازدهم و دوازدهم جمهوری اسلامی ایران با برخی کشورهای عربی و آفریقایی دچار چالشهای جدی شده بود که در دولت کریمه شهید آیتالله رئیسی بسیاری از این چالشها رفع شد. برقراری روابط مجدد با عربستان مهمترین اقدام در این حوزه بود. همچنین ترمیم روابط با کویت، مصر، لیبی، سودان، جیبوتی و مالدیو هم در ذیل تعمیق روابط با کشورهای مختلف در دولت مردمی انجام گرفت.
گسترش و تعمیق روابط با کشورهای قدرتمند و دارای ظرفیتهای فراوان در حوزههای مختلف در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت. گسترش روابط ذیل همین راهبرد انجام شد که سفر شهید آیتالله رئیسی به روسیه و دیدار با پوتین انجام گرفت؛ علاوه بر گسترش روابط سیاسی، روابط و مبادلات تجاری دو کشور هم به سطح جدیدی ارتقا پیدا کرد، یعنی مبادلات تجاری بین تهران و مسکو به ۴ میلیارد دلار رسید.
استرداد ۴۰۰ میلیون پوند از اموال ایران
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران با انگلیس قراردادی مبنی بر دریافت چندین تانک چیفتین امضا کرده بود که پس از پیروزی انقلاب، انگلیس از تحویل این تانکها خودداری میکرد و پول ایران را هم پس نمیداد که بالاخره بعد از چند دهه دولت سیزدهم توانست بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی خود را از انگلیس دریافت کند.
همه آمارهای بینالمللی نشان میدهد در دولت آیتالله رئیسی فروش نفت ایران به شدت افزایش پیدا کرد و حتی از سطح تحریمها نیز فراتر رفت، یعنی ایران موفق شد فروش نفت خود را به بیش از ۳ میلیون بشکه برساند، این در حالی است که نفت به عنوان اصلیترین منبع درآمد ایران مورد طمع دشمنان قرار گرفته است تا مانع کسب درآمد ایران شود و در نهایت اقتصاد ایران را فلج کند.
شهید رئیسی یار مظلومان
رژیم صهیونیستی در پی شکستهای پیاپی در نوار غزه حمایت ایران اسلامی از مقاومت فلسطین را تاب نیاورد و سیزدهم فروردین سال جاری کنسولگری ایران در دمشق مورد هدف قرار داد. ایران به تلافی این اقدام خصمانه رژیم صهیونیستی در ۲۶ فروردین با یک عملیات گسترده پهپادی و موشکی تحت عنوان «وعده صادق» به اراضی اشغالی فلسطین حمله کرد؛ حملهای که بیسابقه بود و معادلات امنیتی در منطقه را بر هم زد و منطق بازدارندگی متفاوتی را به رژیم صهیونیستی تحمیل کرد که این حمله با حمایت آیتالله رئیسی انجام شد.
یکی از بزرگترین دستاوردهای شهید جمهور ایران، پایگاه مردمی او چه در ایران و چه در دیگر نقاط جهان بود بهطوری که با شنیدن خطر ناگوار شهادت این خدمتگزار ملت ایران دولتهای پاکستان، هند و ترکیه و عراق و چند کشور دیگر به احترام این مرد بزرگ در سوگ نشستند و عزای عمومی اعلام کردند که این خود حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. مردم دیگر کشورها جلوی سفارتهای ایران یادبود و گل قرار دادند، چرا که این فقط ما نبودیم که این مرد میدان و اخلاق را میشناختیم بلکه جهانی شرح فداکاریهای او را برای ملت ایران و مبارزاتش علیه نسلکشی در فلسطین و حمایتش از همه مظلومان عالم را شنیده بود و برای همین همه در داغ نبودن این مرد آسمانی اندوهگین شدند.
روسیاهی به ذغال میماند؛ هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید
هر چند برخی از منافقین داخل نشین و لندننشینهای بی سر و پا در فضای بی در و پیکر فضای مجازی هلهله و شادی سر دادند که یادآور شادی پیروان آل امیه و آل مروان و آلزیاد در صحرای کربلا است. در تاریخ پر فراز و نشیب انقلاب اسلامی هم از این نوع حوادث و اتفاقات ناگوار زیاد رخ داده است و ترورهای زیادی را در دهه ۶۰ و رحلت امامخمینی (ره) گذراندهایم اما هر حادثهای درخت انقلاب را تنومندتر کرده است. البته نباید چنین خس و خاشاکهایی را جدی گرفت و به آنها خردهای نیست که تا بوده از این نوع اتفاقات در تاریخ تشیع کم نبوده است و باز هم خواهد بود اما تاریخ ثابت کرده است که همیشه روسیاهی به ذغال خواهد ماند و دین خدا به سرمنزل مقصود خواهد رسید. همان طور که رهبر حکیم انقلاب فرمودند: «ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید».
پیام قدرت ایران
پنجشنبه گذشته پیکر شهید جمهور، خادم الرضا (ع)، شهید آیتالله رئیسی با بدرقه اشک و حسرت میلیونها ایرانی در جوار بارگاه مولایش امام رضا (ع) آرام گرفت. همراهان شهید هم با بدرقه باشکوه مردم در آرامگاه ابدیشان آرام گرفتند. شهید امیرعبداللهیان و شهید موسوی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی به خاک سپرده شدند و شهیدان آل هاشم و رحمتی هم در تبریز و مراغه آرمیدند. عظمت مردمی تشییع پیکر شهید آیتالله رئیسی و بدرقه بینظیر او تا آرامگاه ابدیاش را نمیتوان جز حاصل صادقانه بودن خدمت رئیسجمهور فقید دانست؛ رئیسجمهوری که در طول سه سال فرصت خدمت، نه خستگی میشناخت، نه شب و روز. دل به آبادانی ایران داشت و گره گشایی از زندگی مردم. مشکل و رویدادی در کشور نبود که آیتالله رئیسی خود را به آنجا نرسانده باشد یا همه ظرفیت دولت و کشور را برای کاهش آلام مردم بسیج نکرده باشد. از زلزله اندیکا، تا متروپل، تا سیل در کرمان، او همیشه پناه مردمی بود که احساس میکردند در آن حادثه بیپناه شدهاند. همین خصلتها و همین خاطرات و تجربهها بود که داغ فقدان رئیسجمهور شهید را برای ایرانیان در سراسر کشور، سنگین کرده بود.