محسن لعلی در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با بیان اینکه افرادی که قصد تصمیمگیری برای موضوعی دارند، باید نسبت به ارزشها، توانمندیها، استعدادها و علایق خود آگاهی داشته باشند، اظهار کرد: گاهی اوقات افراد از خود شناختی ندارند و حتی از خواسته واقعی خود آگاهی ندارند.
وی با بیان اینکه نخستین عامل مؤثر در تصمیمگیری موفق، داشتن خودآگاهی است، افزود: در واقع افراد باید نسبت به توانمندیها و علایق خود آگاهی داشته باشند و هدف اصلی خود را در نظر بگیرند و سپس باید برای گام دوم، اعتماد به نفس و عزت نفس کافی داشته باشند.
متخصص روانشناسی و عضو شورای سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه داشتن اعتماد به نفس و عزت نفس در تصمیمگیری از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: اعتماد به نفس و عزت نفس افراد، از نحوه برخورد والدین با فرزند و سایر افراد جامعه با یک فرد نشئت میگیرد.
لعلی با بیان اینکه والدین در روند تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس افراد نقش بسیار مؤثری دارند، ادامه داد: گام سوم برای داشتن تصمیمگیری موفق، داشتن اهداف مشخص است، افراد زمانی که قصد تصمیمگیری دارند، باید اهداف خود را واضح و مشخص کنند.
وی با بیان اینکه اهداف یک فرد به اهداف آنی، کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم میشود، گفت: اهدافی که به صورت روزانه در نظر گرفته میشود به عنوان اهداف آنی در نظر گرفته میشود و اهداف کوتاه مدت، اهدافی مربوط به کوتاه مدت مانند پایان یک ماه، پایان یک فصل یا پایان یک سال است و اهداف بلند مدت به طور معمول برای چند سال آینده مشخص میشود.
متخصص روانشناسی و عضو شورای سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه تصمیمگیری افراد باید بر اساس اهداف مشخص شده باشد، اضافه کرد: تصمیمگیری از جمله مهمترین و تاثیرگذارترین مهارتهای یک فرد محسوب میشود و افراد باید با در نظر گرفتن عوامل مؤثر در تصمیمگیری شامل خودآگاهی، تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس و مشخص کردن اهداف، تصمیمگیری موفقیتآمیزی داشته باشند.