به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علی نکوئی‌فرد با بیان اینکه برداشت آرتمیا از دریاچه ارومیه نیازمند صدور مجوز لازم از سازمان محیط زیست کشور براساس نتایج پژوهش‌های تخصصی است، اظهار کرد: دریاچه ارومیه می‌تواند منبعی برای ارزآوری صادرات غیرنفتی محسوب شود. وی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد آرتمیای مورد […]

به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علی نکوئی‌فرد با بیان اینکه برداشت آرتمیا از دریاچه ارومیه نیازمند صدور مجوز لازم از سازمان محیط زیست کشور براساس نتایج پژوهش‌های تخصصی است، اظهار کرد: دریاچه ارومیه می‌تواند منبعی برای ارزآوری صادرات غیرنفتی محسوب شود.

وی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد آرتمیای مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با بیان این که طبق دستورالعمل سازمان حفاظت از محیط زیست، برداشت آرتمیا از دریاچه ارومیه ممنوع است، گفت: متأسفانه طی سال‌های ۹۹ تا ۹۸، با بهبود وضعیت آبی دریاچه به دلیل محدودیت‌های قانونی در برداشت و افزایش آرتمیا در دریاچه ارومیه، برداشت قاچاقی این جاندار گرانبها از دریا اتفاق افتاد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه آرتمیای صید شده نیازمند یک تکنولوژی خاص جهت فرآوری است، مقادیر قابل توجهی آرتمیای قاچاق شده دریاچه ارومیه قبل از فروش متأسفانه فاسد و برخی هم توسط محیط زیست شناسایی و ضبط شدند.

نکوئی‌فرد قیمت هر کیلوگرم آرتمیا با کیفیت متوسط را بین ۵۰ تا ۱۲۰ دلار عنوان کرد و ادامه داد: بهره برداری از ظرفیت کامل آرتمیای دریاچه ارومیه می‌تواند توسعه آبزی پروری در آذربایجان‌غربی را به بودجه دولتی بی نیاز کند.

وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه در حالت تثبیت تراز آب در حداقل ۶ تا ۷ میلیارد مترمکعب، می‌تواند علاوه بر تأمین نیاز داخلی، سالانه منجر به صادرات ۱۸۰ تن سیست و ۱۲۰ تن آرتمیای زنده به کشورهای دیگر شود، گفت: این ارزیابی از ظرفیت متوسط دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۸ صورت گرفته است.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با مقایسه دریاچه ارومیه با دریاچه نمک در آمریکا، بیان کرد: با وجود قوانین محدود کننده برداشت و پایش لحظه‌ای، سالانه بیش از ۲ هزار تن آرتمیا از دریاچه نمک آمریکا برداشت می‌شود که میلیون‌ها دلار ارزش اقتصادی دارد.

نکوئی‌فرد با بیان اینکه آرتمیا برای زندگی در دریاچه ارومیه شرایط ویژه‌ای می‌طلبد، اظهار کرد: آرتمیا می‌تواند در آبی تا میزان ۱۵۰ گرم نمک در هر لیتر زندگی کند که امروز در هر لیتر آب دریاچه ارومیه بیش از ۳۵۰ گرم نمک است و شرایط برای آرتمیا به هیچ وجه مناسب نیست.

وی افزود: با کاهش شدید تراز دریاچه ارومیه در سال جاری میزان غلظت نمک آن نیز به شدت افزایش یافته و شرایط سختی از لحاظ غذای دردسترس و زندگی برای آرتمیا رقم زده است.

این مسئول ادامه داد: هم اکنون سیست آرتمیا در دریاچه ارومیه موجود است و به محض مساعد شدن شرایط از لحاظ افزایش آب ورودی، کاهش شوری و افزایش تولیدات اولیه جلبک‌های تک سلولی شاهد آرتمیای زنده در دریاچه خواهیم بود.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با اعلام اینکه دانش فنی فرآوری و بسته بندی محصولات تولید شده در کشور وجود دارد، گفت: آماده‌ایم تا بدون هیچ چشم داشتی، این دانش را در اختیار بخش خصوصی قرار داده و با توجه به اخذ مجوزهای لازم از صنایع تبدیلی کشاورزی که برای اولین بار برای این مرکز جهت فرآوری سیست و ذی‌توده آرتمیا صادرشده همکاری لازم را برای فرآوری و بسته بندی کیفی محصول داشته باشیم.