داود پاک طینت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی سه وظیفه اصلی در زمینه اسناد، کتابخانه و تاریخ شفاهی برعهده دارد که در این راستا اسناد به دو دسته اداری یا اهدایی تقسیم میشوند.
وی از اهدای ۱۸۸ هزار و ۵۴۳ برگ سند از زمان تأسیس این مرکز در استان یزد تا پایان اسفندماه ۹۸ خبر داد و با اشاره به اسناد اداری بیان کرد: این اسناد طبق قانونی که مشخص شده یا امحا میشوند یا منتقل و اسناد اداری تا یکسال قابل امحا است اما اگر مدت سندی از ۴۰ سال بگذرد، قابل امحا نیست.
پاک طینت افزود: از ابتدای تاسیس این مرکز در استان تا پایان سال ۹۸، ۲۸۸ میلیون و ۶۰ هزار برگ سند فاقد ارزش در استان امحاء و هفت میلیون و ۶۳۶ هزار و ۵۰ برگ سند از ادارات مختلف به این مرکز انتقال داده شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد تاکنون سه میلیون و ۴۶۷ هزار و ۱۰۰ برگ سند در سامانه الکترونیکی ثبت و ۴۲ هزار سند نیز دیجیتال شده است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد با اشاره به اینکه استان یزد اولین استانی است که پس از مرکز اسناد در تهران از بهمن ۹۷ مجوز صدور فیپا (فهرست نویسی پیش از انتشار) را داراست گفت: تاکنون برای ۴۳۰ عنوان کتاب فیپا صادر شده است.
وی با اشاره به اهدای کتاب به مناطق محروم از اهدای هزار و ۷۴۱ عنوان کتاب خبر داد و گفت: در بخش نشریات نیز ۱۰ هزار و ۵۴۰ نسخه واسپاری شده و همچنین ۱۲ هزار و ۹۲۹ نسخه نشریه نیز به مناطق محروم اهدا شده است.
پاک طینت ادامه داد: همچنین ۱۱ هزار و ۸۹۸ پایان نامه وارد این مرکز شده که سه هزار و ۹۴۶ مورد در خود مرکز یزد به ثبت رسیده است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد تاریخ شفاهی را دیگر وظیفه این مرکز اعلام کرد و افزود: در همین راستا افراد خاصی شناسایی میشوند البته این خاص بودن به معنای سن و موقعیت اجتماعی نیست بلکه براساس اطلاعات افراد پیرامون یک موضوع خاص صورت میگیرد.
پاک طینت اظهار داشت: بسیاری از خاطرات که آداب و رسوم و تاریخ این سرزمین را داراست، با فوت افراد از بین میرود لذا این مرکز در این قسمت خاطرات افراد را در جلسات مختلف ضبط و جمع آوری می کند.
وی ادامه داد: در این راستا از ۲۹۶ نفر مصاحبه گرفته شده که در مجموع ۳۷ هزار و ۵۶۰ دقیقه شده است و از این میزان ۲ هزار و ۷۱۸ دقیقه پیاده سازی شد که مصاحبه ۲۱ نفر را شامل میشود.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد در پاسخ به سوالی در خصوص جابجایی این مرکز گفت: در سال ۹۷ و با انتقال این مرکز از خانه لاری ها به محل جدید مخزن اطلاع رسانی تقسیم بندی ریلی شد و بخش رطوبت، گردش هوا و… نیز مد نظر قرار گرفته و سیستم اطفای حریق نیز به زودی نصب خواهد شد و اکنون و دارابودن شرایط استاندارد اسنادی که به تهران منتقل شده بود، بخشی بازگردانده شده و بخشی نیز در حال انجام است.