علی احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: این فرآوردهها در پی بازرسیهای مستمر از مراکز عرضه و فروش مواد خام دامی در منطقه کشف و معدوم شده است.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا کنون هفت هزار و ۲۲۵ مورد بازدید از مراکز عرضه و فروش مواد خام دامی در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان انجام شد.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان با بیان اینکه خرید گوشتهای بدون مُهر و برچسب دامپزشکی خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را در پی دارد، گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی بوده که بین انسان و دام مشترک است.
وی افزود: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده، تماس با لاشه و یا خون آلوده به انسان منتقل میشود. ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو میتواند به مرگ منجر شود لذا پیشگیری از این بیماری تنها روش قابل اطمینان برای جلوگیری از ابتلا به آن است.
احمدی ادامه داد: کارشناسان دامپزشکی همواره به دامداران، قصابان و تمامی افرادی که با دام در تماس هستند رعایت کامل موارد ایمنی را برای جلوگیری از سرایت این بیماری توصیه میکند.
وی بیان داشت: مردم گوشت مصرفی خود را از فروشگاههای مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کرده و از مصرف گوشتهای بدون برچسب دامپزشکی و یا کشتار شده در مکانهای غیرمجاز خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: دامداران از له کردن کنه با دست خودداری کرده و همواره سم پاشی جایگاههای نگهداری دام را در دستور کار خود قرار دهند.
وی ادامه داد: استفاده از لوازم حفاظت فردی مانند لباس یکسره، چکمه و دستکش در محل دامداریها و کشتارگاهها، از دیگر روشهای مؤثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان با یک میلیون نفر جمعیت را تحت پوشش دارد.