بهترین رفتار با والدین سمی و کنترلگر همسرتان

برخی از والدین سمی و کنترلگر بعد از ازدواج فرزندشان هم در تمام کارها و زندگی او و همسرش دخالت می کنند. اگر والدین همسرتان کنترلگر هستند اینگونه برخورد کنید.

حفظ زندگی زناشویی در برابر والدین سمی و کنترلگر

اخلاق بعضی از والدین به قدری بد است که شاید به یک کابوس شبانه برای شما تبدیل شده باشد. بعضی از والدین بعد از ازدواجِ فرزندانشان در امور زندگی آن ها دخالت می کنند و زندگی شان را دچار مشکل می کنند اما خبر خوب این است که شما می توانید با وجود رفتار سمی والدین تان، باز هم زندگی زناشویی خود را به شکل خوبی پیش ببرید و آن را حفظ کنید که در این قسمت از خانواده پلاس نمناک برخی از این راهکارها را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع دخالت های والدین کنترلگر و سمی

برخی از والدین حتی پس از ازدواج در همه امور مربوط به فرزندانشان دخالت می کنند. برخی از اشکال این کنترل گری ها عبارتند از:

کنترل گری اقتصادی:

والدین کنترلگر و سمی در امور اقتصادی زوجین دخالت کرده و حتی اگر آنها خرید کوچکی بکنند، به تفریح، سفر بروند و یا برای درمان بیماری به مرکز خصوصی مراجعه کنند، باید به خانواده همسرشان توضیح بدهند. گاهی این والدین پا را فراتر گذاشته و حتی می خواهند از میزان دخل و خرج و پس انداز زوجین سر در بیاورند.

کنترل گری اقتصادی

کنترل گری روابط:

والدین کنترلگر و سمی گاهی در همه روابط زوجین دخالت می کنند. برخی از آنها روی معاشرت های زوجین تمرکز کرده و با سوالاتی مانند چقدر خانه پدرت می روی؟ مگر دیروز خانه پدرت نبودی؟ چقدر مهمان دعوت می کنی؟ و فلانی را که تازه مهمان کردی و… اعصاب آنها را بر هم می ریزند.

کنترل گری تیپ:

والدین کنترلگر و سمی به لباس پوشیدن و سبک پوشش زوجین دخالت می کنند. حتی اگر عروس یا داماد آنها از لحاظ پوشش با آنها اختلاف چندانی ( از لحاظ حجاب ) نداشته باشد، این نوع والدین کنترلگر باز هم از نوع و رنگ و… لباس ایراد می گیرند و مثلا می گویند:«اگر می خواهی فلان جا بروی باید فلان لباس را بپوشی یا نپوشی»

کنترل گری فعالیت های شخصی:

والدین کنترلگر و سمی در همه فعالیت های شخصی زوجین ممکن است دخالت کنند یعنی همه فعالیت ها مانند تحصیل، ورزش، خواب و خوراک، کار کردن و خلاصه همه چیز زیر ذره بین خانواده قرار دارد.

دخالت مادرشوهر

اگر شما هم دچار چنین مشکلی هستید به طبع راه حل های موثری نیاز دارید تا به بهترین شکل و بدون ایجاد مشکلی بزرگتر، آن را رفع کنید. در ادامه به همین مسئله خواهیم پرداخت تا رفتار صحیح در این شرایط را بدانید.

احساسات خود را مدیریت کنید:

یکی از مهم ترین رمزهای موفقیت در کنارآمدن با والدین کنترل گر و سمی این است که ابتدا بتوانید احساسات خود را مدیریت کنید تا زندگیتان متشنج نشود و آرامش داشته باشید.

درست است در مقابل رفتارهای این نوع والدین احساساتتان به جوش می آیند و این باعث به هم خوردن آرامش شما می شود و به تقلا می افتید که بلافاصله کاری بکنید یا چیزی بگویید اما در این هنگام به جای هر کاری ابتدا خودتان را آرام کنید مثلاً تا ۱۰ بشمارید یا یک لیوان آب خنک بنوشید.

پرخاشگری نکنید:

خشم و پرخاشگری، بسیار مسری هستند پس زمانی که با کنترل گری خانواده همسر روبه رو می شوید، حواستان باشد که یک موقع پرخاشگری های کلامی آن ها به شما هم سرایت نکند و شما عصبانی نشوید. در این هنگام عصبانیت سبب می شود خانواده همسرتان کنترل گری های بیشتری را بر زندگی شما اعمال کنند پس خونسردی تان را حفظ کنید.

والدین کنترل گر همسر

با همسرتان اتحاد داشته باشید:

شما و همسرتان باید حین برطرف کردن مشکلات، با یکدیگر اتحاد کافی داشته باشید. بسیار مهم است که در کنار هم باشید و به دیگران نشان دهید که رابطه شما بعد از ازدواج بسیار قوی است و هیچ کس نمی تواند با هیچ بهانه ای آن را به هم بریزد. پس هرگز به صحبت ها و غیبت های والدین در مورد همسرتان گوش ندهید و از آن ها بخواهید که این رفتارشان را جلوی شما کنار بگذارند.

رابطه با همسر را مدیریت کنید:

ناراحتی هایی که شما از والدین همسرتان دارید، نباید کاری کند که شما و همسرتان را به لحاظ عاطفی از هم جدا کند. شما باید احساساتتان را کنترل کرده و در این برهه دشوار با همسرتان در یک تیم باقی بمانید و جلوی بروز هرگونه تفرقه را بگیرید. قهرکردن، غر زدن و تحقیر، هر سه باعث ایجاد تفرقه بین شما و همسرتان می شود.

نقش قربانی را بازی نکنید:

شاید راحت ترین راه این باشد که جلوی آن ها یک انسان قربانی به نظر برسید اما انجام این ترفند، هرگز به برطرف کردن مشکلات تان کمک نمی کند. شما باید تمرکز خود را روی بهبود شرایط بگذارید و به سرگرمی ها و علایق مشترک تان برسید و در صورت نیاز از یک مشاور کمک بگیرید.

همسرتان را مسئول همه چیز ندانید:

همسرتان را مسئول همه چیز ندانید، او مسئول رفتارهای خانواده اش نیست. درست است او می تواند با خانواده اش مذاکره نماید و از آنها بخواهد در زندگی تان دخالت نکنند اما این احتمال زیاد است که حتی مذاکرات همسرتان هم مؤثر نباشد.

پس زندگی خود را خراب نکنید و به جای سرزنش کردن او به خاطر رفتارهای خانواده اش، همین قدر که دخالت های آن ها را قبول دارد و از آن ناراحت است و سعی می کند اوضاع را روبه راه تر کند، از او قدردانی کنید.

در ارتباط با همسر و رفتار با او سه چیز اصولی را قبول داشته باشید، ابتدا بپذیرید که همسرتان به خانواده اش علاقه دارد و نمی تواند آن ها را حذف کند، پیش همسرتان بدگویی خانواده اش را نکنید؛گذشته ها را شخم نزنید.

سرزنش همسر

بالغ رفتار کنید:

باید سعی کنید نسبت به نظرات دیگران رفتار کاملاً بالغی نشان دهید. فرقی ندارد که صدمه خوردید یا نه، در هر صورت باید با اعتماد به نفس بالا با مشکلات زندگی خود مواجه شده و با آن ها مقابله کنید.

هنگامی که شبیه به یک نوجوان در برابر والدین رفتار می کنید، قطعاً آن ها هم می خواهند طرز فکرتان را تغییر دهند اما زمانی که با اعتماد به نفس با آن ها مواجه شوید، متوجه می شوند که شما قرار است کار خودتان را پیش ببرید و دیگر کم تر در امور شما دخالت می کنند.

وارد حریم خصوصی زندگی خانواده همسر نشوید:

ضمن حفظ حریم زندگی خصوصی خودتان به حریم زندگی خانواده همسرتان هم احترام بگذارید و وارد حریم خصوصی زندگی خانواده همسر نشوید. هر چقدر کمتر بدانید خودتان راحت تر هستید.

برخی مواقع رفتارهای خود ما و کنجکاوی هایمان باعث می شوند که دیگران به زندگی ما وارد بشوند. زمان وارد شدن به خانواده همسر بهتر است اتفاقات ریز و درشت شخصی و خانوادگی خود را مطرح نکنید و کنجکاوی درباره خانواده همسرتان نداشته باشید.

یک حامی بی طرف بیابید:

اگر خانواده همسرتان کنترل گر هستند، شما با احساسات مختلفی مانند خشم، ترس، نگرانی، تنفر، غم و تنهایی روبرو می شوید بنابراین در این زمان دلتان می خواهد با فردی صحبت کنید. پیشنهاد می کنیم در این باره با همسرتان حرف نزنید زیرا او شما را به مدارا دعوت می کند و نمی تواند شنونده خوبی برای ابراز احساسات شما باشد.

والدین خودتان و اقوام شوهرتان نیز برای درد و دل کردن مناسب نیستند. شما باید به دنبال شخص سومی باشید که قابل اعتماد، بی طرف و دلسوز باشد و اگر هم کسی نبود، احساساتتان را بنویسید و برای خودتان چند بار با صدای بلند بخوانید.

حد و مرز تعیین کنید:

برای این که ازدواج خود را به شکل سالمی پیش ببرید، باید حد و مرز و محدودیت تعیین کنید که اهمیت بسیار زیادی دارد. به جای این که در برابر رفتار بد آن ها سکوت کنید، یاد بگیرید که چگونه رابطه خود را قوی تر از قبل کنید.

والدین سمی می خواهند مدام شما را نصیحت کنند و راهکار های خودشان را روی شما اجرا کنند اما بهتر است که برایشان حد و مرز تعیین کنید تا بیشتر از چیزی که تعیین کرده اید، پایشان را فراتر نگذارند.

کنترل گری والدین

تعادل را رعایت کنید:

اگر خانواده سمی و کنترل گری دارید با همسرتان صحبت کنید و در همه چیز مانند رفت و آمد، تلفن زدن، پیام دادن، شوخی کردن و… تعادل را نگه دارید. با همسرتان صحبت کنید و توافق کنید که مثلاً هفته ای چند بار به صورت مشترک به خانواده های هم سر بزنید یا آن ها را در جریان چه مسائلی قرار بدهید و یا قرار ندهید.

مسیر رابطه را شما تعیین کنید:

اگر خانواده همسرتان کنترل گر هستند، سررشته رابطه را دست بگیرید و کنترل گری های آن ها را مدیریت کنید. خودتان را جای آن ها بگذارید و هر رفتار آن ها را به خودتان نسبت ندهید و ساده از آن بگذرید. حاضرجوابی نکنید، به آن ها احترام بگذارید، سوءتفاهمات را کوچک کنید نه بزرگ، به خصوصیات مثبتشان توجه نشان بدهید.

درگیر بازی های روانی آن ها نشوید:

والدین سمی بعد از تعیین حد و مرز از سمت شما، می خواهند کاری کنند که شما گناهکار به نظر برسید اما نباید قدرت و اجازه انجام این کار را به آن ها بدهید.

آن ها دوست دارند شما را به سمتی هول بدهند که مدام بخواهید فداکاری کنید و از آن ها کمک بگیرید و از حق خودتان بگذرید اما بهتر است که مانند پنج سالگی و دوران کودکی خود رفتار نکنید زیرا اکنون بزرگ شده اید، اعتماد به نفس دارید و می توانید زندگی را آنطور که دوست دارید، پیش ببرید.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=284280

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: