فرماندار خمین در این آیین گفت: آموزشهای تربیتی و رفتاری در جامعه زمانی شروع میشود که شخصیت یک فرد شکل گرفته است.
« احمد طهرانی » افزود: مهارتهای زندگی بر اساس نیازها و شرایط زمانی و مکانی آموزش داده میشود و کارگاه های آموزشی نیز در راستایی هم افزایی و ارتباط موثر پیشبینی میشوند.
فرماندار خمین با اشاره به اینکه مرزبندی جغرافیایی در ارتباطات امروز وجود ندارد، گفت: توانمندسازی افراد جامعه از سن کودکی باید براساس شرایط خاص هر منطقه باشد.
طهرانی ادامه داد: مهارت آموزی خانوادهها به منظور جلوگیری از آسیبهای اجتماعی باید متناسب با اعتقادات دینی، فرهنگی و شرایط بومی باشد.
وی اظهار داشت: چالش مهمی که خانواده ها با آن مواجه هستند، تربیت اعضای جامعه بدون نهادینه کردن مهارتهای زندگی است.
فرماندار خمین با اشاره به اینکه جامعه در حال گذر از سنت به مدرنیته است، افزود: اتفاقات دلخراشی که در فضای مجازی رخ می دهد ناشی از نداشتن توانمندی افراد در رویارویی با مسائل اجتماعی است.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی نیز در این آیین گفت: بومیسازی مهارتهای زندگی با توجه به آسیبهای اجتماعی، عوامل خطر و عوامل محافظتی هر استان رویکرد سازمان بهزیستی کشور است.
« مهناز سالاروند» بیان کرد: خرده فرهنگها، شرایط فرهنگی و اقلیمی استانها در آسیبها تاثیرگذار است و سبک آموزش مهارتهای زندگی براساس شرایط مناطق مختلف کشور مشخص میشود.
وی اظهار داشت: بسته بومیسازی مهارتهای زندگی از ۲ سال گذشته در کشور کلید خورد و از نظرات و پیشنهادات برترین مدرسان مهارتهای زندگی برای تهیه این بسته استفاده شده است.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی گفت: این بسته آموزشی برای گروه های سنی خردسال، کودک، نوجوان، جوان، بزرگسال، میانسال و سالمند ارائه می شود.
سالاروند با اشاره به اینکه جامعه در حال سالمند شدن است، افزود: آمار آسیبهای اجتماعی نشان میدهد که سالمندان دچار افسردگی می شوند و این قشر از جامعه باید به مهارتهای زندگی مجهز شوند.
وی بیان کرد: ۱۰ مهارت به اضافه یک در کارگاههای آموزشی بومیسازی مهارتهای زندگی آموزش داده میشوند .
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: مدیریت خشم، ارتباط موثر، خودآگاهی، مقابله با استرس، تصمیم گیری، تفکر نقادانه و مقابله با افسردگی از مهارتهای آموزشی در این کارگاهها است.
سالاروند گفت: یک مهارت نیز با توجه به شرایط متفاوت زمان و مکان به این مهارتها اضافه میشود.
وی اظهار داشت: نخستین کارگاه آموزشی بومیسازی آموزش مهارتهای زندگی استان مرکزی به مدت سه روز و با حضور ۳۵ کارشناس بهزیستی و دفاتر مشاوره استان با آموزش مهارتهای ارتباط موثر و مدیریت خشم در خمین برگزار میشود.
۶۵ هزار توانجو در استان مرکزی از خدمات بهزیستی استفاده میکنند.