بزرگترین شهرک صنعتی ایران از خطر سیل حفظ می‌شود

حسین نعمایی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از سازه آبخیزداری مزرعه زمان آباد دهستان ایپک واقع در بخش مرکزی این شهرستان، ضمن بررسی وضعیت سازه موجود افزود: اجرای پروژه های آبخیزداری گام موثری در جهت پیشبرد اهداف متعالی جهش تولید خواهد بود.

وی اظهار داشت: میزان، شدت و حجم بالای بارندگی طی روزهای  گذشته باعث ایجاد نگرانی هایی برای اهالی این منطقه شده بود که پس از بازدید سازه توسط پرسنل و کارشناسان  اداره ، این نتیجه حاصل شد که علیرغم گذشت سال های مدید از ساخت سازه و پر شدن مخزن آن، نقش خود را به خوبی ایفا می کند.

وی گفت: حجم بالایی از آب، در پشت این سازه جمع شده و شرایط مناسبی برای تامین آب مورد نیاز روستا را دارد.

نعمایی اظهار امیدواری کرد که با اعتباراتی که به شهرستان اشتهارد اختصاص می یابد سازه بزرگتر و جدیدتری، در این منطقه برای تامین مصارف آبی اهالی این منطقه ایجاد شود.

وی ادامه داد: دهستان ایپک بخش عمده ای از منابع گوشتی ولبنی شهرستان و استان را تامین می کند و دارای مراتع گسترده ای می باشد و تامین آب این روستاها برای شرب و موارد مصرفی مانند دامداری ها، مرغداری ها، احیاء قنوات و رونق باغداری و کشاورزی این منطقه،  از طریق ساخت سازه ها امکان پذیر بوده  و گام موثری را در اشتغالزایی و جهش تولید خواهد داشت.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اشتهارد با تاکید بر پیگیری های مداوم این شهرستان از طریق اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، گفت: مناطقی که ظرفیت اجرای طرح های آبخیزداری را داشته و دارند مورد شناسایی و کارشناسی قرار خواهند گرفت تا در سال جاری هم شاهد اجرای طرح های بزرگتر و بیشتری در این منطقه باشیم.

وی افزود: با ترمیم و جلوگیری از تخریب سازه های قدیمی شاهد کنترل سیل و رسوب، کنترل آب های سطحی و تقویت سفره های آب زیرزمینی خواهیم بود.

اهمیت آب در شهرستان بیابانی اشتهارد

نعمایی ادامه داد: شهرستان کهن اشتهارد با مساحتی بالغ بر ۸۰ هزار هکتار دارای اقلیم خشک بیابانی است که ریزش اندک جوی تابع وضعیت جغرافیایی و اقلیمی بیشتر بصورت رگبار بوده و اغلب از دسترس خارج می شده است.

وی بیان داشت: لذا آب در این شهرستان همواره مساله مهم و مورد توجه بوده است و این امر موجب کوشش بومیان برای بهره برداری از سیلاب به روش های مختلف و بروز ابتکاراتی در این زمینه شده است.

نعمایی از جمله این روش ها را ایجاد قنات و تراس بندی روی دامنه ها، بند سار، گوراب ها، استخر، آب انبار، سدهای اصلاحی که از قدیم در این شهرستان مرسوم بوده و با فرهنگ مردم آمیخته است،‌عنوان کرد.

وی افزود: لذا این سازه های قدیمی با توجه به نقش بسزایی که در احیاء و توسعه منطقه و مهاجرت معکوس دارند نیازمند ترمیم و اصلاح فوری می باشند چرا که دست کم در شرایط ایران که در آن فرسایش خاک بسیار بیشتر از حد طبیعی و میانگین جهانی است، سیل بندها در مدت کوتاهی پر از رسوب می شوند و اگر کنترل نشوند، هیچ کارکردی در نگهداشتن رسوب های بعدی ندارند.

وی اضافه کرد: همچنین این سازه ها در این صورت نمی توانند جریان سیل را کند کنند، چرا که «حوضچه ی آرامش» آنها پر شده و البته شیب کلی دره و کوهستان هم که پس از ساخت سیل بند تغییری نمی کند و سیلاب با همان سرعت پیشین، از کوه به پایین روانه می شود.

عرصه های طبیعی و ملی شهرستان اشتهارد بالغ بر ۷۰ هزار هکتار است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=55948

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: