هشتمین جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات با حمایت فولاد مبارکه و شعار «باهم در زیست بوم امنیت سایبری» از خرداد ۱۴۰۲ آغاز و این رویداد در تاریخ ۹ و ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ در دانشگاه صنعتی اصفهان در همایش اختتامیه به پایان خواهد رسید.
به گزارش پردیسان آنلاین، دکتر علی فانیان، با بیان این خبر در ارتباط با برگزاری جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات اظهار داشت: این جشنواره، رویدادی ترویجی است که هدف اصلی آن افزایش سطح آگاهی دانشجویان، تیمهای فناور، شرکتهای خصوصی و سازمانها در حوزه امنیت سایبری است. در جشنواره امسال که با حمایت همه جانبه و گسترده شرکت فولاد مبارکه برگزار گردید، نسبت به دورههای قبل از گستردگی و طراوت بیشتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای این جشنواره در طول یک سال شکل میگیرد و در ذیل آن رویدادهای مختلفی از جمله کارگاههای فنی تخصصی، رویداد کسب و کار نوافتا، مسابقه فتح پرچم مازآپا، نمایشگاه محصولات و همایش اختتامیه شکل میگیرد. وی ادامه داد: در همایش اختتامیه علاوه بر سخنرانی مسئولین کشوری حوزه امنیت فضای تبادل اطلاعات، جوایز برگزیدگان رویدادها نیز اعطا شده و کارگاههای تخصصی در این حوزه برگزار میشود.
دبیر اجرایی جشنواره امنیت فضای تبادل اطلاعات بیان کرد: نهمین دوره جشنواره نیز در روز دهم خرداد ماه پس از پایان کار هشتمین دوره، افتتاح خواهد شده تا رسماً فعالیتهای یک ساله خود را آغاز نماید.
وی برگزاری ۱۵ عنوان کارگاه فنی تخصصی در حوزه امنیت فضای تبادل اطلاعات در طول یک سال گذشته را یکی از رویدادهای هشتمین جشنواره دانست و گفت: یکی از رویدادهای دوره هشتم، رویداد «نوافتا» بود که کسبوکارهای نوپا در حوزه امنیت سایبری را مورد توجه قرار داده و در چهار سطح دانش، پیدایش، رویش و گسترش و با هدف حمایت از تیمهای فعال در حوزه امنیت فضای تبادل اطلاعات از مرداد ماه سال ۱۴۰۲ آغاز به کار کرد و هماکنون در مرحله جمع بندی داورها قرار دارد. تمامی این سطوح با حمایت شرکت فولاد و یا شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه (MSTID)صورت گرفت.
فانیان افزود: هدف اصلی سطح دانش، حمایت مالی از منتخبین پایاننامهها و رسالههای دکترا در حوزه امنیت اطلاعات است، بیش از ۳۰ پروپوزال در این سطح دریافت شد که نزدیک به ۲۰ پیشنهاد مورد حمایت قرار گرفتند. سطح بعدی، سطح پیدایش است که در آن تیمهای دانشجویی که در حوزه امنیت ایده جدید دارند و طرحشان موردقبول واقع شده، مورد حمایت قرار گرفته و به سرمایهگذاران معرفی میشوند؛ از شرکتکنندگان این سطح انتظار میرود که در اختتامیه یک نمونه اولیه از ایده خود ارائه دهند.
وی تصریح کرد: در سطح رویش تیمهای شرکتکننده نمونه محصول خود را تولید کردهاند و برای تکمیل و تولید MVP آن نیاز به سرمایهگذاری دارند. در سطح گسترش نیز که آخرین سطح رویداد نوافتا است، شرکتهای باسابقه که دارای محصول و کسبوکار در این حوزه هستند و نیاز به صنعتی سازی محصول خود دارند برای جلب سرمایه توسط سرمایه گذاران طرحهای خود را ارائه میکنند.
دبیر جشنواره در خصوص مسابقه فتح پرچم عنوان کرد: این مسابقه، رقابت جذابی میان نخبگان و متخصصین حوزه امنیت اطلاعات است که در آن سعی دارند با حل چالشهای امنیتی تواناییهای خود را محک بزنند. مرحله اول مسابقه تحت عنوان «مازآپا: نفوذ به سازمان بیمبالات» در اسفند ماه ۱۴۰۲ به صورت غیر حضوری برگزار شد و از بین ۲۲۰ تیم شرکتکننده، ۷ تیم موفق شدند در مسابقه حضوری که در ۹ خرداد در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار میگردد حضور پیدا کنند.
وی اضافه کرد: در مرحله دوم، هدف این است که تیمهای شرکتکننده، اطلاعات سازمان شبیهسازی شده پتروماز را که مورد حمله سایبری واقع شده است بازیابی کنند، مرحله دوم این رقابت تحت عنوان «مازآپا: بازیابی سازمان بیمبالات» و به صورت حضوری برگزار میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد، امید است با تداوم همکاریهای دانشگاه و صنعت بالاخص صنعت پرافتخار کشور، شرکت فولاد مبارکه، شاهد ترویج بیش از پیش دانش امنیت سایبری بین دانشجویان باشیم چون همانطور که میدانیم در این رابطه کشور با کمبود زیادی مخصوصاً در حوزهی نیروی انسانی مواجه است.
Monday, 23 December , 2024