برنامه هفتم توسعه که در سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد، چهارمین و آخرین برنامه توسعه پنجساله کشور در مسیر سند چشمانداز ۱۴۰۴ بهشمار میرود.
به گزارش پردیسان آنلاین، هوشنگ طالبی روز پنجشنبه در بیست و نهمین اجلاس رییسان دانشگاههای بزرگ کشور در دانشگاه اصفهان افزود: برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است به همین دلیل موضوع علم و فناوری در این برنامه و نقشه راه تحقیقات آینده کشور در دستور کار نشست امروز قرار دارد تا نتایج حاصل از آن به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام شود.
وی با بیان اینکه اجلاس مزبور هر ۲ ماه یکبار برگزار می شود، اظهار داشت: رییسان ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور و جمعی از مسوولان از جمله معاونان وزارت علوم در این نشست به تبادل نظر در باره مباحث کلان علم و فناوری می پردازند.
طالبی با اشاره به اینکه در بیست و نهمین اجلاس در باره توسعه نوآوری و فناوری در دانشگاهها نیز تبادل نظر خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مباحث امروز، اختیارات و استقلال دانشگاههاست که اختیارات چه بخش هایی را می توان به آنها واگذار کرد تا خودشان تصمیم گیر باشند.
وی با بیان اینکه وزارت علوم برخی اختیارها در باره رشته های تحصیلی را به دانشگاههای بزرگ تفویض کرده است، تاکید کرد: تفویض اختیار به دانشگاهها جلوی رشد بی رویه رشته های تحصیلی را می گیرد و ظرفیتهای آن را کنترل می کند.
رییس دانشگاه اصفهان به بخشنامه اخیر وزارت علوم در باره ظرفیتهای دانشگاهها و معیارهای آن اشاره و اضافه کرد: در نشست امروز بررسی می شود که این شاخص ها چقدر با دانشگاههای بزرگ همخوانی دارد که بنظر می آید بیشتر آنها این همخوانی را دارند.
طالبی همچنین به آخرین وضعیت دانشگاه اصفهان اشاره کرد و گفت: این مجموعه حدود ۷۰ سال سابقه فعالیت دارد اما دانشگاه جوانی است و میانگین سنی اعضای هیات علمی آن ۴۸ سال است.
وی میانگین سنی ورودی اعضای هیات علمی به دانشگاه اصفهان را ۳۲.۵ سال اعلام و اضافه کرد: این دانشگاه در زمان حاضر حدود ۶۶۰ عضو هیات علمی دارد و روند رو به رشد سال های ۹۵ تا ۹۸ نشان می دهد که وضعیت شاخص های دانشگاهی و علمی آن رو به افزایش است.
وی به رشد ۳۰۰ درصدی دانشجویان خارجی این دانشگاه در چند سال اخیر نیز اشاره کرد و اظهار داشت: حدود ۲۵۰ دانشجوی خارجی در رشته آموزش زبان فارسی در این دانشگاه تحصیل می کنند.
طالبی با بیان اینکه دانشگاه اصفهان مرجع توسعه روابط علمی با کشور کره جنوبی است، خاطرنشان کرد: این دانشگاه تاکنون ۳۰ قرارداد پژوهشی در قالب طرح ” اراسموس پلاس” نیز با اتحادیه اروپا منعقد کرده است.
اراسموس پلاس، یکی از برنامههای علمی و پژوهشی اتحادیه اروپاست.
به گزارش پردیسان آنلاین، بیست و نهمین اجلاس رییسان دانشگاههای بزرگ کشور روز پنجشنبه در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در این اجلاس یکروزه، رییسان دانشگاههای تهران، اصفهان و صنعتی اصفهان، استاندار اصفهان و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بصورت حضوری و سایر رییسان دانشگاههای بزرگ کشور بصورت مجازی شرکت کردند.
موضوع محوری اجلاس روسای دانشگاههای بزرگ کشور در نشست امروز، پیشنهاد برای برنامه هفتم توسعه کشور و توجه بیشتر به جامعه محور بودن دانشگاهها و مسوولیت اجتماعی آنهاست.
دانشگاههای بزرگ کشور در این اجلاس شامل اصفهان، صنعتی اصفهان، تهران، شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر، تبریز، علم و صنعت ایران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف، شیراز و علامه طباطبایی است.
دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی و یکی از دانشگاه های برتر کشور است.
این دانشگاه بعنوان یکی از دانشگاههای منتخب ایران در طرح تبدیل به یکی از پنج دانشگاه برتر کشور، در تراز بینالمللی انتخاب شده است.