سیدرضا جوادیان روز سهشنبه در اولین نشست کانون تفکر سلامت دانشگاه یزد در سال جاری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزارشد، افزود: به همین منظور نشست مشترکی بین کانون تفکر سلامت اجتماعی و کمیته سلامت روان استان که زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان است، برگزار و در ارتباط با موضوعات مرتبط با شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن در زمینه سلامت اجتماعی بحث و تبادل نظر شد.
وی ادامه داد: مطالعات کمیته سلامت روان استان روی تماسهای مردمی با سامانه تعیین شده از سوی این کمیته در دوران قرنطینه، منجر به دستهبندی مشکلات مطرح شده از سوی شهروندان در قالب مشکلات فردی، خانوادگی، اجتماعی و شغلی بوده است.
جوادیان محدودیتهای برگزاری آیین سوگواری برای درگذشتگان، ضعف مدیریت بحران، فقدان تفکر نقاد نسبت به اخبار، تغییرات الگوی خواب، مشکلات زناشویی و افکار تحریک کننده به خودکشی را از رایجترین مشکلات فردی بر اساس مطالعات انجام شده برشمرد و ادامه داد: تعارض زوجها، ناتوانایی گذران مناسب زمان در کنار خانواده، مشکلات تحصیلی فرزندان، رعایت نکردن نکات بهداشتی، خشونت خانگی و مشکلات خانوادگی زوجهای شاغل در زمینه نگهداری کودکان در زمان شیوع کرونا به دلیل تعطیلی مهدهای کودک از مهمترین مشکلات خانوادگی مطرح شده از سوی شهروندان بوده است.
وی همچنین خشم نسبت به اطرافیانی که اصول بهداشتی را رعایت نمیکنند، خشم نسبت به دستگاههای متولی و بیاعتمادی را از مشکلات اجتماعی و بیکاری، مشکلات مالی و ابهام در خصوص آینده شغلی را از عمدهترین مشکلات مطرح شده از سوی شهروندان در زمینه مسائل شغلی برشمرد.
دبیرکانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد، توجه به سلامت فردی و اجتماعی را رویکرد اصلی این کانون در رصد ابعاد مثبت کرونا عنوان کرد و افزود: مباحث در کمیته سلامت روان استان کلان دیده میشود و موضوعات آن با کانون مشترک است.
جوادیان همچنین از انجام مقدمات شکل گیری هیاتهای اندیشهورز استانی خبرداد و تصریح کرد: این هیاتها زیرنظر استانداری ایجاد میشود که اعضای این هیاتها عمدتا از اعضای کانونهای تفکر هستند، بنابر این در سال ۹۹ کانون تفکر قدری شناخته شدهتر خواهد شد.
رئیس دبیرخانه کانونهای تفکر دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: تعامل دستگاههای مختلف با کانونهای تفکر افزایش یافته و تلاش میشود تا مباحث در نشستها بر اساس نیاز سازمانها دنبال شود، که در این راستا پیامدهای روانی و اجتماعی کرونا در آینده بیشتر برجسته میشود و دستگاههای مختلف میتوانند از ظرفیت کانون در این حوزه استفاده کنند.
سعید عطار ادامه داد: در راستای تعامل با دستگاههای مختلف استان در سال گذشته همکاریهای خوبی با بخش اجتماعی و فرهنگی استانداری و به خصوص امور اتباع در خصوص مهاجرت اتباع بیگانه به استان شکل گرفت.
حسین افراسیابی عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: در زمینه بحثهای اجتماعی و روانی کرونا برخی دستگاها مانند بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی ورود کردهاند، بدون شک جنبههای اجتماعی و روانی گذران دوران خانهنشینی و مهارتهای مورد نیاز برای کاهش چالشهای ناشی از این تغییر به همراه چالشها، ابعاد و دستاوردهای مثبت این موضوع نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
زهرا نادری عضو دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه یزد نیز اظهار داشت: در ارتباط با بحران شیوع کرونا بیشتر به بهداشت روان فردی توجه شده و سازگاری همسران کمتر مورد توجه قرار گرفت، بررسی مبین آن است که در دوران قرنطینه خشونتهای خانوادگی افزایش پیدا کرده بنابراین آموزش خانواده بحفظ بهداشت روان فردی در این شرایط ضروری است.
در این نشست همچنین بیانیه کانون تفکر سلامت در خصوص موضوعات مرتبط با مهاجرت اتباع بیگانه به استان یزد برای اظهار نظر اعضا به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.