بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه از امروز آغاز می‌شود

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه و استماع اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرای مربوطه در این کمیسیون از بعدازظهر امروز آغاز می‌شود.

به گزارش پردیسان آنلاین، محسن زنگنه در نشست خبری کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه پیش‌بینی ما این است که اواسط یا نیمه دوم مرداد لایحه برنامه هفتم توسعه به صحن برسد، اظهار کرد: از امروز بعدازظهر بحث استماع را در جلسات کمیسیون به صورت دونوبته داریم به این معنا که رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرای مربوطه در جلسات حاضر شده و از سند پشتیبان دفاع می‌کنند.

وی افزود: از شنبه آینده نیز کلیات برنامه مورد بررسی قرار می‌گیرد و دستور کار اول رأی به کلیات است، اگر رأی بیاورد وارد جزئیات می‌شویم و اگر رأی نیاورد به صحن می‌آید تا در صورتی که رأی آورد، برای بررسی جزئیات به کمیسیون برگردد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه اضافه کرد: در این برنامه فضا را به‌گونه‌ای قرار داده‌ایم که اشخاص حقیقی و حقوقی هم در صورت تمایل در کمیسیون حاضر شده و اظهار نظر کنند، نمایندگان و خبرنگاران هم می‌توانند در جلسه کمیسیون حاضر شوند.

زنگنه با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه بعد از کش‌وقوس‌های فراوان توسط رئیس جمهور به مجلس تقدیم شد، ادامه داد: برنامه توسعه از اتفاقاتی است که قرار است در چهار سال آینده در سطح کلان کشور رخ دهد از این رو یک برنامه توسعه‌ای منطبق بر واقعیت‌ها و سند پشتیبان قوی و آمار وضع موجود می‌تواند کشور را در رسیدن به اهداف چشم‌انداز و شاخص‌های توسعه‌یافتگی کمک کند.

وی افزود: بر اساس تقویم آئین نامه داخلی مجلس از زمان انتشار لایحه برنامه هفتم، نمایندگان پنج روز کاری وقت دارند تا پیشنهادهای خود را ثبت کنند و از همان زمان هم کمیسیون‌های تخصصی فرصت دارند به مدت ۱۰ روز بررسی‌ها را انجام داده و گزارش خود را به کمیسیون تلفیق بدهند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ادامه داد: این کمیسیون هم سه هفته کاری فرصت دارد تا پیشنهادهای کمیسیون‌ها را بررسی کرده و سپس گزارش کمیسیون تلفیق بارگذاری شده و نمایندگان هم ۱۰ روز وقت دارند تا پیشنهادهای خود را بارگذاری کنند و سپس وارد صحن علنی می‌شود اما همه این موارد تا دو برابر قابل افزایش است یعنی کمیسیون تلفیق می‌تواند تا شش هفته کار بررسی را انجام دهد و بعد از آن بر خلاف بودجه که اول کلیات بررسی و سپس وارد جزئیات می‌شویم، در برنامه توسعه هر دو همزمان در صحن بررسی می‌شود و اگر کلیات در صحن رأی نیاورد، با نظر رئیس مجلس یا برای اصلاح به دولت می‌رود یا مجدد به کمیسیون تلفیق بازمی‌گردد و اگر کمیسیون تلفیق کلیات را رد کند اما در صحن تأیید شود، باز هم به صحن می‌آید.

لایحه برنامه هفتم توسعه تا اواخر شهریور به شورای نگهبان ارسال می‌شود

زنگنه گفت: در تلاشیم تا اواخر شهریور لایحه را به شورای نگهبان ارسال کنیم سپس شورا پس از مهلت قانونی خود، آن را به صحن برمی‌گرداند و امید است تا قبل از بررسی بودجه ۱۴۰۳ لایحه برنامه توسعه را به اتمام برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تعدد احکام و اهمیت برنامه توسعه و نیز تعدد دستگاه‌های اظهارنظرکننده این نگرانی وجود دارد که این فشردگی زمان به کیفیت لایحه ضربه بزند.

زنگنه گفت: دولت ۲۴ فصل ذیل ابلاغیه سیاست‌های کلی برنامه توسعه از سوی رهبر معظم انقلاب تنظیم کرده و از دیگر محاسن لایحه وجود یک سند پشتیبان است که به کمیسیون تلفیق برنامه و نمایندگان داده شده است و حسن دیگر مسئله‌محور بودن لایحه است به عنوان مثال در بخش کشاورزی تأکید بر کالاهای اساسی، یا در بخش انرژی تأکید بر رفع ناترازی انرژی است و در صندوق‌های بازنشستگی به دنبال اصلاح صندوق‌های بازنشستگی و حل مشکل صندوق‌ها است.

وی ادامه داد: حسن چهارم لایحه همراه شدن جداول با شاخص‌های قابل سنجش است یعنی در هر فصل دولت جداولی ارائه داده که در آنها هدف نهایی از هر فصل اعلام شده است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه درباره نکاتی که باید اصلاح شود، تصریح کرد: در همه برنامه‌های قبلی هم این ضعف وجود دارد که به منابع و مصارف در جداول قابل پیوست اشاره‌ای نشده است، این منابع تاکنون به پیوست داده نشده‌اند و در جلساتی که با سازمان برنامه داشتیم قرار شد جدول منابع و مصارف در اختیار کمیسیون تلفیق قرار گیرد.

زنگنه تصریح کرد: ضعف دیگر این است که بین احکام تناقض دیده می‌شود که قابل رفع است همچنین برخی موارد هم مغفول واقع شده به عنوان مثال صنعت، فناوری یا تعاون یا منابع طبیعی هم باید به آن افزوده شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با مشارکت نخبگان برنامه خوبی ارائه شود و افزود: در کمیسیون تلفیق پذیرای نظرات همه کارشناسان و فعالان عرصه‌های مختلف هستیم تا با خرد جمعی برنامه خوبی تصویب شود. اولین هدف مجلس ایجاد ثبات اقتصادی، کاهش تورم و ایجاد آرامش در جامعه است و سپس به رشد تعالی و توسعه هم توجه خواهیم کرد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=256283

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: