حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی روز جمعه در دیدار با رییس پلیس فتای سیستان و بلوچستان با اشاره به گستردگی فضای مجازی و شیوع آن در زندگی مردم، اظهارداشت: در این فضا میتوان از مدلها و محتواهای خوب و هم مدلهای غلط و نامناسب استفاده کرد.
وی فرهنگ را آوردگاه اصلی مبارزه با دشمنان دانست و ادامه داد: آموزش در فضای مجازی بسیار مهم است و مردم در قالب این آموزش نسبت به توانمندیها و امکانات و از طرفی دیگر آسیبها و مشکلاتی که میتواند این فضا در زمینههای مختلف ایجاد کند آشنا میشوند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با توجه به جمعیت استان و سطح سواد و فرهنگ و سایر مولفهها، بر اساس آمار ارائه شده هنوز پلیس فتا جمعیت زیادی را در بخش آموزش پوشش نداده است.
حجت الاسلام و المسلمین محامی بیان کرد: پیشگیری از وقوع جرایم در فضای مجازی را میتوان با آموزشهای لازم از طریق مجازی و حضوری انجام داد و به واسطه آن مردم را هوشیار کرد.
ریس شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه هر چه فضای مجازی بیشتر در زندگی ما ورود داشته باشد، طبعا لغزشگاههایش نیز بیشتر خواهد بود، تاکید کرد: گرفتن بازخورد آموزشها و کاهش جرایم در فضای مجازی بسیار مهم است و میزان تاثیرگذاری آموزشها را مشخص میکند.
رییس پلیس فتا سیستانوبلوچستان نیز گفت: وظیفه پلیس فتا رفع و رجوع جرایم فضای مجازی بوده که یکی از آنها جرایم در بخش اطلاعاتی و امنیتی است.
سرهنگ دوم حسن کیخا افزود: در این بخش کسانی که علیه کشور و افراد خاص اقداماتی را انجام میدهند با شیوههای فنی و اطلاعاتی مورد رسیدگی قرار میگیرند و پس از شناسایی، با هماهنگی مراجع قضایی فرد احضار و پس از طی مراحل اولیه پرونده تشکیل شده و برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی مربوطه معرفی میشود.
وی بیان کرد: در سال ۹۸ حدود ۳۰۰فقره پرونده سیاسی-امنیتی شامل موارد مختلفی از جمله تشویش اذهان عمومی، توهین به مقدسات و توهین به شخصیتهای سیاسی داشتیم که میزان کشفیات پروندههای تشکیل شده بین ۵تا ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ رشد داشته است.
رییس پلیس فتا سیستان و بلوچستان بیان کرد: رصد و اشراف کاملی بر سایتها و کانالهای فضای مجازی بویژه موارد هنجارشکن داریم و با امکانات و نیروهای تخصصی آنها را کاملا زیر نظر داریم.
وی اظهارداشت: پارسال هزار و ۵۹۰پرونده تشکیل شده که عمده آنها جرایم مالی و برداشتهای غیرمجاز، کلاهبرداری اینترنتی، هتک حرمت و نشر اکاذیب در فضای مجازی منجر به کشف شده است.
سرهنگ کیخا با اشاره به آموزشهای مختلف پلیس فتا از طریق چهره به چهره، صداوسیما و به صورت حضوری تصریح کرد: مردم میتوانند جهت کسب اطلاعات و ارائه گزارشات تخلفات به صورت برخط به سایت پلیس فتا به آدرس https://www.cyberpolice.ir مراجعه کنند.