رفتارهایی که نوجوانان دوست ندارند والدینشان داشته باشند
فرقی ندارد که فرزندتان ۵ ساله است یا به سن ۱۵ سالگی رسیده؛ در هر صورت شما او را یک فرد خیلی کوچک می دانید و این یک حس درونی برای همه مادران است که به طور ناخودآگاه باعث می شود تا فکر کنند فرزندشان هنوز خیلی بچه است و نیاز به توجه، مراقبت و کنترل دارد و این اتفاق همیشه در دهه اول زندگی فرزندان رخ می دهد و همه چیز را پیچیده تر می کند؛ اما زمانی که فرزندتان به سن نوجوانی می رسد، همه چیز تغییر خواهد کرد. به خاطر همین باید مراقب باشید تا اشتباهاتی را در مورد رفتار با نوجوان تان مرتکب نشوید؛ که این اشتباهات را در این قسمت از خانواده پلاس نمناک به شما توضیح خواهیم داد.
صحبت کردن با نوجوان؛ درست مانند یک بچه
اگر می خواهید رابطه شما با فرزندتان قوی باقی بماند، باید متناسب با سنِ او، رفتارتان را تغییر دهید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که والدین مرتکب می شوند، این است که با نوجوان ۱۵ ساله شبیه به یک بچه رفتار می کنند و به تمایلات و خواسته هایش توجهی ندارند؛ اما باید در نظر بگیرید او دیگر بچه نیست؛ پس باید دیدگاهش را محترم بشمارید؛ حتی اگر به طور کامل با او مخالف باشید.
گفت و گوی اجباری
مکالمه و گفت و گو با فرد نوجوان نباید به گونه ای باشد که احساس کند شما کاری را به اجبار برایش انجام می دهید. شاید گاهی اوقات خیلی خسته و کلافه باشید و دوست نداشته باشید با کسی صحبت کنید؛ اما به هر حال فرزندتان نیاز دارد تا با شما صحبت کند و بگوید که در مدرسه چه اتفاقی افتاده یا از سمت دوستانش چه پیشنهاداتی دریافت کرده و شما باید چشم بینا و گوش شنوا برای او داشته باشید.
انجام دادن چند کار به طور همزمان هنگام صحبت کردن با او
همه ما می دانیم که مادران پرمشغله هستند و کار های خانه هرگز تمامی ندارند؛ مخصوصاً اگر مادر شاغل باشد؛ اما به هر حال نباید وقتی که نوجوان تان با شما صحبت می کند، مشغولِ کار باشید. او دوست دارد تمام توجه و تمرکزتان را یک جا داشته باشد.
نپذیرفتن شخصیتِ نوجوان
بسیاری از والدین مدام نظر می دهند و حتی از سبکِ رفتاری فرزند نوجوان خود ایراد می گیرند. نسبت به این که به چه موسیقی گوش می دهد یا از چه سرگرمی هایی لذت می برد؛ انتقاد دارند. اگر شما هم جزء این دسته از والدین هستید، لطفاً این رفتار را کنار بگذارید، زیرا رفتار نوجوان، رنگ های مورد علاقه و حتی لیست موسیقی های او شخصیتش را تعریف می کنند و شما حق ندارید از شخصیت او ایراد بگیرید.
دیسیپلین و نظم خیلی زیاد یا خیلی کم
باید یاد بگیرید که خود را از شلوغی ها و هرج و مرج های زندگی دور کنید؛ اما اگر بیش از حد بخواهید دیسیپلین و نظم ایجاد کنید، شرایط به هم می ریزد و از طرفی هم اگر هیچ گونه نظم و دیسیپلینی وجود نداشته باشد، باز هم دچار دردسر می شوید. در واقع مقدار نظم و دیسیپلین باید به قدری باشد که توانایی حل مشکلات نوجوان تان را افزایش دهد، نه این که او را کلافه کند.
قطع کردن حرف های او
شاید شما هم جزو افرادی باشید که می خواهند جمله فرزندشان را به اتمام برسانند یا قبل از این که داستان بامزه ای را تعریف کنند، بخندید. چنین کاری باعث می شود که فرزند فکر کند به او احترام نمی گذارید و حرف هایش را کامل نمی شنوید؛ پس به او فضا بدهید تا احساسات و عواطفش را ابراز کند و خیلی راحت حرفش را بزند.
تذکرات بیجا
همه والدین نگران فرزندان شان هستند و نمی توان این موضوع را تغییر داد؛ اما اگر آخرین جمله ای که به فرزند نوجوان تان قبل از خارج شدن از خانه می زنید؛ این باشد که مراقب باش یا به من پیام بده یا به من زنگ بزن، باعث می شود که فکر کنند شما اعتمادی ندارید. درسته که این جملات خیلی اهمیت دارند؛ اما بهتر است که همیشگی و مداوم نباشند و به جای آن؛ آموزش و صحبت درستی برای فرزندتان داشته باشید.