جدیدترین خبرهای شهرهای جهان ایمنا را در این بسته خبری بخوانید.
به گزارش سرویس ترجمه پردیسان آنلاین، ممنوعیت استفاده از موبایل در مدارس ایتالیا و بازگشت مشق شب، مقابله با هدررفت انرژی با نقشه حرارتی ریگا، بحران آب و گرما گریبانگیر یونان، پنلهای خورشیدی، راهکار نیویورک برای صرفهجویی در هزینه برق، تماشای نامحدود فیلم در آلمان تنها با ۱۲.۵ یورو، گرانی ونیز بهدنبال گردشگری انبوه، نجات قطب شمال با دیپلماسی غذایی، برطرف نشدن شایعات آلودگی سن با شیرجه شهردار پاریس، اقدام عجیب اسپانیاییها در مقابله با گردشگری انبوه و برخورد آلمان با متخلفان زباله به روش یورو ۲۰۲۴ را در این بسته خبری شهرهای جهان پردیسان آنلاین بخوانید.
ممنوعیت استفاد از موبایل در مدارس ایتالیا و بازگشت مشق شب
ایتالیا استفاده از تلفن همراه در کلاسهای درس را بهمنظور حفظ مهارتهای نوشتاری ممنوع کرد. این کشور در حال بازگرداندن روش قدیمی مشق شب به سیستم آموزشی است.
جوزپه والدیتارا، وزیر آموزش ایتالیا روز چهارشنبه، دهم ژوئیه اعلام کرد که مقررات جدیدی را امضا کرده است که بهطور کامل استفاده از تلفن همراه در مدارس را از مقاطع ابتدایی تا متوسطه اول ممنوع میکند، همچنین این دستورالعمل با توجه بر اینکه دانشآموزان برای برخی از تکالیف خود از قلم و کاغذ استفاده کنند، مجدد بر آموزش توانایی نوشتن به روش کلاسیک تأکید میکند.
والدیتارا در یک کنفرانس آموزشی در رم گفت: «من معتقد نیستم که تدریس خوب با تلفن همراه تا دوران راهنمایی همراه است.»
واقعیت این است که تلفنهای همراه از سال ۲۰۰۷ حتی قبل از ظهور تلفنهای هوشمند در کلاسهای درس ایتالیا ممنوع شده است، با این حال دستگاهها همچنان در شرایطی که برای اهداف آموزشی در نظر گرفته میشد، مجاز بودند.
مقابله با هدررفت انرژی با نقشه حرارتی ریگا
ساکنان ریگا، پایتخت لتونی میتوانند به لطف یک نقشه حرارتی، کارایی انرژی ساختمان خود را بررسی کنند.
زمستان ممکن است در حال حاضر دورترین مفهومی باشد که در این گرما به ذهن افراد برسد، اما شهرداری ریگا اکنون با رونمایی از یک ابزار تعاملی جدید به نام نقشه گرمایی مقدمات مقابله با هدررفت انرژی را آغاز کرده است. نقشه دیجیتال اطلاعات دقیق در مورد بهرهوری انرژی ساختمانهای مسکونی فردی در قلمروی پایتخت لتونی را نشان میدهد.
هدف از این ابزار جدید که با انواع نقشههای موضوعی و یک دوقلوی دیجیتالی شهر در دسترس شهروندان قرار گرفته است، تسهیل تصمیمگیری از سوی ساکنان در مورد انرژی است. این ابزار برخط میتواند هنگام تصمیمگیری در مورد اصلاحات ساختاری برای ساختمان مفید باشد.
نقشه حرارتی این کشور با اطلاعات بهروز در مورد بهرهوری انرژی ساختمانها و مصرف انرژی گرمایی، توسعه بیشتری خواهد یافت.
بحران آب و گرما گریبانگیر یونان
یونان پس از گذراندن آتشسوزی، گرمای شدید و بارندگی پایین، این بار با بحران آب مواجه شده است. بر اساس گزارش سرویس آبوهوای اروپا، کوپرنیک، ماه گذشته گرمترین ژوئن در تاریخ جهان و سیزدهمین ماه متوالی با رکوردشکنی دما، همچنین دوازدهمین ماه متوالی بود که جهان بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر از دوران پیش از صنعتی شدن بود که این شرایط افراطی به انتشار گازهای گلخانهای ناشی از انسان مرتبط است.
در حال حاضر کمبود شدید آب تنها چند هفته پس از اینکه یونان با اولین موج گرمای تاریخی خود در ژوئن مواجه شد، تعدادی از جزایر این کشور را به ممنوعیت استفاده از استخرهای شنا و روی آوردن به دستگاههای آبشیرینکن برای نمکزدایی آبهای شور سوق داده است.
با توجه به اینکه انتظار میرود شرایط خشک در ماههای آینده ادامه پیدا کند، ساکنان یونان خواستار کنترل مصرف آب و نظارت شدیدتر دولت بر این بخش هستند. بعضی از جزایر از جمله کارپاتوس و سریفوس در حال حاضر محدودیتهایی را برای پر کردن استخرهای شنا و ویانوس در کرت، محدودیتهای سختی برای استفاده از آب برای آبیاری اعمال کردهاند.
در این میان جزیره کوچک دودکانی لیپسی ساخت استخرهای شنا را بهطور کل ممنوع کرد تا رویکردی پایدارتر نسبت به گردشگری را تشویق کند و جزیره شمالی تاسوس در حال سرمایهگذاری روی یک کارخانه نمکزدایی برای قابل شرب کردن آب دریا است.
پنلهای خورشیدی، راهکار نیویورک برای صرفهجویی در هزینه برق
در راستای برنامههای خورشیدی اجتماعی نیویورک، کمپینی برای ثبتنام هزاران نفر از ساکنان کم و متوسط درآمد در سراسر شهر راهاندازی شده است تا به آنها کمک کند تخفیفهای قابلتوجهی روی قبوض برق خود دریافت کنند.
برای این منظور یکی از پلتفرمهای فناوری انرژی پاک سرویسدهنده خورشیدی اجتماعی شهر با مدیریت ۱۵۰ مزرعه خورشیدی در سراسر آمریکا، در همکاری با یکی از بزرگترین مالکان مسکن ارزانقیمت در ایالات متحده با مالکیت بیش از ۱۵ هزار واحد مسکونی مقرونبهصرفه تنها در نیویورک، در حال پیادهسازی راهبردی برای ارائه انرژی خورشیدی به این خانوادهها در مقیاس بزرگ هستند.
این مشارکت بر تعهد دو نهاد نسبت به پایداری و ارتقای استانداردهای زندگی ساکنان واحدهای مسکونی یادشده تأکید دارد. انتظار میرود پس از ثبتنام تا ۲۰ درصد در قبضهای برق ماهانه این ساکنان صرفهجویی شود.
این ابتکار همچنین با صرفهجویی بیشتر در هزینههای فضاهای اجتماعی همراه است که طی سرمایهگذاری روی پروژههای عملکرد زیستمحیطی بیشتر همچون جایگزینی چراغهای LED و وسایل کممصرف در مجموعه مسکن مقرونبهصرفه شهر انجام خواهد شد، به این ترتیب پساندازهای خورشیدی و معناداری را برای ساکنان مسکن ارزانقیمت نوین در نیویورک به ارمغان میآورد.
تماشای نامحدود فیلم در آلمان تنها با ۱۲.۵ یورو
آلمان پس از موفقیت چشمگیر کارت بلیت حملونقل عمومی ماهانه خود، این بار به معرفی کارت بلیت ماهانه سینما با قابلیت استفاده نامحدود اقدام کرده است تا کاربران سینماهای سراسر کشور را افزایش دهد.
آلمان با الگوبرداری از موفقیت گذرنامه عبور و مرور ۴۹ یورویی کشور معروف به دویچلندتیکت Deutschlandticket، به معرفی کارت اشتراک ماهانه سینما اقدام کرده است.
کاربران این کارت بلیت ماهانه و مقرونبهصرفه جدید میتوانند با در دست داشتن آن تنها با پرداخت ماهانه ۱۲.۵ یورو در هر زمان که تمایل دارند برای تماشای فیلم به سینماهای طرف قرارداد مراجعه کنند.
پروژه جدید سینفینیتی Cinfinity نام دارد و قرار است اکتبر ۲۰۲۴ در سراسر آلمان راهاندازی شود. با توجه به اینکه میانگین قیمت بلیت سینما در این کشور در ۲۰۲۳ برابر با ۹.۷۱ یورو و در آخر هفتهها ۱۲ یورو بود، بلیت جدید بسیار مقرونبهصرفه است و در اصل به این معنا است که در صورت تماشای ماهانه بیش از یک فیلم، کاربران تنها هزینه اولین فیلم را پرداخت میکنند.
کاربران متمایل به استفاده از این سرویس میتوانند پیش از ثبتنام با بررسی برنامه طراحیشده در این زمینه، از نزدیک بودن محل کار یا زندگی خود به سینماهای طرف قرارداد اطمینان حاصل و پس از آن در طرح ثبتنام کنند. به این ترتیب کاربران و اشتیاق آنها برای استفاده از خدمات جدید به وسیلهای تبلیغاتی برای پلتفرم طراحیشده تبدیل خواهد شد.
گردشگری انبوه، ونیز را گران کرده است
پروژه آزمایشی پرداخت هزینه در ازای بازدید از ونیز که برای جلوگیری از گردشگری انبوه انجام شد تاکنون باعث کاهش علاقه در بین بازدیدکنندگان نشده است و به همین علت مسئولان قصد دارند سفر به ونیز را گرانتر از قبل کنند.
معرفی هزینه ورودی پنج یورویی، از علاقه گردشگران برای بازدید از ونیز کم نکرده است. مقامات محلی با درک این موضوع که هنوز از نظر قیمتگذاری فضای بیشتری وجود دارد تصمیم گرفتهاند این مالیات را در سال آینده به ۱۰ یورو افزایش دهند.
هدف این کار در واقع کاهش تعداد بازدیدکنندگان سالانه این شهر مردابی به عنوان راهی برای کاهش اثرات اجتماعی، فرهنگی و زیستمحیطی است که به همراه دارد.
افزایش بیش از حد گردشگری به عوامل بسیاری مانند جهانی شدن، ظهور طبقه متوسط جهانی، افزایش تبلیغات از طریق رسانههای اجتماعی و حتی FOMO (ترس از دست دادن) مرتبط است. به عبارت دیگر، افراد بیشتری در سراسر جهان بازدید از مکانهایی مانند ونیز را بهعنوان یک کار ضروری در لیست گردشگری خود میبینند.
نجات قطب شمال با دیپلماسی غذایی
سرزمینهای بومی قطب شمال با تشدید تغییرات آبوهوایی، همچنین توسعه زمینههایی پیشروی اهداف سبز همچون تبدیل زمینهای بومی به پارکهای انرژی در حال فروپاشی هستند و سعی دارند با دیپلماسی غذایی از این بحران نجات پیدا کنند.
جامعه سامی، مردمان بومی و سنتی ساکن منطقه ساپمی (لاپلند سابق) که امروزه بخشهای شمالی بزرگی از نروژ، سوئد، فنلاند و شبهجزیره کولا در روسیه را در بر میگیرد، خواهان حفاظت از سنتهای غذایی دیرینهای هستند که در طول نسلها به دست آوردهاند.
غذاهای سنتی بومیهای سامی بر اساس موادی برداشتشده از طبیعت تهیه و شامل یک وعده غذایی سه بخشی میشود که مظهر غنای غذاهای سامی با خوراکیهای حاوی ماهی و گوشت، خورشت گوزن شمالی و دسر پنیر با توتهای وحشی است.
امنیت غذایی برای بقای جوامع بومی قطب شمال ضروری است. حق حاکمیت غذایی یک نوآوری جدید در حقوق بینالملل محسوب میشود که سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۸ آن را به رسمیت شناخت و پذیرفت.
از آنجا که متقاعد کردن سیاستگذاران برای حفاظت از فرهنگ و محیط زیست مردم بومی باید به روشی خاص انجام میشد، گلهداران گوزن شمالی استراتژیهای دیپلماسی غذایی (ایجاد ارتباط با سایر ملل با استفاده از فراوردههای غذایی) را اتخاذ کردند که به اقتصاد، امنیت، هویت و فرهنگ بومیان مربوط میشد.
شیرجه شهردار پاریس، شایعات آلودگی سن را برطرف نکرد
شهردار پاریس در رودخانه سن که مدتها آلوده بود، شیرجه زد تا نشان دهد که رودخانه پاریس تمیز و امن است، با این حال شایعات نسبت به ناامنی آب برای برگزاری مسابقات شنا همچنان ادامه دارد. شایعات مبنی بر آلوده بودن آب سن در بحبوحه آغاز مسابقات المپیک ۲۰۲۴ تنها دو هفته مانده به مراسم افتتاحیه، شدت بیشتری گرفته و مردم و ورزشکاران را بسیار نگران کرده است.
پاریس ۱.۴ میلیارد یورو هزینه برای برطرف کردن این ترسها هزینه و یک وان زیرزمینی غولپیکر برای جمعآوری پساب فاضلاب ساخته است تا از ورود آبهای آلوده به رودخانه سن پیشگیری شود، با این حال در شرایطی که شنا در این رودخانه نمادین برای بیش از یک قرن به دلیل کثیف بودن آب، غیرقانونی بوده، بهنظر میرسد تلاشها تأثیری در کاهش ترسها نداشته است.
وزیر ورزش فرانسه در پایان دادن به شایعات و بحثهای تبآلود پیرامون رودخانه، در آخر هفته گذشته و شهردار پاریس در طول هفته در رودخانه سن شیرجه زدند و مدتی شنا کردند تا نسبت به تمیزی آب اطمینان جمعی حاصل شود.
اقدام عجیب اسپانیاییها در مقابله با گردشگری انبوه
اعتراضات مردم محلی شهرهای اسپانیا نسبت به گردشگری بیشازحد هنوز در اوج است و معترضان به راهکارهای عجیب برای مقابله با ورود گردشگران پرداختهاند.
در حالی که واکنشهای ضدگردشگری در سراسر اسپانیا ادامه دارد و طی روزهای اخیر به اوج رسیده است، معترضان به تکنیکهای جدیدی برای جلوگیری از ورود بازدیدکنندگان متوسل میشوند. در این میان راهکار مردم سویا بسیار عجیب بوده است؛ آنها جعبههای کلید درهای ورودی املاک اجارهای کوتاهمدت را به زباله یا فضولات پرندگان آغشته میکنند.
با این حال سویا تنها شهر اسپانیایی نیست که با گردشگری بیش از حد دستوپنجه نرم میکند. بارسلونا نیز در هفتههای اخیر شاهد اعتراضات گستردهای علیه گردشگری انبوه بوده است و مردم محلی طی روزهای اخیر شروع به پاشیدن آب به گردشگران با تفنگهای آبپاش اسباببازی کردهاند.
پالما، مالاگا و والنسیا نیز دیگر شهرهای گردشگری اسپانیا هستند که با مشکل مواجه شده و قوانینی برای کمک به تنظیم تعداد بازدیدکنندگان ورودی از جمله مالیاتهای توریستی و محدودیت در تعداد اجارههای کوتاهمدت طی تعطیلات را معرفی کردهاند.
برخورد آلمان با متخلفان زباله به روش یورو ۲۰۲۴
ایالت بادنوورتمبرگ از سنسورها همچنین کارتهای زرد و قرمز برای شناسایی سطلهای زباله ارگانیک که بهدرستی تفکیک نشدهاند، کمک خواهد گرفت.
بازیهای یورو ۲۰۲۴ الهامبخش آلمان برای مقابله با متخلفان شهری در رابطه با زباله است. این کشور به دنبال تنبیه ساکنانی است که هنوز فلز، شیشه و پلاستیک را داخل سطل زبالههای ارگانیک قرار میدهند. سطل زبالههای ارگانیک ایالت بادن-وورتمبرگ همچنین با نصب حسگرهای کامیونی که اقلام غیرارگانیک را در ظروف نامرتبط تشخیص میدهند، از فناوری در این زمینه استفاده خواهد کرد.
استفاده از کارتهای زرد و قرمز برای نشان دادن اینکه ساکنان در حال انجام نادرست تفکیک زباله هستند، بخشی از دوره مهلت برای ارتقای آگاهی و آموزش در مورد این موضوع بوده است.
اگر در اولین بازرسی آلایندههایی پیدا شد، سطل زباله دوباره خالی میشود اما یک برچسب زرد نیز برای نشان دادن خطا به آن داده میشود. با این حال، اگر در طول مجموعه دوم تخلفی مشاهده شد، سطل خالی میماند، سپس با یک برچسب قرمز علامتگذاری میشود.
با این حال، بررسی دستی هر کانتینر، کار کارکنان مدیریت زباله را سختتر میکند و روند تفکیک را کندتر میکند و باعث ایجاد مواردی مانند ترافیک میشود. به همین دلیل است که از ماه آگوست، کامیونهای زباله مجهز به حسگرهایی خواهند بود که میتوانند تشخیص دهند که آیا سطل زباله ارگانیک حاوی مواردی همچون فلز، شیشه و پلاستیک است یا خیر.
Saturday, 23 November , 2024