به گزارش گروه دیگر رسانههای پردیسان آنلاین، خبرگزاری ایرنا گفتوگویی با محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین انجام داده است که بخشهای مهم آن پیش روی شماست.
بدون اصلاح ساختارها اتفاق مهمی در کشور نمیافتد
– اتخاذ تصمیمات خطیر مشکلاتی را ایجاد میکند اما نباید به دلیل این مشکلات، تصمیمات اساسی را به تاخیر انداخت. اگر دولت در پی اصلاح ساختارها نباشد، اتفاق مهمی در کشور نمیافتد.
– اتفاق مهم نیاز به تصمیمات بزرگ و این تصمیمات نیاز به خردجمعی و محاسبه دارد اگرچه تصمیمات اقتصادی خیر مطلق نیست و ممکن است اشکالاتی هم وجود داشته باشد.
پشت طرح بنزینی دولت منطق وجود دارد
– اقناع مردم نیازمند کار فرهنگی است. گفته میشود در جزیره قشم و کیش بهشکل پایلوت، به جای تخصیص بنزین به خودرو به افراد سهمیه داده شده است. در این صورت شهروند میتواند انتخاب کند که این بنزین را مصرف کند یا بفروشد، اگر قصد مصرف بیشتر هم داشته باشد میتواند از بازار آزاد آن را تهیه کند.
– این تصمیم بدون اشکال است اما پشت آن منطقی وجود دارد. بنابراین باید به سوالات و ابهامات پاسخ داده شود. این تصمیم دستکم میتواند از قاچاق بنزین به عنوان ثروت ملی جلوگیری کند.
در ۵ سال میتوانیم دستکم ۳۰ درصد مصرف انرژی را کاهش دهیم
– در بررسیهای علمی صورت گرفته درباره اصلاح قیمت بنزین، مشخص شده است که سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار در کشور انرژی مصرف میشود. انرژی که نه تنها تبدیل به تولید و رفاه نمیشود بلکه شهرها را هم آلوده میکند و مشکلآفرین است.
– قاطعانه میگویم با دو اهرم قیمتی و مدیریتی در ۵ سال میتوانیم دستکم ۳۰ درصد مصرف انرژی را کاهش دهیم بدون اینکه به رفاه مردم و تولید کشور صدمهای وارد شود اما کار باید بسیار مدبرانه و با خرد جمعی انجام شود. حتی اگر بتوانیم یک سوم انرژی را ذخیره کنیم با قطعی گاز صنایع در زمستان مواجه نخواهیم بود.
در نگاه کلان دولت آیتالله رییسی موفقیتهای خوبی داشته است
– این مدت کوتاه ۵ ماهه از آغاز شروع کار دولت سیزدهم، زمان کافی برای نقد عالمانه و عاقلانه عملکرد دولت نیست. اما در نگاه کلان میتوان گفت دولت آیتالله رییسی موفقیتهای خوبی داشته است. مثلا در موضوع واکسیناسیون، دولت عملکرد مثبت و قابل افتخاری دارد.
– پیوستن کشور به سازمان همکاری شانگهای هم اقدام بزرگ و از نقاط قوت دولت است. کشورهای عضو شانگهای با ارزیابی پارامترها و معادلات، دولت مستقر ایران را در محاسبات خود لحاظ کرده و یا احساس کردهاند که دولت سیزدهم میتواند بهتر با این سازمان تعامل داشته باشد تا دولت قبلی.
باید با قدرتهای آینده جهان مثل چین رابطه برقرار کنیم
– اگرچه به قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین انتقادات غیرمستدلی میشود اما واقعیت آن است که باید با قدرتهای آینده جهان چون چین، رابطه برقرار کنیم.
– اقتصاد چین به شکل قطعی در ۱۰ سال آینده آمریکا را کنار خواهد زد. از سوی دیگر هم اروپا اگر با دقت و خوداتکایی و خودباوری عمل کند میتواند اقتصاد آمریکا را پشت سر بگذارد.
سفرهای استانی به حفظ سرمایه اجتماعی کمک میکند
– سفرهای استانی، ملاقاتها و دیدارها با مردم، اقدامات مفیدی است که به حفظ سرمایه اصلی کشور، سرمایه اجتماعی کمک میکند و این مهم جز در سایه ارتباط رو در رو مردم با مسوولان تقویت نمیشود.
– در این بخش خوشبختانه دولت سیزدهم بسیار متفاوتتر از دولت قبل عمل میکند و باید توجه داشت که همزمان با این رویکرد اصلاح ساختارها هم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
باید مذاکرات را به شکل جدی به سمت رفع تحریمها ببریم
– باید مذاکرات را به شکل جدی به سمت رفع تحریمها ببریم و مذاکره را نه برای مذاکره که برای نتیجهگیری انجام دهیم.
– مذاکره معامله است و ممکن یک امتیاز بدهید و چند امتیاز هم بگیرید. اینکه مربی تیم خود را به زمین بفرستد و تاکید کند که باید ۱۰ گل زده و گلی نخورد؛ درست نیست.
زورگوییها و بلندپروازیهای طرف مقابل در مذاکرات باید مهار شود
– ایران اصولی چون مصلحت، عزت و اقتدار دارد که نباید به حراج گذاشته شود و باید در این زمینه حواس جمع باشیم. تیم مذاکره کننده باید مذاکرات را به سوی تفاهم پیش ببرد اما زورگوییها و بلندپروازیهای طرف مقابل هم باید مهار شود.
– همه کشورهای خارجی از جمله اروپا اگر بلندمدت و عمیق به رابطه با ایران بنگرند باید برخی از هزینههای کوتاه مدت را برای استقلال از آمریکا بپذیرند و خود را از زیر بار زورگویی آمریکا را برهانند. در صورتی که این رویکرد در مذاکرات وجود داشته باشد؛ آمریکا هم از اشتباهات خود بازگشته و اظهار پشیمانی کند.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید