بانک‌های خراسان رضوی ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می‌کنند

حسن مونسان  عصر سه‌شنبه در نشست شورای هماهنگی بانک‌های شهرستان کاشمر افزود: پارسال ۴۰۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای بخش‎های مختلف اختصاص یافت که براساس آماری که در پایان سال گرفته شد در بخش صنعت و معدن نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن حدود ۵۲ درصد، در بخش کشاورزی ۳۶ درصد، در بخش خدمات و گردشگری ۲۸.۵ درصد، در امور اجتماعی ۸۷ درصد و در بخش صادرات ۳۴۰ درصد رشد حاصل شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۵ درصد توان تسهیلات دهی بانک‎ها از محل وصولی‎ها است ادامه داد: دو سوم وجوه تسهیلات پرداختی پارسال در استان از محل وصولی‎ها بوده لذا اگر وصولی‎ها را از بانک‎ها بگیریم به هیچ عنوان قدرت پاسخگویی را نخواهند داشت.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی گفت: باید کمک کنیم منابعی که مصرف می‎شود به چرخه اقتصاد برگردد در غیر این صورت امکان تحقق شعار جهش تولید وجود نخواهد داشت.

وی افزود: گرچه بانک مرکزی آئین نامه اخذ تضامین را اعلام نموده اما این که فقط آوردن کارمند را برای ضمانت الزام کنیم با بخشنامه‎ها در تضاد است زیرا بسیاری از کسبه و بازاریان اعتبارشان بیشتر است.

مونسان با اعلام  آمادگی کامل برای اجرای پروژه‎های شهرستان کاشمر ادامه داد: باید شبکه بانکی برای پرداخت تسهیلات چابک سازی شود و سرمایه‌‏گذاران بدون دغدغه به منابع دسترسی پیدا کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه ۱۳ رسته شغلی آسیب دیده از کرونا شناسایی شده است، همه بانک‎ها مکلفند اقساط سه ماهه معوقه از اول اسفند تا پایان اردیبهشت  این رسته‎های شغلی را به پایان دوره انتقال دهند و کسی نمی‌‏تواند در اجرای این دستورالعمل سلیقه‎ای عمل کند.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی افزود: واحدهای آسیب دیده فقط در تاریخ مقرر مشمول این دستورالعمل می‎شوند و معوقات قبلی را باید پرداخت کنند، البته مقرر شده است مشاغل دیگری هم که در این رسته‎ها نیستند شناسایی و اعلام گردد.

وی با اشاره به وضعیت ویروس کرونا در بانک‎های استان نیز اظهار داشت: ۲ نفر از همکاران شبکه بانکی در استان خراسان رضوی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

مونسان گفت: بانک مرکزی ممنوعیت گرفتن وجوه نقد را در راستای قطع زنجیره ویروس کرونا ابلاغ نمود و اینک تمامی تلاش ما بر هدایت مردم به سوی استفاده از بانکداری الکترونیکی است و بیش از ۹۰ درصد امور بانکی به وسیله ابزارهای الکترونیکی قابل انجام است و هیچ ضرورتی برای حضور در شعب وجود ندارد.

وی افزود: وجه نقد باید از چرخه بانکی خارج شود و از ابزارهای الکترونیکی استفاده گردد، البته بانک‎ها می‌‏توانند همکاری لازم را برای دریافت وجوه نقد به صورت تک باجه‎ای و برای مواقع ضروری داشته باشند.

فرماندار کاشمر نیز در این نشست گفت: هیچ واحد تولیدی از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این شهرستان تعطیل نشده است، هرچند  صدمه و آسیب‎های کرونا در حوزه اقتصادی پررنگ‏تر بوده و برخی خانواده‌‏ها دغدغه تامین نان شب خود را داشتند.

مسلم ساقی افزود: دوران پسا کرونا در همه حوزه‎ها بسیار سخت‎تر خواهد بود زیرا هنوز تبعات اقتصادی پسا کرونا دامن‎گیر نشده است.

وی ادامه داد: اغلب واحدهای تولیدی مشکلات مالی دارند، اگر شبکه بانکی در این شرایط سخت به کمک نیایند در آینده نزدیک تمامی واحدهای تولیدی تعطیل می‌شوند از سویی بسته‌‏های حمایتی باید در کمترین زمان ممکن به افراد ذینفع برسد در غیر این صورت با مشکل مواجه می‎شویم.

فرماندار کاشمر با بیان اینکه به دلیل اقساط معوقه، بسته حمایتی شامل بسیاری از واحدها و صنوف نمی‏‌شود گفت: گاهی پرداخت تسهیلات آنقدر زمان می‎برد که برخی از آنها برگشت خورده و برای جذب مجدد مشکلاتی وجود دارد.

وی افزود: برخی بانک‎ها برای اخذ تضمین سخت‎گیری‌های بسیار دارند حال آنکه مدیران باید ریسک پذیر باشند و تاجایی که قوانین و بخشنامه‎ها اجازه می‌دهد انعطاف داشته باشند.

کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری مشهد قرار دارد. 

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=106238

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: