به گزارش روز شنبه روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، برابر با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از روز سه شنبه ۶ خرداد ماه همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۷ با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی مطابق با پروتکل های ابلاغی، آماده بازدید علاقمندان می باشد.
وزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران که به عنوان بزرگترین موزه جهان اسلام شناخته میشود، دارای گنجینه بسیار بزرگی از آثار انقلاب و دفاع مقدس است و در این موزه اتفاقی بین سال ۱۳۴۳ تا پایان جنگ به طور کامل تشریح میشود.
در اراضی عباس آباد تهران قطعه زمینی با مساحتی ۲۰۵ هزار متری قرار دارد که در اولین نگاه معماری آن جلب توجه میکند. ساختمانی بسیار بزرگ که در اطراف آن المانهایی قرار گرفتند و معماری بسیار به روزی دارد. این ساختمان روایتگر یکی از حساسترین برهههای تاریخی کشور ایران یعنی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.
در این موزه روایتها، تصاویر و آثار نابی از ایران سال ۱۳۴۳ تا پایان جنگ تحمیلی وجود دارد که هر کدام از آنها برگی از تاریخ این سرزمین محسوب میشود. موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با هدف آشنایی مخاطبان داخلی و خارجی به ویژه نسل جوان و نسلهای آینده با فرهنگ و ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس احداث شد. این اثر را شهرداری تهران با همکاری نیرویهای مسلح در سال ۱۳۸۹ راهاندازی کرد و از همان زمان یکی از مدرن ترین موزههای ایران بود.
طرح و احداث باغ موزه دفاع مقدس به منظور ساماندهی به مجموعه تلاشهای دلسوزان و یادآور روزهایی سخت و تاریکی که ایران اسلامی در جنگ تحمیلی با عراق پشت سر گذاشت، شکل گرفت. رسالت ثبت و یادآوری ارزشها، احساسات و عواطف عمیق و فرهنگ گرانقدر دفاع مقدس، در این مجموعه به انجام رسیده است. باغ موزه دفاع مقدس از ۷ تالار و یک قسمت انتهایی که یادمان دفاع مقدس است تشکیل شده که در آن اعداد ۷ و ۸ بهکار رفته است؛ عدد ۸ به عنوان نمادی از ۸ سال دفاع مقدس و عدد ۷ به خاطر تقدسی که دارد.
در ابتدای ورود به موزه با ورقهایی از دفتر تاریخ درباره چگونگی شکل گیری انقلاب اسلامی روبرو خواهید شد، مواردی که به طور کلی و بدون ذکر جزئیات بیان شده است. اولین تالار موزه آستانه نام دارد که به طور خاص به اتفاقات بین سال ۱۳۵۷ تا آغاز جنگ هشت ساله مرتبط میشود. تصاویر واقعی و رخ دادهایی که در ابتدای جنگ رخ داد از جمله بخشهای این تالار هستند.