حبیب لشکری روز جمعه به خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: بر اساس مشاهدات محیط بانان، دوقلوزایی در میان کل، بز و میش های استان بیشتر مشاهده می شود و البته دلیل آن، شرایط آب و هوایی مناسب و بهبود وضعیت مراتع در عرصه های طبیعی است.  وی گفت: شرایط آب و هوایی مناسب سبب شده تا […]

حبیب لشکری روز جمعه به خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: بر اساس مشاهدات محیط بانان، دوقلوزایی در میان کل، بز و میش های استان بیشتر مشاهده می شود و البته دلیل آن، شرایط آب و هوایی مناسب و بهبود وضعیت مراتع در عرصه های طبیعی است. 

وی گفت: شرایط آب و هوایی مناسب سبب شده تا زادآوری در میان گوشت خواران هم بیشتر شود. 

لشکری در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: امسال به علت شیوع کرونا و ممانعت از حضور مردم در مناطق مختلف، امنیت زیستگاه ها برای وحوش بیشتر شده است.

وی گفت: هر ساله در فصل بهار، مردم استان برای برداشت گیاهان دارویی و معطر، در عرصه های طبیعی مناطق مختلف حضور می یافتند اما امسال کرونا سبب شد تا امنیت وحوش در زیستگاه ها بیشتر شود. 

مردم بره های وحشی را نوازش نکنند 

 معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به آغاز فصل زادآوری وحوش اظهار داشت: از مردم انتظار می رود در صورت مشاهده بره تنها در طبیعت، به هیچ عنوان به آن دست نزنند.

وی افزود: برخی مردم با مشاهده بره وحشی تنها، فکر می کنند که مادر، آن را رها کرده است، در صورتی که این گونه نیست و مادر در اطراف و در طبیعت است.

لشکری اظهار داشت: بعضا مردم، بره را به محیط زیست تحویل می دهند، و این حیوان باید با شیر گاو و یا بز، تغذیه شود که با وحوش سازگار نیست. 

وی افزود: مردم از دست زدن به بره وحوش و از نوازش کردن آن خودداری کنند، دست زدن به بره سبب می شود بوی انسان بر بدن حیوان بنشیند و در این شرایط مادر دیگر بره را قبول نمی کند و بره را در طبیعت رها می کند. 

لشکری اظهار داشت: این موارد در طبیعت بسیار مشاهده می شود، حیوان مادر، پس از تماس داشتن بره اش با انسان، دیگر آن را قبول نکرده است، و این امر سبب شده تا بره در طبیعت تنها مانده و تلف شود.

نگرانی از آتش سوزی در طبیعت

وی در بخش دیگر سخنان خود، درباره نگرانی ها از وضعیت مناسب علفزارها در طبیعت اظهار داشت: بهبود وضعیت مراتع و علف زارها، سبب رفع نگرانی ها در زمینه تغذیه وحوش شده است اما از طرفی، احتمال وقوع حادثه های آتش سوزی در فصل گرما را افزایش می دهد. 

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: از مردم انتظار می رود در صورت حضور در طبیعت، مراقبت های لازم را داشته باشند تا سبب وقوع آتش سوزی نشوند. 

در خراسان شمالی ۵۶ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۵۰ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می‌کنند که برخی از این گونه‌ها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.‌