رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد روز چهار شنبه در گفت وگو با پردیسان نوین گفت: تولید عسل زنبورداران استان از آغاز سال زراعی جاری (پاییز ۹۸ تا پایان اردیبهشت ماه ۹۹) به ۳۸۴ تن رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل از آن که میزان تولید این فراورده ۲۵۵ تن بوده، ۳۳ درصد افزایش یافته است.
سیدجمال سجادیپور با بیان اینکه این میزان عسل از ۷۹ هزار و ۲۸۰ کلنی برداشت شده، افزود: افزایش تعداد کلنیهای زنبور عسل و شرایط مساعد آب و هوا همراه با بارشهای مناسب اواخر سال گذشته و اوایل امسال باعث رشد مناسب گل وگیاه در مناطق گرمسیری پرورش زنبور عسل شده و افزایش تولید را برای زنبورداران استان به همراه داشته است.
وی با تاکید بر اینکه متوسط تولید عسل از هر کلنی ۴.۸ کیلوگرم است، خاطر نشان کرد: ارزش تولیدی عسل استان حدود ۲۰۰ میلیارد ریال است.
سجادیپور با بیان اینکه بخشی از عسل زنبورداران یزدی در مناطقی از استانهای فارس ، چهارمحال بختیاری وبوشهر تولید میشود، اظهار کرد: عسل تولیدی استان به علت برخورداری از رطوبت پایین و تنوع گونههای گیاهی مراتع از کیفیت خوبی برخوردار است .
به گفته وی این محصول مقوی علاوه بر مصرف داخلی به استان های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد ادامه داد: وجود باغهایی با روش علمی و نوین آبیاری میشود، زمینه خوبی را در استان یزد برای پرورش زنبور عسل فراهم آوردهاست.
فعالیت ۶۰۰ زنبوردار در استان یزد
این مسوول با بیان اینکه ۶۰۰ نفر در زمینه پرورش زنبور عسل در استان فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: ۸۰۲ زنبورستان در استان فعال و شهرستانهای تفت، مهریز و ابرکوه رتبههای برتر تولید عسل استان را به خود اختصاص دادهاند.
یکی از زنبورداران ابرکوهی نیز که هم اکنون در مناطق گرمسیری استان فارس حضور دارد به گزارشگر پردیسان نوین گفت: با توجه به بارشهای مناسب سال زراعی جاری و رویش گل وگیاه، میانگین تولید عسل نسبت به سالهای خشکسالی افزایش چشمگیری دارد و در برخی از کلنیها پنج کیلوگرم و برخی تا ۹ کیلوگرم عسل تولید شدهاست.
حسین نادعلی با بیان اینکه ۸۵۰ کلنی پرورش زنبور عسل دارد، افزود: پدرم مدت ۵۷ سال در زمینه تولید عسل فعالیت دارد و حدود ۱۵ سال است که من به همراه چهار نفر دیگر در این زمینه فعالیت میکنیم و سالانه حدود چهارتن عسل از نوع آویشن، گون، مرکبات و چهل گیاه را در فصل زمستان در جنوب فارس (عسلویه، جهرم و فیروزآباد) و در تابستان در استان چهارمحال و بختیاری تولید میکنیم.
نادعلی پوشش بیمه زنبورداران را مهمترین انتظار این قشر از جهاد کشاورزی دانست و یادآور شد: حق بیمه زنبورداری ارزان قیمت است و هر سه ماه یکبار بایستی ۴۰۰ هزار تومان بابت آن پرداخت کنند، این درحالی است که ما بیمه آزاد هستیم و بایستی هر سه ماه یک میلیون چهارصد هزار تومان بابت بیمه پرداخت کنیم و انتظار ما از جهاد کشاورزی این است که زیر پوشش بیمه زنبورداری قرار بگیریم.
تولید ۴۹ تن عسل در ابرکوه
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه هم گفت: زنبورداران این شهرستان در تولید بهاره که بیشتر در مناطق گرمسیر استان فارس مشغول تولید محصول عسل هستند، ۶ تن عسل برداشت کردند.
مهدی غیبالهی افزود: این میزان عسل ۳۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش دارد و هم اکنون در این شهرستان ۶۵ نفر در زمینه پرورش زنبور عسل در مناطق ییلاقی استانهای همجوار با هفت هزار کلنی فعالیت دارندکه سالانه افزون بر ۴۹ تن عسل برداشت میکنند.
وی ادامه داد: زنبورداران برای افزایش تولید این محصول در فصل بهار و تابستان به مناطق ییلاقی استانهای چهارمحال و بختیاری ، فارس و بوشهر برای استفاده از گلهای طبیعی منطقه مهاجرت میکنند.
درشهرستان ابرکوه سالانه ۱۶۰ هزار تن فرآورده دامی تولید و روانه بازار مصرف میشود.
این میزان تولید حاصل پرورش سه میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه در ۷۰ واحد مرغداری ، ۱۵۰ هزار رأس گوسفند و بز، هشت هزار و ۵۰۰ رأس گاو شیری، هفت هزار کلنی زنبور عسل است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.