ایمنی شهر را از مسیر پسماند بالا می‌بریم

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: در سامانه اصپاک، شهروندان در قبال تحویل ۲۵ کیلوگرم پسماند خشک، ۵۰ امتیاز دریافت می‌کنند، که طبق آن شهروند می‌تواند از بیمه آتش سوزی یک ساله بهره‌مند شود، ایمنی شهر را از مسیر پسماند بالا می‌بریم.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، غلامرضا ساکتی امروز _دوشنبه بیست‌وچهارم مهرماه_ در نشست خبری با خبرنگاران با محوریت موضوعی «سامانه اصپاک و الگوی جدید جمع‌آوری پسماند خشک» اظهار کرد: در حوزه توسعه پایدار شهری، مسیرهای نرفته و مانده بسیاری باقی مانده است، اما کلان‌شهر اصفهان به دلیل اتفاقات جدیدی که رقم زده، در حوزه مدیریت پسماند، در کشور پیشرو است

وی با بیان اینکه تفکیک و مدیریت صحیح پسماند به مباحث زیست‌محیطی شهرها کمک شایانی می‌کند، افزود: یکی از چالش‌های امروز در سطح کشور و شهرها موضوع زباله‌گردی است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در مسیر مدیریت پسماند خشک در کلان‌شهر اصفهان، مشکلاتی را مشاهده کردیم، گفت: بر این اساس تصمیم گرفتیم که از همراهان اصلی خود در این مسیر که مردم بودند، نظرسنجی کنیم؛ شهروندان در این نظرسنجی به ما یادآور شدند که قادر به مدیریت زمان تحویل پسماند خشک خود به شهرداری نیستند و به‌رغم تفکیک پسماند خود، با توجه به اینکه هنگام مراجعه خودرو جمع‌آوری پسماند، در منزل نبودند، موفق به تحویل آن نمی‌شدند.

وی تصریح کرد: اگر چه فرهنگ تفکیک پسماند خشک در کلان‌شهر اصفهان به خوبی رواج یافته بود، اما شهروندان موفق نمی‌شدند در زمان مقرر پسماندهای خود را تحویل بدهند و پسماندهای خشک در کنار و یا داخل پسماندهای تر در محلات گذاشته می‌شد، بنابراین معضلی به نام «زباله‌گردی» در شهر شکل می‌گرفت.

سامانه اصپاک، اقدامی نو و جدیدی در سطح کشور است

ساکتی ادامه داد: پدیده زباله‌گردی، نازیبایی‌ها را در شهر رقم می‌زند و به دنبال آن اتفاقات و آسیب‌های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی رخ می‌دهد، بنابراین همه این موارد موجب شد برای این موضوع فکر کنیم.

وی تاکید کرد: در راستای پاسخ‌دهی به مطالبات مردمی و به منظور مدیریت زمان در زمینه تحویل پسماند خشک توسط شهروندان، از طریق روش‌های هوشمند، سامانه «اصپاک» طراحی و راه اندازی شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: این سامانه از طریق اپلیکیشن «اصفهان من» برای شهروندان قابل استفاده است، همچنین شهروندان بر اساس سامانه اصپاک این امکان را داشته که به صورت روزانه زمان تحویل پسماند خشک خود را به مأمورین جمع‌آوری پسماند در بازده زمانی صبح و بعدازظهر انتخاب کنند.

وی با اشاره به اینکه از طریق سامانه اصپاک، پسماند خشک از درب خانه شهروندان تحویل گرفته می‌شود، گفت: در حقیقت این سیستم یک مکانیسم جمع‌آوری پسماند هوشمند است.

ساکتی خاطرنشان کرد: سامانه اصپاک به صورت آزمایشی به مدت دو ماه فعال شد و امروز به بلوغ اولیه رسیده و همه شهر اصفهان تحت پوشش است، سامانه اصپاک دارای بخش پشتیبانی بوده و جوابگوی شهروندان هستند.

وی افزود: سامانه اصپاک، اقدامی نو و جدیدی در سطح کشور است، اگر چه در نقاط دیگر کشور، سامانه‌هایی هوشمند در این زمینه وجود دارد، اما هیچ کدام به مانند آنچه در کلان‌شهر اصفهان و به صورت روزانه انجام می‌شود، نیست، در این سامانه منازل مسکونی با کمترین میزان تولید پسماند تا مراکز تجاری با بیشترین میزان پسماند خشک، پوشش داده می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه به رغم راه‌اندازی سامانه اصپاک، سیستم و روش‌های قبلی تعطیل نشده است و بر اساس روال گذشته، ۵۴ دستگاه خودرو هفته‌ای یک روز به محلات می‌رفتند، ادامه دارد و مراجعه هفتگی مأموران و خودروهای جمع‌آوری دریافت پسماند از درِ منازل شهروندان همچنان اجرا می‌شود، گفت: همچنین ایستگاه‌های ثابت دریافت پسماند نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی ادامه داد: شهروندان برای تحویل پسماند خشک، گزینه‌های انتخابی متعددی را دارند، همچنین هدایا را در قبال تحویل پسماند خشک، متنوع‌تر کردیم، زیرا در گذشته شاهد نارضایتی شهروندان در این زمینه بودیم.

ارائه بیمه آتش‌سوزی و بیمه حوادث به شهروندان، در قبال تحویل پسماند خشک

ساکتی ادامه داد: در سامانه اصپاک، شهروندان در قبال تحویل ۲۵ کیلوگرم پسماند خشک، ۵۰ امتیاز دریافت می‌کنند که طبق آن شهروند می‌تواند از بیمه آتش‌سوزی یک ساله بهره‌مند شود، ایمنی شهر را از مسیر پسماند بالا می‌بریم.

وی تصریح کرد: در این راستا بیمه حوادث (سه میلیون تومان بیمه درمانی و ۳۰ میلیون تومان بیمه فوت) هم در قبال تحویل ۲۰ کیلو پسماند خشک پیش‌بینی شده است، همه این هدایا در قبال تحویل پسماند خشک برای شهروندان، با هدف ایجاد انگیزه مشارکت شهروندان اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: یکی از اقدامات دیگری که امسال اجرایی شد و توانستیم یک تهدید را به فرصت تبدیل کنیم، موضوع ساماندهی دوره گردهای (غیر از اتباع) است که پسماند خشک را جمع‌آوری می‌کنند؛ هم‌اکنون از ظرفیت آن‌ها در مدل پیمانکاری استفاده می‌شود، آن‌ها کد دریافت کرده و در مدار رسمی قرار می‌گیرند.

وی گفت: بر اساس این سامانه، تعداد خودروهایی که برای تحویل پسماند خشک یک روز در هفته به محلات و درِ منازل مراجعه می‌کنند، از ۵۴ دستگاه به تعداد بیشتری افزایش پیدا می‌کند و در این اقدام جمع‌آوری پسماند خشک از مبدا تا مقصد رصد می‌شود.

طرح شهرک بازیافت با هدف ساماندهی انبارهای بازیافت غیرمجاز

ساکتی گفت: وجود انبارهای غیر مجاز بازیافت، منجر به ترویج پدیده زباله‌گردی می‌شد، چرا که هیچ نظارتی در بُعد جمع‌آوری پسماند برآن‌ها نمی‌شد، در این راستا با هماهنگی اتاق اصناف و ۱۲ مجموعه و اداره مرتبط با این موضوع، جلسات متعددی برگزار شد، بر این اساس برخورد قانونی آغاز شده و این انبارها پلمب می‌شود.

وی افزود: در راستا ساماندهی انبارهای غیرمجاز بازیافت، اتفاقی دیگر رقم خواهد خورد و آن پیشنهاد ایجاد شهرک بازیافت است که با اعتبار اولیه ۱۲ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت، طراحی اولیه این پروژه انجام، زمین مورد نیاز اختصاص و مجوز از محیط زیست اخذ شده است و تا بیست روز آینده مناقصه اولیه آن برگزار می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تاکید کرد: احداث شهرک بازیافت در مدت سه سال اجرایی می‌شود، فاز اول آن امسال انجام خواهد گرفت و در مجموع پیش‌بینی می‌شود این پروژه به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

انعقاد قرار داد بازیافت پسماند ساختمانی به ظرفیت ۱۸۰۰ تن در روز و مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان 

وی با بیان اینکه خدمت‌هایی متنوع برای شهروندان در قبال تحویل پسماند خشک در نظر گرفته شده است تا دایره قدرت انتخاب آن‌ها وسیع‌تر باشد، گفت: بر اساس نظرسنجی انجام شده از شهروندان، علاقمندی آن‌ها در نوع تحویل پسماند را لحاظ کردیم، همچنین بحث خیریه و واگذاری امتیاز به خیریه‌ها نیز و کیف پول و شارژ آن از طریق تحویل پسماند خشک در سامانه اصپاک نیز پیش‌بینی شده است که برای دریافت خدمات شهرداری قابل برداشت است.

ساکتی خاطرنشان کرد: پس از یک سال‌ونیم پیگیری، قرار داد بازیافت پسماند ساختمانی به ظرفیت ۱۸۰۰ تن در روز با یک پیمانکار بخش خصوصی منعقد کردیم، این پروژه شاخص پس از یک دوره شش ماهه و با سرمایه گذاری به مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان توسط پیمانکار اجرا می‌شود.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=268809

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: