به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، مسعود مرادی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد تولید برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، اظهار کرد: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون به منظور افزایش آمادگی این واحدها برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی آغاز شده است تا بتوانیم در پیک مصرف برق تابستان تمامی واحدهای نیروگاهی را با حداکثر آمادگی در مدار تولید داشته باشیم.
وی افزود: از نیمه دوم سال گذشته بیش از ۷۰ پروژه تعمیراتی با ظرفیت ۱۸ هزار مگاوات در دستور کار این شرکت قرار گرفته است که تاکنون بیش از ۹۵ درصد فعالیتهای مربوط به این پروژهها پایان یافته است. این برنامهها در ۲۲ استان کشور در حال انجام بوده که در حال حاضر تنها فعالیتهای مربوط به دو استان باقیمانده و تا پایان اردیبهشت نیز این واحدها به مدار تولید باز خواهند گشت.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با اشاره به ثبت رکورد جدید بازسازی روتور ژنراتور نیروگاهی در کشور، گفت: در سالهای گذشته با وجود حضور سوپروایزهای خارجی تنها چهار روتور ژنراتور در طی یکسال بازسازی کامل شده بود، اما با دستیابی به دانش کامل بازسازی این تجهیزات و تقویت تیمهای تخصصی در این حوزه توانستهایم ۱۲ روتور ژنراتور نیروگاهی را در طی یکسال به طور کامل بازسازی کنیم.
مرادی با تاکید بر اینکه اجرای این پروژهها بین هفت تا ۱۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی به همراه داشته است، بیان کرد: پیش از این حداقل دوره بازسازی این تجهیزات حدود سه ماه بوده است که با تلاش متخصصان داخلی این عدد به ۲۷ روز کاهش یافته است و این روتورها پس از بازسازی برای یک دوره ۱۰۰ هزار ساعته آماده فعالیت بدون عیب هستند.
ایران کشور برتر خاورمیانه در تعمیرات نیروگاههای حرارتی
وی با اشاره به اینکه امسال برنامه بازسازی ۱۵ روتور توربین در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر بازسازی روتور ژنراتور ۳۲۰ مگاواتی یکی از نیروگاههای کشور عراق در این شرکت با دانش بسیار بالایی در حال انجام است. شرکت زیمنس آلمان به عنوان سازنده این روتور پروسه بازسازی آن را غیرقابل اجرا اعلام کرده بود ولی به زودی این روتور با تلاش متخصصان ایرانی وارد مدار خواهد شد و نحوه اجرای پروژه را نیز به عنوان یک مقاله بینالمللی ارائه خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با اشاره به اینکه کشورمان هیچگونه وابستگی به خارج از کشور برای تعمیرات نیروگاههای حرارتی ندارد، گفت: تلاش متخصصان داخلی موجب شده تا ایران به عنوان کشور برتر خاورمیانه در زمینه تعمیرات این نیروگاهها شناخته شود و این شرکت سالانه از محل صدور خدمات فنی و مهندسی بین ۵ تا ۱۰ میلیون یورو درآمدزایی ارزی داشته است.
جلوگیری از خروج ۴۰۰ میلیون یورو ارز با بومیسازی دانش تعمیرات نیروگاهها
مرادی با بیان اینکه بومیسازی دانش فنی تعمیرات نیروگاههای کشور مانع از خروج ۴۰۰ میلیون یورو ارز از کشور شده است، گفت: در دهههای گذشته دانش مهندسی ساخت مولدهای الکتریکی در انحصار تعداد محدودی از کشورهای جهان بود و از محل همین انحصارطلبی و به اعتبار تکنولوژی که در اختیار آنها قرار داشت عملاً دیگر کشورها به نوعی مستعمره صاحبان دانش و تکنولوژی آنها بودند.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با بیان اینکه در کنار این دغدغه، چالش محدودیتهای نشأت گرفته از تحریمهای ظالمانه نیز صنعت نیروگاهی کشورمان را برای ادامه حیات وارد مخاطرات جدی کرده بود، اظهار کرد: از این رو توجه جدی به خودکفایی و عدم نیاز به توان خارجی، اکتساب دانش و تقویت بنیه علمی استاندارد جهانی و بومیسازی این علوم در عرصه ساخت تجهیزات، بازسازی و تعمیرات تخصصی در صنعت حساس نیروگاهی برای رفع کامل دغدغههای این صنعت ضرورتی حیاتی قلمداد میشد که با تلاش جهادی و بیوقفه متخصصان جوان کشور این مهم به وقوع پیوست.
مرادی با اشاره به رشد دانش تعمیرات تخصصی و ساخت داخل قطعات و تجهیزات حساس صنعت نیروگاهی در دههای اخیر، بیان کرد: با توان و تخصص کارکنان و بهرهجویی از ظرفیت نرمافزاری و سختافزاری قوی، در چندین سال اخیر بدون کوچکترین کمک خارجی و بر اساس نیاز بازار هدف بیش از ۶۱۸ واحد نیروگاهی و تجهیزات حساس جانبی صنعت برق کشور مورد عملیات تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و بهسازی قرار گرفتهاند