به گزارش پردیسان آنلاین، سید عباس سجادی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک در مراسم پخت این غذا که با حضور پردیسان آنلاینشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، در مجموعه فرهنگی «اکنون» در محله اوین برگزار شد، اظهار داشت: طبخ این گیاه از قدیم در شمیران مرسوم بوده و آگاهی و اطلاع […]

به گزارش پردیسان آنلاین، سید عباس سجادی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک در مراسم پخت این غذا که با حضور پردیسان آنلاینشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، در مجموعه فرهنگی «اکنون» در محله اوین برگزار شد، اظهار داشت: طبخ این گیاه از قدیم در شمیران مرسوم بوده و آگاهی و اطلاع رسانی در مورد برداشت بی رویه آن در اوایل فصل بهار بسیار مورد توجه است.

وی گفت: والک از گیاهان شاخص مناطق کوهستانی است و از جمله گیاهان اندمیک (انحصاری) در نواحی البرز مرکزی است که جزو میراث ارزشمند ذخایر ژنتیکی محسوب می‌شود و از جمله گونه‌هایی است که به دلیل عدم شناخت و فرهنگ سازی مناسب در معرض تهدید و برداشت بی رویه قرار می‌گیرند.

سجادی افزود: با ثبت ملی غذای والک پلو به عنوان غذای ملی شمیران به شناخت و اهمیت این گونه گیاهی کمک بسیاری می‌شود.

معاون شهردار منطقه یک گفت: گیاه والک از جمله گیاهان دارویی و گیاهان خوراکی و به عنوان جاذبه گردشگری خوراک در منطقه تجریش و شمیران معرفی شده است که در فصل بهار بصورت آش و پلو طبخ می‌شود و ضرورت احداث مزارع پرورشی و کشت مصنوعی برای کنترل میزان برداشت بی رویه آن بسیار مورد اهمیت است.

میراث فرهنگی ناملموس بخشی زنده از میراث است که به دست بازماندگان به مرور و به صورت پیوسته مورد استفاده و بازآفرینی قرار گرفته و در طول زمان بر ارزش آن افزوده شده و حس هویت و تعلق به انسان و جامعه بخشیده است که می‌توان آداب و رسوم، اصطلاحات، زبان‌ها، غذاها، بازی‌ها، موسیقی، مراسم، جشن‌ها و بسیاری موارد دیگر را از آن نوع دانست.