اهمیت دادن شورا به حوزه صنایع دستی قابل تقدیر است/ لزوم ایجاد پارک صنایع دستی

به مناسبت روز جهانی صنایع دستی، امروز یکشنبه بیست و یکم خردادماه هنرمندان اصفهانی میهمان اعضای شورای شهر بودند.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، هنرمندان شهر و فعالان حوزه صنایع دستی امروز_یکشنبه بیست و یکم خردادماه_در جلسه علنی شورای اسلامی شهر از دغدغه‌های خود برای رونق این حوزه سخن گفتند.

مجدالدین تاج، هنرمند خاتم کاری و رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان در این جلسه اظهار کرد: از مجموع ۶۰۲ رشته صنایع‌دستی شناخته شده در جهان حدود ۲۰۰ رسته متعلق به اصفهان است به همین دلیل عنوان شهر جهانی صنایع دستی و شهر خلاق صنایع دستی به این شهر رسید.

وی افزود: این عناوین افتخارات بزرگی است، اما در حوزه فروش و صادرات رتبه مناسبی در اختیار نداریم، لذا با توجه به شرایط اقتصادی نیز خرید صنایع دستی برای مردم در اولویت دهم به بالاست و علاوه بر این قوانین دست و پاگیر گمرکی از جمله علل کاهش صادرات است.

رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان تصریح کرد: استفاده از ظرفیت شهرهای خواهر خوانده و شبکه شهرهای خلاق، ایجاد پارک صنایع دستی، نصب المان صنایع دستی در ورودی شهر، در اختیار قرار دادن بناهای سنتی و تاریخی در محدوده مرکزی شهر برای برگزاری دوره‌های آموزشی صنایع دستی، نامگذاری معابر به نام هنرمندان، برگزاری آئین چهره‌های ماندگار صنایع دستی از مهم‌ترین درخواست‌های فعالان عرصه صنایع دستی است.

وی خاطرنشان کرد: اصفهان دومین رشته هنری خود یعنی قلمکاری را پس از میناکاری ثبت جهانی کرد، البته ثبت آن هزینه دارد که اتاق بازرگانی ما را برای ثبت این هنر و تأمین هزینه آن یاری کرد.

لزوم تبلیغات گسترده در خصوص شهرجهانی صنایع دستی

منصور حافظ پرست، هنرمند رشته قلمزنی در این جلسه اظهار کرد: انتظار داریم تبلیغات در خصوص شهر جهانی صنایع دستی به صورت گسترده و بین المللی انجام شود.

وی ادامه داد: بسیاری از رشته‌های صنایع دستی به دلیل نبود حمایت در حال از بین رفتن است، در حالی که باید انگیزه‌ها را در میان جوانان تقویت کرد.

ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان در جهت پیشبرد اهداف حوزه صنایع دستی

مرتضی اسماعیلی، هنرمند رشته مینا کاری نیز گفت: برای پیشبرد اهداف هر چه بهتر در حوزه صنایع دستی تسهیلات با سهولت در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: مدیریت شهری مکانی رایگان را در اختیار تولید کنندگان قرار دهد یا حداقل هزینه اجاره کمتر گرفته شود تا تولید رشته‌های صنایع دستی به ویژه در حوزه مینا کاری توسعه یابد.

لزوم برداشتن ارزش افزوده در حوزه مس و برنج

علی کبیری، هنرمند خاتم کار نیز تصریح کرد: همان گونه که ارزش افزوده از حوزه صادرات و واردات فرش و ابریشم برداشته شد، درخواست داریم این اتفاق برای مس و برنج برداشته شود، زیرا مواد اولیه بسیاری از صنایع دستی است.

وی افزود: ۱۵۰ کارگاه خاتم کاری در شرق اصفهان (منطقه ۱۵) داریم که در مکان‌های نامناسب مثل زیرزمین و پارکینگ فعالیت می‌کنند، در این راستا زمینی برای ایجاد کارگاه‌ها پیش بینی شده است، اما مشکلاتی هم در مسیر آن وجود دارد.

در دسترس نبودن مکان‌هایی برای ارائه صنایع دستی

ناهید معقولی هنرمند دوخت‌های سنتی نیز گفت: کارگاه و مکان‌هایی که برای ارائه هنر تخصیص داده می‌شود در دسترس ما نیست. کارگاه‌های هنر دوخت سنتی مکانی برای آرامش دختران و زنان است، لذا می‌طلبد برای توسعه این کارگاه‌ها حمایت‌هایی انجام شود.

لزوم معرفی هنر نقده‌دوزی

محبوبه پورقدیری، هنرمند هند طلا دوزی نیز اظهار کرد: این هنر رو به فراموشی می‌رود و اکنون نیز در معرض سرقت و ثبت به نام دیگران است.

وی افزود: درخواست می‌کنم این دوخت که خاص و ویژه اصفهان است در عرصه بین‌المللی مطرح شود تا همه بدانند این هنر از آن ما است.

ایجاد خانه فرش در اصفهان در اولویت قرار گیرد

سعید عصاچی، تولیدکننده فرش دستباف نیز در این جلسه اظهار کرد: استان اصفهان ۲۷۰ هزار نفر بافنده دارد در حالی که ۲۴۰ هزار نفر در استان در حوزه صنعت شاغل هستند.

وی با بیان اینکه ۱۵ درصد صادرات کل کشور در حوزه فرش مربوط به اصفهان است و قطب این حوزه به شمار می‌رویم، ادامه داد: فرش از صنایعی است که کمترین آلودگی را در حوزه محیط زیست دارد و همین می‌تواند از جمله دلایلی باشد که به این حوزه توجه بیشتری شود.

تولیدکننده فرش دستباف گفت: برای ایجاد خانه فرش تفاهم‌نامه‌ای با دوره قبل مدیریت شهری منعقد شد که تغییر مدیریت سبب مغفول ماندن این تفاهم نامه شد، لذا امیدواریم به طور مجدد مورد تاکید قرار گیرد.

اقدامات خوب مدیریت شهری جهت معرفی ظرفیت هنر فرش اصفهان

بهاره امینی، تولیدکننده فرش دستباف نیز اظهار کرد: نام‌گذاری چهارراه به نام صنایع دستی فرش، نصب المان فرش در سطح شهر از جمله اقدامات خوبی بود که توسط مدیریت شهری انجام شد، اما تبلیغات در حوزه فرش دستباف بسیار مهم است که می‌تواند نتایج خوبی به دنبال داشته باشد.

اهمیت دادن شورای شهر اصفهان به حوزه صنایع دستی قابل تقدیر است

علی شهبازی رئیس اتحادیه فرش دستباف نیز اظهار کرد: اهمیت دادن شورا به حوزه صنایع دستی قابل تقدیر است، شاید برخی موارد در حوزه اختیارات شورا نباشد، اما بابت توجه به این حوزه و رفع دغدغه‌ها تشکر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فرش در جایگاه ارزشمندی قرار دارد و تحریم ۱۰ ساله این صنعت از سوی دشمن خود نشان دهنده جایگاه مهم این عرصه است، تصریح کرد: انتظار ما از شورای اسلامی شهر انجام یک اقدام فرهنگی مناسب در حوزه فرش است. این میراث در حال فراموشی است و ما بافنده زیر ۴۰ سال نداریم، در حالی که باید این رشته به جوانان معرفی شود.

صنایع دستی سفیری برای صلح طلبی ایران

محمدمهدی حقیقی تولیدکننده فرش دستباف نیز اظهار کرد: هدف ما عرضه این هنر به دنیاست و در این خصوص مطالعات فراوان داشته‌ایم.

وی افزود: صنایع دستی می‌تواند سفیری برای صلح طلبی ایران باشد و در این خصوص باید تلاش کنیم تا با اقدامات لازم در این حوزه موفق شویم.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=254393

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: