سیف الله فرزانه روز دوشنبه در جلسه توجیهی برای ایجاد تاسیسات گردشگری در آببندان های مازندران در شهرستان محمودآباد گفت : هدف از اجرای طرح گردشگری در آببندان ها، ایجاد اشتغال،افزایش درآمد و حفظ آداب و رسوم و فرهنگ روستاییان است. وی با بیان اینکه اولویت اول در آب بندان ها  کشاورزی است افزود: اولویت ها […]

سیف الله فرزانه روز دوشنبه در جلسه توجیهی برای ایجاد تاسیسات گردشگری در آببندان های مازندران در شهرستان محمودآباد گفت : هدف از اجرای طرح گردشگری در آببندان ها، ایجاد اشتغال،افزایش درآمد و حفظ آداب و رسوم و فرهنگ روستاییان است.

وی با بیان اینکه اولویت اول در آب بندان ها  کشاورزی است افزود: اولویت ها در آب بندان ها در نظر گرفته شده است  تا به کشاورزی، پرورش ماهی و همچنین زیستگاه پرندگان آسیب زده نشود.

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود: پرورش ماهی و زیستگاه پرندگان را نیز می توان در حوزه گردشگری قرار داد ولی رویکرد ما تفکیک آببندان ها با توجه به شرایط استفاده آن بوده است  زیرابه عنوان مثال  پرورش ماهی می تواند قوانینی داشته باشد که ایجاد گردشگری در آببندان  سبب دخالت در این حوزه  شود .

 وی ادامه داد: همچنین  زیستگاه پرندگان در آببندان ها  که بطور نمونه در روستای ازباران فریدونکنار است ممکن است ایجاد گردشگری  سبب دخالت در طبیعت آن زیستگاه  شود و اتفاق ناخوشایندی را برای پرندگان مهاجر به همراه داشته باشد به همین دلیل ما آب بندان ها را براساس نوع کاربرد آن تفکیک کردیم.

فرزانه  از ۸۱۲ آب بندان مازندران که مساحتی بالغ بر ۱۷ هزار هکتار دارند ۱۰۹ آب بندان را برای استفاده از مقاصد گردشگری مناسب دانست و افزود: حدود ۵۰ درصد از این تعداد آب بندان ها تا پایان سال ۹۹ آماده برای گردشگری می شوند.

 وی هدف  از ایجاد گردشگری در آب بندان ها را حمایت از جوامع محلی دانست و گفت: در درجه اول هدف ما سرمایه گذاری توسط خود افراد روستا و  شوراها و دهیارهای منطقه است .

وی ادامه داد: در صورتی که مردم محلی و دهیارها موفق به سرمایه گذاری نشدند می توانند  یک سرمایه گذار معرفی کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران دلیل انتخاب روستاهای محموداباد را توریستی بودن این شهرستان و سرامدی در جذب گردشگر دانست و گفت: روستاهای محمودآباد هم مقصد و هم مسیر گردشگری هستند .

سرمایه گذاری در آب بندان راهی برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها 

 فرماندار شهرستان محمودآباد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه گردشگری مهم ترین مولفه شهرهای ساحلی مازندران جهت دست یابی به توسعه است گفت:  حیف است که سرمایه گذاری در این شهرها فقط به ویلا سازی محدود شود .

 علیرضا شریعت افزود:  محمودآباد از بیشترین خط ساحلی مازندران به طول ۳۳ کیلومتر ، آب بندان های  فراوان ، پارک جنگلی زیبا و اراضی وسیع جهت ایجاد تاسیسات گردشگری برخوردار است اما هنوز نتوانسته از این ظرفیت به اندازه مناسب در صنعت گردشگری استفاده کند.

وی آب بندان ها را یکی از ویژگی های منحصر به فرد شهرهای شمال دانست و افزود: استفاده از آب بندان ها می تواند گامی موثر برای حرکت  این شهرستان به سمت گردشگری و  صنعت توریسم باشد.

فرماندار محمودآباد  با بیان اینکه استفاده گردشگری از آب بندان سبب ایجاد اشتغال پایدار  برای افراد روستا خواهد شد افزود: سرمایه گذاری در آب بندان ها سبب جلوگیری از هدر رفت آب آب بندان ، جلوگیری از آسیب دیدن زمین های کشاورزی می شود .

آببندان، استخر یا تالاب دست ساز خاکی و بسیار بزرگ است که از گود کردن و خاکبرداری یک محدوده و ریختن و کوبیدن و ایجاد دیواره خاکی دور این محدوده به وجود می آید تا روان آب ها در آن برای بهره برداری کشاورزی ذخیره شود. این سازه ذخیره ساز آب کشاورزی ، مختص استان های شمالی کشور است که در مازندران به آن ” اندون ” نیز  می‌گویند.