امیرمومنان (ع) الگوی تمام رزمندگان مقاومت تا قیامت است

حجت الاسلام محمد حاجی ابوالقاسم دولابی با اشاره به آیات جهاد در قرآن کریم به خبرنگار معارف پردیسان نوین گفت: حضرت علی (ع) در برابر نفس خود می ایستد و عمر بن عبدون را در جنگ خندق به دلیل توهین به آن حضرت با تاخیر به هلاکت می رساند که مبادا ذره ای هوا و هوس در انجام یک امر الهی تاثیرگذاشته باشد.

وی افزود: امیرمومنان (ع) در جنگ های مختلف در برابر دشمن می ایستد و پیروز می شود و در جهاد کبیر اولین مسلمانی است که زیر بار فرهنگ کفار نمی رود. او اولین کسی است که به پیامبر ایمان آورد و سالیان سال در کنار پیامبر به تبیین و ترویج قرآن می پردازد

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان اضافه کرد: آن حضرت با معاویه که فرهنگ منحط اشرافی گری را ترویج می کند،  مبارزه کرده و در برابر او می ایستد. بنا بر این امیرمومنان (ع) چهره شاخص مقاومت در سه عرصه جهاد اصغر و اکبر  و جهاد کبیر است.

این حافظ قرآن در ابتدا با اشاره به آیه ۵۲ سوره فرقان گفت: در این آیه خدا پیامبر اکرم (ص) را به جهاد کبیر دعوت می کند و جهادی که در این آیه مورد اشاره است، جهادی است که با سلاح های نظامی نیست بلکه با قرآن و سلاح معنویت و فرهنگ است.

وی با بیان انواع جهاد در آیات قرآن گفت: جهاد به سه بخش تقسیم می شود. جهاد اصغر یعنی رویارویی با دشمن در میدان نبرد نظامی که در آن از سلاح های مختلف در برابر دشمن استفاده می شود و در واقع مقاومت در برابر هجمه فیزیکی دشمن است.

حاجی ابوالقاسم افزود: دومین نوع از جهاد، مقاومت در برابر خواسته های نفسانی است که به آن جهاد اکبر گفته می شود و در ماه رمضان تمرین جهاد اکبر اتفاق می افتد و سومین جهاد عبارت است از ایستادگی در برابر دشمن خارجی در عرصه کارزار فرهنگی که به آن جهاد کبیر گفته می شود.

وی ادامه داد: در جهاد اصغر ابزاری مانند توپ و تانک و تجهیزات نظامی استفاده می شود ولی ابزار مبارزه و رویارویی با دشمن در جهاد کبیر شامل ابزار فرهنگی مانند قرآن و تعالیم اهل بیت است که به واسطه این تعالیم در برابر دشمن می ایستیم، سبک زندگی دشمن را طرد می کنیم، روی پای خود می ایستیم و در عرصه های مختلف اقتصاد، فرهنگ و سیاست بر پایه باورهای دینی زندگی خود را سامان می دهیم.

رئیس پژوهشگاه فقه نظام افزود: اصلی ترین رزمندگان این عرصه را علما و اندیشمندان تشکیل می دهند و امام صادق (ع) از علمای شیعه به عنوان مرزبانانی یاد می کنند که در مقابله با شیطان و پیروان شیطان از شیعیان دفاع کرده و جلوی غلبه شیطان صفتان را می گیرند.

وی افزود: امام صادق در وصف این مرزبانان فرمود که فضیلت هر کسی که اینگونه در مقام دفاع از شیعیان برآید، هزار بار از جهادکننده با دشمنان خارجی برتر است. چون این اشخاص از دین پیروان ما دفاع می کنند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=87970

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: