به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از شرکت توانیر، مصطفی رجبی مشهدی امروز _جمعه بیست و هشتم دی_ اظهار کرد: نیروگاههای تولید پراکنده میتوانند ۵۰ درصد برق خود را در بورس انرژی عرضه کنند و بر اساس این تصمیم که از ابتدای سال ۱۴۰۴ اجرایی میشود، سرمایهگذاران نیروگاه مقیاس کوچک میتوانند تا ۵۰ درصد از برق تولیدی خود را در بازار آزاد به فروش برسانند.
وی افزود: فروش برق میتواند از طریق قرارداد دوجانبه یا بورس انرژی در دورههای عدم قطع سراسری سوخت، و با ارائه تضامین معتبر مورد تأیید شرکت توانیر اجرا شود.
مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: طبق این مصوبه، مشترکان خریدار برق از این نیروگاهها به میزان برق خریداری شده باید مابهالتفاوتی معادل متوسط نرخ قراردادهای تبدیل انرژی (ECA) را پرداخت کنند.
رجبی مشهدی گفت: این اقدام که در چارچوب قانون مانعزادیی از توسعه صنعت برق صورت میگیرد، گامی مهم در جهت آزادسازی بازار برق توسعه نیروگاههای تولید پراکنده محسوب میشود.
تولید پراکنده به مواردی گفته میشود که برق در همان محل مصرف یا در نزدیکی محل مصرف تولید میشود. تولید پراکنده نیروگاههای مقیاس کوچکی هستند که ظرفیت حداکثری تولید آنها ۲۵ مگاوات است تولید پراکنده به آن دلیل به وجود آمد که در برخی از نقاط افت جریان و ولتاژ مشاهده میشد. این طرح جهت پر کردن این نقایص مطرح شد.