آیتالله لطفالله دژکام، یکشنبه با اشاره به اهمیت برگزاری رزمایش مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه و تاکید ولی فقیه در این زمینه، عنوان کرد: مردم توصیه رهبری را بهمثابه وظیفهای انقلابی برای خود لحاظ کردند که غیر از عواطف دینی، به نوعی بازنمود سبک زندگی اسلامی ایرانی بهشمار میرود.
وی ادامه داد: مردم اثبات کردند که سبک زندگی اسلامی ایرانی در مواجهه با بحرانهایی همچون کرونا بهتر از دیگر سبکهای رایج در دنیا جوابگوی مشکلات است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه تجمیع عواطف انسانی و وظایف انقلابی به این حرکت شتاب داده است، افزود: انعکاس وسیع این اقدام مومنانه در رسانهها شاهد و گواهی بر آن است که گاه آنقدر حجم و کثرت فعالیتها بسیار بوده است که حتی فرصت تشکر از این جمعها و تشکلها هم دست نمیدهد.
آیتالله دژکام در ادامه به نقش روحانیت و عالمان دینی در سوبخشی به کمکهای مردمی اشاره کرد و ابراز داشت: تعریف درست این نقش نه تنها درست، بلکه نه تنها خوب است بلکه یادآور ضرورتی اجتماعی است.
وی ادامه داد: هدایت، راهبری و انگیزهبخشی توسط عالمان دینی و روحانیت در طول تاریخ اسلام و ایران انجام گرفته است و در عصر حاضر همان را باید قویتر و سازمانیافتهتر انجام دهند؛ اما اگر اقدامات آنها دخالت در حوزه فعالیت نهادهای دیگر باشد، گاهی نازیبا میشود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه تقسیم کار به صورت نانوشته باید در فرهنگ ما مدنظر باشد، عنوان کرد: عموماً علمای بزرگوار در همین چارچوب اقدام کردهاند و با همکاری با سایر نهادها اقدامات مؤثری را پیش بردند.
امام جمعه شیراز درباره اقدامات انجام گرفته در زمینه رزمایش مواسات و همدلی در این استان یادآور شد: ۲۲۰ خیریه در استان فارس همواره در کنار بسیج و کمیته امداد، بازوی علما بودهاند. البته اگر عالم بخواهد جایش را در اجرا و مدیریت، جای آنها ببیند، نتیجه مطلوبی حاصل نمیشود اما اگر در مقام هماهنگکننده باشد، کارهای بسیار خوبی صورت میگیرد.
توزیع ۹۸۰ هزار بسته حمایتی در قالب رزمایش مواسات در فارس
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: تاکنون ۹۸۰ هزار بسته حمایتی و معیشتی به ارزش ۲۲۰ میلیارد تومان در استان فارس تهیه و توزیع شده و برای عید فطر هم بستههایی تدارک دیده خواهد شد.
آیتالله دژکام ابراز داشت: همچنین تشکیل کارگروه سلامت معنوی با همکاری علمای حوزه و اساتید علوم پزشکی ایجاد شده که در آن مجموعه ارزشمندی از فعالیتهای علمی برای سلامت معنوی و بهداشت روانی مردم شکل گرفته است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه روحانیون سعی کردهاند در قالب این کارگروه نیاز معنوی مردم را با نگاه علمی پاسخ دهند، ابراز داشت: سلامت روانی خانوادههای داغدار به دلیل غیبت در مراسم تدفین، عدم برگزاری مراسم ترحیم و نیز حضور نیافتن اقوام در منزلشان برای تسلیدادن، در ایام شیوع کرونا نیاز به مشاوره و دلجویی از طریق روانشناسان، متخصصان پزشکی و روحانیت را ایجاد کرد و اعضای این کارگروه حتی با مراجعه حضوری به منازل حتی نیاز معیشتی افراد را نیز رفع میکردند.
امام جمعه شیراز گفت: برای غسل دادن درگذشتگان ناشی از کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز پروتکلی نوشته و به همت طلاب اجرایی شد؛ همچنین سایت مرجع سلامت فارس راهاندازی شد و اکنون مشغول خدماتدهی است. گروههایی هم در فضای مجازی تحت عنوان «سلامت معنوی، حال خوب» راهاندازی شده است که مخاطبانی را در این حوزه جذب کرده است.
عدالت در توزیع کمکها رعایت شده است
وی افزود: هدف گذاری در نحوه تجیمع کمکها در توزیع نیز رعایت شده است؛ متأسفانه نهادهای حمایتی در کشور به اندازهای که در این مواقع نیاز است نمیتوانند عدالت را رعایت کنند، به همین دلیل احتمال میدادیم یک خانواده چند بار کمک دریافت کند و یکی اصلا دریافت نکند؛ از همین رو و به منظور پیشگیری از این اشتباهات، اطلاعات کمیته امداد (شامل اطلاعات ۲۵۰ هزار خانواده تحت پوشش) مبنا قرار گرفت.
آیتالله دژکام افزود: به کمک خیرین فارس و نیروهای بسیج، اطلاعات خانوادههایی که از شیوع کرونا آسیب دیده و نیازمند بودند را نیز به آن اضافه کردیم که در قالب نرمافزاری رونمایی شد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه اصل مواسات و همدلی محدود به زمان خاصی نیست، ابراز داشت: این موضوع باید تا زمانی که کسانی محرومیت دارند و مؤمنانی هستند که حمایت میکنند، ادامه یابد؛ اما به اقتضای روزگار و در هر فصلی ممکن است تغییراتی در آن صورت شود، گرچه معمولا هم بیوت علما و دفاتر ائمه جمعه به شکلی این کمکها را به صورت کوچکتر و توسط گروههای جهادی ارائه میکنند.
آیتالله دژکام رزمایش مواسات و همدلی را رقمزننده بیانکننده هماهنگی میان بخشهای مختلف نظام عنوان کرد و افزود: مهمترین موضوع این است که مردم احساس کنند در مشکلات تنها نیستند. امیدوارم هر کسی به هر اندازهای که در این کار خیر سهیم بوده است، از آن ثواب ببرد.
رهبر معظم انقلاب ۲۱ فروردین ۹۹ در گفت و گویی زنده از درخشش مردم ایران در آزمون کرونا سخن گفتند و در بخشی از سخنانشان فرمودند: در شیراز معتمدین محلّی با صاحبان املاک، صاحبان خانهها و مغازهها صحبت میکنند که اجاره نگیرند یا تخفیف بدهند یا مهلت بدهند و به کاسب کمک شود.
روند شیوع ویروس کرونا گرچه مشکلات زیادی را برای اقشار مختلف مردم در بخش های مختلف ایجاد کرده اما مهربانی مردم در کمک به هم نوع، بخشی از مشکلات کاسته است.
مردم استان فارس و شیراز همواره به میهمان نوازی و کمک به هم نوع معروف هستند و در بحران های مختلف از یکدیگر غافل نمی شوند، به عنوان مثال می توان به سیل پنجم فروردین ۹۸ در همدلی و همراهی مردم فارس و شیراز در یاری رساندن به آسیب دیدگان سیل، اشاره کرد که این همدلی و همراهی اقدام ارزشمندی بود که در تاریخ ثبت شد.
شیوع بیماری کرونا و تعطیلی بسیاری از کسب و کارهای مردم استان فارس و شیراز به خصوص قشر کارگر را با مشکلات زیادی از جمله مشکلات مالی در تامین مایحتاج مورد نیاز و پرداخت اجاره بها مواجه کرد.
این بار نیز مهربانی های مردم شیراز تداوم یافت و نیروهای مردمی و جهادی به کمک مردم شتافتند تا در حد توان گره از مشکلات همشهریان خود باز کنند.
یکی از این اقدامات میتوان به تلاش معتمدین برای پرداخت نشدن اجاره منزل یا مغازه ها یا لحاظ شدن تخفیف در این اجاره ها اشاره کرد.