تصور کنید مدت‌ها برای پذیرفته شدن در دانشگاه تلاش کرده‌اید، بعضی شب‌ها تا صبح همراه کتاب های درسی بیدار مانده اید، خیلی از مهمانی ها را نرفته اید، با دوستانتان معاشرت نکرده‌اید تا اینکه در رشته مورد نظرتان پذیرفته می‌شوید. بعد از پذیرفته شدن، دستکم چهار سال شبانه روز درس خوانده‌اید، هم چنان خیلی از […]

تصور کنید مدت‌ها برای پذیرفته شدن در دانشگاه تلاش کرده‌اید، بعضی شب‌ها تا صبح همراه کتاب های درسی بیدار مانده اید، خیلی از مهمانی ها را نرفته اید، با دوستانتان معاشرت نکرده‌اید تا اینکه در رشته مورد نظرتان پذیرفته می‌شوید. بعد از پذیرفته شدن، دستکم چهار سال شبانه روز درس خوانده‌اید، هم چنان خیلی از شب‌ها نخوابیده‌اید، خیلی از مهمانی ها را نرفته‌اید و نهایتا بعد از زحمت‌های فراوان دانش‌آموخته می‌شوید. این وصف حال می تواند سرگذشتی از زندگی یک تحصیل‌کرده رشته زبان و ادبیات انگلیسی یا مترجمی زبان در یکی از زبان های خارجی باشد، حال او می تواند در یک آموزشگاه زبان خارجی به آموزگاری مشغول شود. آن هم به  صورت حق‌التدریس!

روزگار می‌گذرد و آموزگار زبان خارجی به دلیل علاقه به زبان و معلمی، از کارش با درآمد کم آن راضی است که ناگهان حادثه ای در کمین او می رود، یک ویروس، کار و اقتصادش راتعطیل کرده و برای چند ماه درآمدی ندارد و مشخص هم نیست که این تعطیلات تا چه زمانی ادامه‌ دارد؟

تصور چند ماه بدون بیمه یا درآمد زندگی کردن حتی انسان را دچار اضطراب و سردرگمی و ناامیدی می‌کند. در چنین شرایطی لزوم حمایت‌های اقتصادی از مدرسان و مدیران آموزشگاه‌های زبان خارجی بیشتر از همیشه احساس می‌شود.

به گفته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ظهر دیروز، تاکنون ۱۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۳۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۹۳۷ نفر رسید.

زبان فرّار است و آموزش مجازی پاسخگو نیست

یک مدرس زبان انگلیسی در گفت و گو با پردیسان نوین ابراز داشت: در مدت تعطیلی موسسه زبان ما ناشی از کرونا، برگزاری کلاس‌های حضوری ممنوع بود و از کلاس های مجازی هم استقبال چندانی نشد چون در کشور ما استفاده‌های این چنینی از فصای مجازی هنوز زیاد مرسوم نیست و مردم هم به ویژه در این مدت از نظر اقتصادی تحت فشار بودند.

مریم محرابی افزود: برای من که درآمدم فقط از این راه تامین می‌شود، تعطیلی آموزشگاه زبان مشکلات اقتصادی زیادی ایجاد کرد.

مدیر یک آموزشگاه زبان نیز در گفت و گو با پردیسان نوین اظهار کرد: زبان انگلیسی مبحث فرّاری است و در این تعطیلات بچه‌ها از زبان دور شدند و بسیاری از مطالب را فراموش کردند. خیلی از آموزشگاه‌ها به آموزش مجازی روی آوردند ولی به نظر من این روش در فراگیری زبان خیلی کاربردی نیست چون بخش مهمی از فراگیری زبان، گفت و گوی گروهی در کلاس است.

وی که نخواست نامش در این گزارش عنوان شود، افزود: در این روزهای تعطیل، آموزشگاه هزینه‌هایی مثل آب و برق و اجاره بهای ساختمان داشته اما درآمدی نداشته است، این مسائل، مشکلات بزرگی است و همچنین بسیاری از مدرس‌های زبان در این مدت درآمدشان را از دست دادند و بیمه هم نیستند.

سلامت فرزندان دغدغه والدین

مادر یکی از زبان‌آموزان در گفت و گو با پردیسان نوین اظهار داشت: در این روزهای شیوع ویروس کرونا حتی اگر آموزشگاه زبان شروع به فعالیت کند، فرزندم را به آموزشگاه نخواهم فرستاد زیرا سلامت فرزندم برایم مهم‌تر است.

فاطمه اعرابی اظهار داشت: آموزش مجازی زبان انگلیسی به نظر من تاثیر زیادی در یادگیری ندارد زیرا در کشور ما زیرساخت‌های لازم برای ارتباط مجازی زیاد قوی نیست، در حال حاضر فرزندم از آموزش زبان دور شده و قسمتی از آموخته‌هایش را هم فراموش کرده است.

مدیر کانون زبان استان سمنان نیز در گفت و گو با پردیسان نوین ابراز داشت: اواخر اسفند ۹۸ آزمون نهایی ترم زمستانه برگزار شد و بعد از آن تاکنون کانون زبان تعطیل و  از ۲۰ اردیبهشت ترم بهاره به صورت مجازی برقرار شد.

فاطمه ربانی افزود: از آنجا که کانون زبان فقط در سمنان شعبه دارد، سعی کردیم از این فرصت برای آموزش زبان به کل شهرستان های استان استفاده کنیم اما مشکلاتی نظیر اعتماد نداشتن خانواده ها به آموزش مجازی وجود دارد.

وی اظهار داشت:  مشکلات دیگری نظیر پرداخت اجاره بهای ساختمان در ماه فروردین که کانون زبان کلا تعطیل بود برای ما ایجاد شد.

وی ادامه داد: در استان سمنان ۳۵ مدرس حق التدریس وجود دارد که  تعلیق درآمد و بیمه این مدرسان هم از مشکلات دیگر ما بود.

مدیر کانون زبان استان سمنان گفت: کانون پرورش فکری استان سمنان حمایت‌هایی نظیر پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به مبلغ یک میلیون تومان به مدرسان حق‌التدریس انجام داده است.

تسهیلات حمایتی در صف تصویب

سرپرست اداره کل مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی استان سمنان در گفت و گو با پردیسان نوین اظهار داشت: در حال حاضر در مرحله جمع آوری اطلاعات خسارت‌های وارد شده به دستکم ۱۶۰ آموزشگاه زبان خارجی استان هستیم.

مرتضی فدوی ابراز داشت: معاون وزیر آموزش و پرورش در حال گفت و گو با دولت در خصوص تصویب تسهیلات حمایتی برای این آموزشگاه‌ها است ولی هنوز مبلغ و شرایط این تسهیلات قطعی نشده است.

زبان انگلیسی پلی برای ارتباط بین‌المللی و لازمه زندگی امروز است. حمایت‌های مالی و معنوی از مدرسان و مدیران آموزشگاه‌های زبان نیز مانند خیلی از مشاغل دیگر الزامی است زیرا امنیت شغلی این افراد مانند بسیاری از مشاغل دیگر تامین شده نیست.