محسن نیرومند روز چهارشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین اظهارداشت: با افزایش دستمزدها انگیزه کافی برای کارگران ایجاد میشود که وظیفه خود را برای افزایش بهرهوری و جهش تولید انجام دهند.
وی اظهارداشت: مولفههای بسیاری در تولید نقش دارند که شامل سرمایه در گردش، فنون یا علم تولید، دستگاهها و نیروی انسانی میشود و باید این مولفهها و راههای رشد و توسعه آنها را توسط دستگاههای مربوطه را بررسی کنیم تا در نهایت به جهش تولید منجر شود.
نیرومند با بیان اینکه منابع انسانی به عنوان مهمترین مولفه تولید، تاثیر فراوانی در جهش تولید دارد، خاطرنشان کرد: حجم زیادی از کارهای وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه روابط کار است به همین دلیل رشد مولفه نیروی انسانی را هدف خود قرار داده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان یادآور شد: هیچکدام از مولفههای پول، علم و دستگاهها، بدون نیروی انسانی خوب قابل استفاده نیستند.
وی با بیان این که رهبری بر بازنگری در افزایش دستمزدهای سال ۹۹ کارگران تاکید داشتند، گفت: نگهداری نیروی انسانی یا حفظ اشتغال موجود یکی از موارد مهم و مورد توجه دولت است که برای حفظ اشتغال موجود، باید مشکلاتی که موجب ریزش نیروها میشود را مورد بررسی قرار دهیم.
به گفته وی بیماری کرونا، در زمان حاضر به عنوان بیشترین مشکل موجب تعطیلی کارگاههای تولیدی شده است.
نیرومند اظهارداشت: حمایت بیمه بیکاری و حمایت مالی برای واحدهایی که نیروی خود را از دست نمیدهند و همچنین حمایت از نیروهای فصلی و نیروهای خاصی که بیمه نیستند هم در چهارچوب تصمیمات دولت قرار دارد.
وی اضافه کرد: تحریمها یکی دیگر از مواردی است که موجب ریزش نیروهای کار می شود که در شرایط کنونی این تحریمها، صنایع و بنگاههای تولیدی و اقتصادی را در شاخههای مختلف برای تامین مواد اولیه، تجهیزات و تامین و جابجایی ارز با مشکل جدی مواجه کرده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان بیان کرد: واحدهای تولیدی برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز خارجی و تجهیزات باید شرایط سختی را پشت سر بگذارند و تحریمها را دور بزنند و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای رفع این مشکل پیش بینی شده و رییس جمهوری اختیارات خود را در این زمینه به استانداران واگذار کرده است.
وی ادامه داد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان اصفهان هم سه جلسه در هر هفته برای رفع مشکلات صنعتگران و تولید کنندگان تشکیل میشود تا بتوانیم مشکلات مالی، چرخش مالی و تامین مواد اولیه و تجهیزات واحدهای تولیدی را تامین کنیم.
نیرومند با بیان اینکه این جلسات برای حمایت از تولید کنندگان و رفع مشکل آنها برگزار میشود گفت: این کارگروه مشکلات بدهی واحدهای تولیدی به بانکها، مسائل محیط زیست، مالیاتی و بیمه ای تولید کنندگان و مشکلات آنها با شرکت شهرکهای صنعتی را نیز بررسی و حل میکند.
وی افزود: بیش از ۲۴۰ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال ۹۸ برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی برگزار شد و این جلسات در سال جاری هم ادامه پیدا خواهد کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: سرمایه در گردش بعنوان یکی دیگر از مولفههای تولید محسوب میشود که تبصره ۱۸ قانون برنامه ششم این اختیار و امکان را داده که بتوانیم با حمایت مالی از همه تولید کنندگان، تسهیلات را برای آنها پیش بینی کنیم.
وی با بیان اینکه تصمیم های دولتی در این مدت اندک برای تحقق شعار جهش تولید در نظر گرفته شد، تصریح کرد: کاهش نرخ سود بانکی بعنوان مهمترین عامل حمایتی از تولید کنندگان برای جهش تولید هنوز عملیاتی نشده است.
نیرومند با اشاره به اینکه تصمیم کاهش نرخ سود بانکی از ۱۸ درصد هنوز اعمال و ابلاغ نشده اما قرار است که درصد سود بانکی کاهش یابد، بیان کرد: این امر موجب ترغیب تولید کنندگان به سرمایه گذاری بیشتر در بخش تولید خواهد شد که بهمراه خود جهش تولید را خواهد داشت.
بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۹۵، جمعیت استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر شامل یک میلیون و ۷۷۹ هزار و ۳۶۶ نفر جمعیت فعال است که از این تعداد یک میلیون و ۵۱۹ هزار و ۵۶۹ نفر شاغل و ۲۵۹ هزار ۷۹۷ هزار نفر بیکار هستند.
یک میلیون و ۹۰ هزار نفر کارگر بیمه شده بر اساس آخرین آمارها در استان اصفهان وجود دارد که با در نظر گرفتن خانوادههای آنها، ۶۴ درصد از جمعیت استان را تشکیل میدهند.
استان اصفهان در زمان حاضر ۹ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و ۱۵۰ هزار واحد صنفی فعال دارد.