افزایش بودجه فرهنگی شهر دستاورد مهم شورای ششم/ از تمدید دوره فعلی خوشحال نشدم

در دهمین قسمت از ویژه‌برنامه «غیرعلنی» میهمان حجت‌الاسلام منوچهر مهروی‌پور، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان بودیم؛ بررسی دستاوردهای شورای ششم، اقدامات شاخص این دوره، وضعیت بودجه و پروژه‌های شهرداری از محورهای این گفت‌وگو است.‌

به گزارش پردیسان آنلاین، در حاشیه برگزاری نماز جمعه اصفهان و در میان میزهای خدمتی که زیر سایه مصلای بزرگ شهر برپا شده بود، حجت‌الاسلام منوچهر مهروی‌پور را یافتیم؛ مردی با چهره‌ای آرام که پشت میزی ساده، بی‌تکلف در کنار مسئولان دیگر نشسته بود و با حوصله به حرف‌های مردم گوش می‌داد.

در قلب فضای معنوی نماز جمعه، تصویری زنده از مسئولی در میان مردم شکل گرفته بود؛ دفترچه به‌دست، گاه یادداشتی می‌نوشت و گاه با تبسمی صمیمی به دردِدل‌های مراجعان پاسخ می‌داد.

حاج آقا مهروی‌پور را به صریح اللهجه بودن می‌شناسند و همین ویژگی را در میان مصاحبه هم می‌توان دید، با صراحت می‌گوید: «تلاش می‌کنیم میزهای خدمت به ۱۰۰ درصد کارایی برسد، اما هنوز نرسیده‌ایم.» یا آنجا که درباره سخت‌ترین تصمیم در شورا می‌پرسم انتخاب شهردار را عنوان می‌کند و می‌گوید: «البته گزینه‌هایی که مد نظر من بود، رأی نیاوردند، اما به انتخاب سایر اعضا احترام می‌گذاریم.»

ترجیح می‌دهد قرار مصاحبه را در روز جمعه و کنار میز خدمت تنظیم کند، در دهمین قسمت از برنامه غیرعلنی به سراغ حجت‌الاسلام منوچهر مهروی‌پور رفتیم و درباره فراز و فرود ۴ سال عضویت در شورای شهر اصفهان با او به گفت‌وگو نشستیم، آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح این گفت‌وگو است.

افزایش بودجه فرهنگی شهر دستاورد مهم شورای ششم/ از تمدید دوره فعلی خوشحال نشدم

پردیسان آنلاین: میز خدمتی که روزهای جمعه در محل برگزاری نماز جمعه برگزار می‌شود تا چه حد در رفع مشکلات مردم مؤثر بوده و مورد استقبال قرار گرفته است؟

مهروی‌پور: به تدبیر دوستانمان در مجموعه ستاد برگزاری نماز جمعه اصفهان، طی سال‌های اخیر میزهای خدمت توسط دستگاه‌های مختلف برقرار شده است؛ این توفیق را داشتم که در هفته‌هایی که نماز جمعه برگزار شد به نمایندگی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در این میزها حضور پیدا کنم؛ استقبال خوبی از این میزها شده است، اما اینکه چقدر کارساز بوده است باید تلاش کنیم تا به ۱۰۰ درصد برسد، زیرا نماز جمعه یک قرار عمومی است و مردم دغدغه‌های مختلف خود را مطرح می‌کنند، ما نیز آن‌ها را می‌شنویم، بازگو می‌کنیم و تلاش می‌کنیم به آن رسیدگی کنیم.

پردیسان آنلاین: اطلاع‌رسانی درباره میزهای خدمت به چه صورت انجام شده است؟ آیا مردم در جریان برگزاری این میزها قرار گرفته‌اند؟

مهروی‌پور: میزهای خدمت برقرار بوده‌اند و نمایندگانی از شورای اسلامی شهر نیز در این میزها حاضر شدند و در خدمت مردم شریف اصفهان بوده‌ایم؛ اطلاع‌رسانی در سطح شهر توسط هر دستگاه به‌گونه‌ای انجام شد که مردم مطلع باشند. تاکنون استقبال خوب بوده است؛ به اقتضای مهمانانی که برای سخنرانی پیش از خطبه‌ها دعوت می‌شوند، اطلاع‌رسانی‌ها بیشتر توسط خود نهادها و ادارات صورت می‌گیرد، هرچند بیشتر اطلاع‌رسانی میزهای خدمت در قالب کلی ستاد نماز جمعه انجام می‌شود.

دستگاه‌های مختلف در این میزها حضور دارند؛ در درجه نخست شنیدن مسائل و مطالبات مردم اهمیت دارد و در کنار آن پیگیری و انجام اقدامات لازم برای خدمت‌رسانی باید انجام شود؛ موارد متعددی در این مدت اندک مورد رسیدگی قرار گرفته است؛ در حوزه خدمات شهری شرایط مطلوبی فراهم شده است و در امور عمرانی از جمله مسائل مربوط به آسفالت تأکیداتی داشته‌ایم؛ در حوزه فرهنگی نیز با توجه به ماهیت فرهنگی نماز جمعه انتقادها و پیشنهادهای مردم به ما منتقل می‌شود.

پردیسان آنلاین: چند سال دارید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: ۴۱ سال دارم و تیرماه وارد ۴۲ سالگی می‌شوم.

پردیسان آنلاین: چند فرزند دارید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: یک دختر و یک پسر به نام‌های فاطمه و امیرعلی دارم.

پردیسان آنلاین: منزل شخصی حجت‌الاسلام مهروی‌پور کجاست؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: من متولد اصفهان و در حال حاضر ساکن محله طوقچی هستم؛ خط دو متروی اصفهان قرار است از محل زندگی ما عبور کند که موجب ارزش افزوده در آن منطقه خواهد شد؛ خط دو یکی از اولویت‌های مدیریت شهری در ادوار مختلف بوده و قرار است طی سال‌های آینده مناطق کم‌برخوردار نظیر ۱۱، ۱۴، ۹ و ۲ شهرداری اصفهان را ساماندهی کند؛ با افتتاح کامل این خط خبر امیدوارکننده‌ای به مردم داده خواهد شد.

پردیسان آنلاین: خودروی شخصی شما چیست؟ آیا قصد برقی‌کردن آن را دارید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: ماشین ندارم، اما خودروی خانواده «ال ۹۰» است؛ دوست داریم آن را برقی کنیم، اما امکانات مقتضی فراهم نیست.

پردیسان آنلاین: اگر خودروی خود را برقی کنید، تا نزدیک‌ترین ایستگاه شارژ خودروهای برقی چقدر فاصله‌ای دارید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: اگر منظور ایستگاه فست‌شارژ است، دقیق در ذهنم نیست که اطراف محل سکونت ما کجاست، اما مشاهده کرده‌ام که ایستگاه‌های آن در حال افزایش است، همچنین مجموعه وزارت نفت اطلاعیه‌ای داده است که پمپ‌های بنزین باید به ایستگاه‌های فست‌شارژ یا شارژهای برقی متصل شوند.

پردیسان آنلاین: آخرین باری که سوار اتوبوس شدید، کی بود؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: از خط بی‌آرتی استفاده می‌کنم؛ ساعتی که سوار شدم، ساعت پیک نبود و روز تعطیل بود؛ از ایستگاه مسجد الغفور به سمت ساختمان شورا رفتم و وضعیت خوب بود؛ اتفاقات خوبی رقم خورده، تعداد اتوبوس‌ها افزایش یافته، سرفاصله‌ها کاهش پیدا کرده و دسترسی‌ها بیشتر شده است، مردم در رفاه و آسایش بیشتری قرار گرفته‌اند؛ اگر مقابله با آلودگی هوا را مد نظر داریم و استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی را توصیه می‌کنیم، باید دسترسی‌ها تسهیل شود؛ این موضوع از اولویت‌ها بوده و پیگیری شده است.

پردیسان آنلاین: تاکنون پیش آمده است که در اتوبوس یا مترو مردم شما را بشناسند و درخواستی از شما داشته باشند؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: خیر.

پردیسان آنلاین: چقدر اهل مطالعه هستید؟ آخرین کتابی که خواندید چه بود؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: با توجه به اینکه دروس حوزوی و دانشگاهی را در پیش دارم، به‌طور طبیعی کتب مختلف را متناسب با دروسم، چه در حوزه و چه در دانشگاه پیگیری می‌کنم؛ آخرین کتابی که مطالعه کردم «نامیرا» بود.‌

پردیسان آنلاین: چه شد وارد شورای اسلامی شهر اصفهان شدید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: با توجه به رابطه شغلی که از قبل با مجموعه مدیریت شهری داشتم، آشنایی و آگاهی نسبی به شهرداری و بعد هم شورای اسلامی شهر برایم حاصل شد؛ احساس کردم که شاید بتوانم کارهایی را در عرصه قانون‌گذاری شهری، همچنین در حوزه نظارت کاری را پیگیری کنم، از قبل نیز دغدغه‌مند بودم و احساس مسئولیت اجتماعی می‌کردم و ورود به شورا را فرصتی برای ایفای نقشی مؤثر در مدیریت شهری دیدم.

سال ۱۴۰۰ در انتخابات ثبت‌نام کردم، سپس در لیست نهایی قرار گرفتم، منتخب مردم شدم و اکنون در خدمت شما هستیم.

پردیسان آنلاین: حضور در مجموعه تخت فولاد بهتر بود یا اکنون که عضو شورای اسلامی شهر هستید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: نمی‌توان با یک مقایسه کوتاه، یک جواب کلی داد، اما به نظرم هرکدام ویژگی‌ها و خوبی‌های خود را داشتند؛ بعد از وادی‌السلام در نجف، وادی‌السلام ثانی در تخت فولاد است و خدمت به مردم در این عرصه ارزش بسیار زیادی دارد، از سوی دیگر خدمت به مردم و بودن در محضر مردم در شورای اسلام شهر نیز برکات خاص خود را دارد.

پردیسان آنلاین: اگر در حال حاضر شورای اسلامی شهر مشغول نبودید، دوست داشتید کجا باشید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: دوگانه‌ای دارم که خدمت را در یک سوی آن قرار می‌دهم، اگر در شورا نبودم شاید مباحث علمی و مباحث حوزوی و دانشگاهی را پیگیری می‌کردم تا عرصه‌های خدمتی دیگر.

پردیسان آنلاین: از سختی‌های کار در شورا بگویید.

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: هنگامی که تصمیم می‌گیریم مسئولیتی را بپذیریم، با اطلاع و آگاهی وارد این مسیر می‌شویم؛ وقتی چنین شناختی وجود داشته باشد، سختی‌ها کمتر احساس می‌شود. خدمت به مردم، وقت‌گذاری و الزامات شغلی بخشی از مسئولیت ماست، اما به‌نظر می‌رسد که شیرینی فعالیت‌ها بیشتر از سختی‌های آن است، امیدواریم خداوند از ما بپذیرد.

پردیسان آنلاین: چقدر برای رسانه‌ها وقت می‌گذارید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: تلاش کرده‌ام به اقتضای کمیسیون فرهنگی که یکی از کمیته‌های آن کمیته فرهنگ و رسانه بود، ارتباط با رسانه‌ها را حفظ کنم؛ به احترام جایگاه رسانه جلساتی با سرپرستان و مسئولان رسانه‌های جمعی تشکیل دادیم، همچنین در خدمت خبرنگارانی که تماس می‌گرفتند و پیگیر بودند، بودیم؛ از گذشته نیز سعی کرده‌ام در مسئولیت‌های مختلف با مجموعه‌های رسانه‌ای ارتباط داشته باشم.

پردیسان آنلاین: بهترین خبری که تاکنون به مردم داده‌اید چه بوده است؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: به‌نظرم در این سه سال که به‌عنوان خادم مردم در کمیسیون فرهنگی و در برهه‌ای رئیس این کمیسیون بوده‌ام، ارتقای بودجه فرهنگی یکی از اتفاقات خوب بود، به‌عنوان مثال بودجه از حدود ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیارد به نزدیک ۲ هزار میلیارد تومان رسید؛ این نخستین گام ارتقای بودجه بود که رقم خورد و اتفاق خوبی به‌شمار می‌رود.

پردیسان آنلاین: یکی از شعارهای دوره ششم مدیریت شهری اصفهان توجه به مناطق کم‌برخوردار بود؛ تاکنون از چند منطقه کم‌برخوردار بازدید کرده‌اید و نظرتان درباره اقدامات انجام شده چیست؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: در راستای همین موضوع کمیسیون مناطق کم‌برخوردار تشکیل شد؛ ارتباط خوبی با مردم مناطق ۴، ۱۴، ۱۱ و ۹ دارم، البته اتفاقات بهتری می‌توانست رقم بخورد که نشد و در این زمینه شرمنده مردم هستیم؛ هر چند باید اذعان داشت که شورای اسلامی شهر کار اجرایی انجام نمی‌دهد، بلکه تأکید، توصیه و مصوبه ارائه می‌کند و کار اجرایی برعهده شهرداری است؛ به نظرم آنگونه که باید، اتفاقات لازم رقم نخورد.

افزایش بودجه فرهنگی شهر دستاورد مهم شورای ششم/ از تمدید دوره فعلی خوشحال نشدم

پردیسان آنلاین: مهم‌ترین دغدغه شما درباره اصفهان چیست؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: نمی‌توان تنها یک دغدغه را عنوان کرد؛ هرچند ارتقای کیفیت زندگی مردم، فراهم کردن خدمات شهری، رفع معضلات فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی، حل مشکلات زیست‌محیطی و جاری شدن آب در زاینده‌رود از جمله دغدغه‌های ما بوده و هست.

پردیسان آنلاین: به نظر شما زاینده‌رود دوباره زنده خواهد شد؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: مسئولان باید همت بیشتری داشته باشند، به‌ویژه نمایندگان مجلس، چراکه آن‌ها می‌توانند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند، هرچند زحمت نیز می‌کشند و البته گفتمان واحد استانی ما شکل گرفت، مردم نیز مشارکت کردند، امیدوارم عنایت ویژه‌تری از سطح کلان در شهر و استان ما رقم بخورد تا زاینده‌رود را ساری و جاری کنیم.

پردیسان آنلاین: آیا از اینکه مدت فعالیت شورای ششم تمدید شد، خوشحال شدید؟ نظرتان در این‌باره چیست؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: خیر، خوشحال نشدم؛ اگر تجدید انتخابی می‌شد شاید اتفاق ویژه‌تر و بهتری برای شهر رقم می‌خورد، البته سال ۱۴۰۳ به سبب شرایطی که در کشور پیش آمد و به‌دنبال شهادت شهدای خدمت که یادشان گرامی باد، دوره شورا تمدید شد، اما کاش تجدید انتخابی صورت می‌گرفت.

پردیسان آنلاین: به‌نظر شما مهم‌ترین دستاورد و کار شاخص شورای ششم در حوزه فرهنگ چه بود؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: نمی‌توان به‌طور مشخص گفت که کار شاخص فرهنگی شورای ششم چه بوده است. شورا تصمیم‌گیر است، اما اجرای آن بر عهده شهرداری است؛ بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها انجام شد، اما اگر اجرا می‌شد اتفاقات خوبی رقم می‌خورد، به‌عنوان مثال مشارکت با مجموعه‌های فرهنگی در سطح شهر یکی از تأکیدات ما بود.

پردیسان آنلاین: اینکه برخی معتقدند در این دوره مدیریت شهری پروژه شاخص عمرانی وجود نداشته است را قبول دارید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: اگر منظورتان از پروژه‌های شاخص، رینگ سوم یا پل امام خمینی (ره) است که در دوره‌های گذشته اجرا شد، شاید در این دوره از این دست پروژه‌ها کمتر داشتیم.

پردیسان آنلاین: سخت‌ترین روزهای کاری شما کی بوده است؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: روز انتخاب شهردار، زیرا یکی از مهم‌ترین وظایف عضو شورا انتخاب شهردار است؛ کسی که شورا باید چهار سال با او کار کند، بنابراین وقتی به افق آینده نگاه می‌کنیم و تجربه‌های گذشته را می‌بینیم، انتخاب سخت می‌شود، البته گزینه‌هایی که مد نظر من بود، رأی نیاوردند، اما به انتخاب سایر اعضا احترام می‌گذاریم.

پردیسان آنلاین: اگر به نخستین روز کاری خود در شورا برگردید، چه توصیه‌ای برای خود دارید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: تلاش می‌کنم روی موضوع مشارکت بیشتر تأکید کنم و از مشورت‌ها بیشتر بهره ببرم.

پردیسان آنلاین: حرف دلتان با مردم چیست؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور از مردم عذرخواهی می‌کنم اگر کم‌وکاستی بوده است. تمام تلاشم را کردم تا خادم خوبی برای آن‌ها باشم. اگر کم یا مشکلی بوده است، ما را حلال کنند، چون در آخرت باید پاسخگو باشیم.

پردیسان آنلاین: اگر قرار باشد گوشی را بردارید و روز شورا را به یک نفر تبریک بگویید، به چه کسی زنگ می‌زنید؟

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: به قانون‌گذاران اولیه زنگ می‌زنم که شورا را تشکیل دادند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=326863

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: