عضو کمیسیون انرژی مجلس معتقد است افزایش استفاده از وسایل سرمایشی مانند اسپلیت در مناطق غیرگرمسیری را باید یکی از عوامل اصلی رشد مصرف دانست و گفت: همچنین با بهینه‌سازی مصرف کولرهای آبی می توان به کاهش مصرف لوازم سرمایشی کمک کرد.

به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، سید موسی موسوی به محدودیت‌های تأمین برق -که به دلیل رشد ناگهانی مصرف در تابستان ایجاد می‌شود اشاره و اظهار کرد: ناترازی برق در تابستان و ناترازی گاز در زمستان به مشکلی همیشگی در طی این سال‌ها تبدیل شده است، چراکه تولید متناسب با افزایش مصرف نیست و البته تولید برق نیازمند اعتبارات قابل توجه‌ای است، همچنین اقداماتی مانند صرفه‌جویی و بهینه‌سازی جدی گرفته نمی‌شود.

وی به راهکارهای کاهش مصرف برق اشاره کرد و افزود: منازل، ادارات و صنایع، به شکل توأمان مصرف بیش از نیازی داشته و اتلاف انرژی در تمامی این حوزه‌ها صورت می‌گیرد، هرچند راهکارهای تشویقی وزارت نیرو در کاهش مصرف خانگی تأثیر مستقیم داشته است، اما دستگاه‌ها و ادارات نیز باید به کمک این وزارتخانه آمده و با کاهش مصرف خود حتی به میزان ۱۰ درصد کمک بسیار بزرگی به جلوگیری افزایش ناترازی برق کنند.

نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح داد: از آنجا که استفاده از وسایل سرمایشی پرمصرف مانند اسپیلت در اقلیم‌های عادی و غیر گرمسیر بر میزان رشد مصرف افزوده است، اما مسئولان مربوطه می‌توانند مردم را به سمت استفاده از وسایل سرمایشی کم‌مصرف سوق دهند، به عنوان مثال ارائه سوبسید توسط دولت به مردم برای تهیه وسایل سرمایشی استاندارد یا اجرای مبحث ۱۹ قانون ملی ساختمان مرتبط به معنای استاندارد کردن در و پنجره ساختمان‌ها در این راستا مؤثر خواهد بود.

موسوی معتقد است افزایش استفاده از وسایل سرمایشی مانند اسپیلت در مناطق غیرگرمسیری را باید یکی از عوامل اصلی رشد مصرف دانست به همین دلیل باید با بهینه‌سازی کولرهای آبی به کاهش استفاده از این وسایل در ادامه کاهش مصرف کمک کرد.

وی اتلاف انرژی در شبکه توزیع برق را نیز یکی دیگر از دلایل این ناترازی دانست، گفت: از آنجا که هدر رفت برق در مسیر تولید بسیار بالا است و فرسوده بودن تجهیزات نیروگاه‌ها نیز منجر به اتلاف بیشتر انرژی می‌شود، بنابراین وزارت نیرو باید برای جلوگیری از این مسئله اقدامات لازم را انجام دهد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: افزایش ۳ درجه‌ای دما تقاضای برق را در بخش خانگی از ۵ درصد به ۱۵ درصد رسانده است، بنابراین صرفه‌جویی، بهینه‌سازی و جلوگیری از اتلاف برق با فرهنگ‌سازی و تأمین اعتبار مسئله مهمی است که باید برای آن فکری کرد.