استقامت اماکن مذهبی قزوین زیر هجمه کرونا

به محض شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت ورود به اماکن مذهبی، از سراسر دنیا اظهار نظرات متعددی در رابطه با اماکن مذهبی عنوان شد.

شفابخش نبودن برخی امامزاده‌ها، بیماری‌زایی برخی اماکن مذهبی و زیرسووال رفتن مراسم‌های دینی از عمده هجمه‌هایی بودند که طی روزهای شیوع این ویروس در فضاهای مجازی دست به دست می‌گردید.

اگرچه انتظار می‌رفت متولیان و خادمان اماکن مذهبی نسبت به چنین هجمه‌هایی واکنش متقابل نشان دهند، اما رفتار متولیان آن که همراه با خویشتنداری بود، بسیار متفاوت از انتظارات پیش رفت.

از  تهیه و توزیع اقلام بهداشتی برای مقابله با این بیماری گرفته تا تامین بسته‌های معیشتی و حتی حضور مجازی در کنار مردم نشان داد که طاقت امکان مذهبی در این روزها ستودنی است.

برای تشریح و توضیح آخرین وضعیت اماکن مذهبی و امامزاده‌های استان، خبرنگار پردیسان نوین با حجت‌الاسلام مصطفی مجیدی گفت و گویی را انجام و به سووالات وی چنین پاسخ داده است: 

پردیسان نوین. آیا هجمه‌هایی که در ایام کرونا به اماکن مذهبی وارد شد یک پدیده جدید بود؟ این هجمه‌ها بیشتر حول چه مواردی بودند؟

از صدر اسلام تاکنون چنین هجمه‌هایی همواره وجود داشته و به هرحال همیشه بوقچی‌ها و تبلیغات کنندگان دشمن دنبال تخریب عوامل اثرگذار در جوامع اسلامی و انسانی بوده‌اند.

در دوره کرونا دشمن خیلی‌ها تلاش کردند و قلم به مزدها نیز سعی داشتند تا بگویند ایران منتشر کننده بیماری این ویروس در جهان بوده و برای اثبات این ادعا نیز به نقش مراکز و شهرهای مذهبی پرداختند و آنها را مورد هدف قرار دادند و در گام نخست نیز قم هراسی شکل گرفت و استانی که مرکز انتشار دین و تشیع در جهان محسوب می‌شود، مورد هدف دشمن واقع شد.

به دنبال قم هراسی در جهان، تمامی مراکز و اماکن مذهبی کشور تحت تاثیرات جو رسانه‌ای قرار گرفتند، این موارد درحالی است که تنها ۲.۵ درصد عامل انتشار ویروس کرونا از مراکز مذهبی اعلام شده در حالی که انتشار این ویروس در وسایل حمل و نقل عمومی و اماکن تجاری بیش از ۲۰ تا ۲۲ درصد برآورد شده است.

تنها ۲.۵ درصد عامل انتشار ویروس کرونا از مراکز مذهبی اعلام شده و در حمل و نقل عمومی و اماکن تجاری بالای ۲۰ تا ۲۲ درصد احتمال انتشار بیماری وجود دارد.

پردیسان نوین. آیا چنین هجمه‌هایی دستاوردی برای ضدمذهبی‌ها نیز داشته؟

طی ۴۰ سال گذشته به همه مردم ایران ثابت شده هروقت دشمنان نظام و اسلام روی موضوعی تمرکز می‌کنند تا آن را تخریب کنند، آن موضوع برای جامعه مومن و دیندار اثرگذار و نیکو بوده، بنابر فرمایش امام (ره) که همیشه تاکید داشتند روزی که دشمن از شما تعریف کرد، خوشحال نشوید، بلکه اگر از شما بدگویی کرد بدانید اثرگذار هستید.

دشمن تصور می‌کند توقف فعالیت‌ها در اماکن مذهبی باعث فراموشی این مکان‌ها شده و ارزش آن در بین جامعه کم می‌شود، درحالی که از همان تاریخ تاکنون، شاهد افزایش حرص و طمع بیشتر برای بازگشایی اماکن مذهبی هستیم، چرا که مساجد محل حیات، آرامش و در نهایت سنگر اسلام در مقابل دشمن است.

اگر امروز در غرب عاملی مانند ویروس کرونا باعث هرج و مرج و آشفتگی اجتماعی شده تنها به خاطر نبود نهاد دین است که به جامعه آموزش داده نشده تا در اوج شرایط سخت یاریگر یکدیگر باشند.

پردیسان نوین. خود اماکن مذهبی با تعطیلی در روزهای کرونایی موافق بودند؟

پس از شیوع بیماری کرونا نخستین مراکزی که فعالیت آنها متوقف شد، همین اماکن مذهبی بودند که از قوانین و دستورالعمل‌ها تمکین کردند، حتی الان که در نقاط سفید و زرد کشور مجوز فعالیت مذهبی داده شده، هنوز هم اماکن مذهبی با خویشتن داری از فعالیت مجدد دوری کرده و در راستای سلامتی مردم تلاش می‌کنند تا انتقال زنجیره بیماری کرونا قطع شود.

اگر امروز در غرب عاملی مانند کرونا باعث هرج و مرج و آشفتگی اجتماعی شده است، به خاطر نبود نهاد دین است که به جامعه آموزش داده نشده تا در اوج شرایط سخت یاریگر یکدیگر باشند.

پردیسان نوین. اماکن مذهبی در روزهای تعطیل چگونه در کنار مردم حضور دارند؟

به منظور بسیج همگانی برای تولید اقلام بهداشتی، مواد ضدعفونی، و حمایت از بی‌بضاعت‌ها، مسجد و اماکن متبرکه کارکردهای خود را حفظ کرده و نقش امداد رسانی را در دستور کار خود قرار دادند و بعد از آن با پیام مقام معظم رهبری در خصوص مواسات اجتماعی، سنگر همدلی مومنان در مقابله دشمن شکل گرفت و مشت محکمی به بر دهان دشمن کوبید.

پردیسان نوین. بیشتر چه نوع اماکن مذهبی در این دوران فعالیت داشتند؟

اکثریت قریب به اتفاق مساجد شهری و روستایی استان قزوین در روزهای کرونایی برای مقابله با این ویروس پیش قدم شده بودند و نمازگزاران نیز به صورت خودجوش با ضدعفونی کردن، اهدای یک محصول بهداشتی و تبدیل کردن مساجد محل خود برای دوخت ماسک و لباس، نقش مهم اماکن مذهبی را پررنگ‌تر کردند.

پردیسان نوین. آماری از تولیدات و اقدامات انجام شده در این راستا ارایه فرمایید

با همکاری اماکن مذهبی، ۱۷۰ هزار ماسک بهداشتی در بقاع متبرکه استان قزوین تولید شده و از ابتدای ماه مبارک رمضان نیز سه هزار و ۳۱۳ بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع و پس از آن نیز یک هزار و ۱۸۰ بسته معیشتی از سوی هیات امنای چند امامزاده تهیه و توزیع شد و برای افطار روزه‌داران در ماه مبارک رمضان نیز غذای نذری طبخ گردید.

برخی اماکن مذهبی به رایگان کردن نانوایی‌ها اقدام کرده و برخی نیز حساب دفتر افراد تنگدست را در مناطق کم برخوردار تسویه نمودند، همچنین علاوه بر دریافت غذای گرم به مدت یک ماه از سوی کادر بهداشت و درمان، ۲ هزار پاکبان در استان قزوین غذای گرم برای افطاری دریافت کردند.

از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون، خیران، موقوفات و بقاع متبرکه استان قزوین با محوریت اوقاف سه میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف هزینه کرده و همچنان پای کار ایستاده‌اند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=93863

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: