به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، مسعود خانی روز یکشنبه با تاکید بر لزوم واقعی سازی نرخ برق برای رفع ناترازیها اظهار کرد: در مبادی رسمی کشور، نظارت بر کالاهای وارداتی از نظر میزان برق مصرفی انجام میشود، اما وقتی قیمت برق ارزان نگه داشته میشود، تقاضا برای کالاهای مکمل با مصرف برق بالا افزایش مییابد.
وی افزود: کولرهای گازی یکی از این کالاهای پرمصرف است که استفاده از آن در کشورهای دیگر به دلیل گران بودن برق یا به صرفه نیست یا اصولاً غیرقانونی است، اما از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق وارد کشور ما میشود و یکی از عوامل اصلی رشد مصرف برق در سالهای اخیر استفاده از این کولرها بوده است.
خانی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی برای مدیریت مصرف برق، گفت: فرهنگ وقتی عمل میکند که موضوعی را در جامعه به هنجار تبدیل کند. به طور مثال در مورد مصرف آب یا دور ریز مواد غذایی، این هنجار در جامعه ما شکل گرفته است، اما در زمینه مصرف بهینه برق این طور نیست. به طور مثال اگر در تابستان وارد بانکی شوید که دمای محیط را روی ۱۶ درجه سانتیگراد تنظیم کرده، حس بدی به شما دست نمیدهد و این نشان دهنده آن است که ما در هنجارسازی نسبت به مصرف بهینه برق موفق نبودهایم.
مجری طرحهای بهینهسازی مصرف شرکت توانیر خاطرنشان کرد: شاید دلیل آن این بوده که در سالهای قبل موضوع کمبود برق را برای مردم تشریح نکردهایم و به جای آن مثلاً گفتیم که امسال هیچ گونه خاموشی نخواهیم داشت، الان این مشکل آنقدر بزرگ شده که نمیتوان آن را فقط با اعمال مدیریت بر بخشهای غیرخانگی حل کرد.
خانی در پایان تاکید کرد: مسئولان بخش انرژی باید تلاش کنند مردم را با دادن اطلاعات دقیق و کافی نسبت به ناترازی برق متقاعد کنند تا فرهنگ مناسب مصرف شکل بگیرد.