«سیدعلی آقازاده» روز سه شنبه در سفر به شهرستان ساوه و بازدید از شهر آوه و مجتمع های گلخانه ای تاکید کرد: برای تامین زیرساخت های شهری آوه در سفر سال گذشته به این منطقه تصمیماتی اتخاذ شد تا با تخصیص اعتبارات استانی و شهرستانی نسبت به توسعه آن اقدام شود.
وی گفت: سیمای شهر از نظر نظافت و نامناسب بودن ورودی ها و مشکلات حوزه بهداشتی و درمانی به خوص درمانگاه شبانه روزی آن که نیاز اساسی ساکنان است، مستلزم توجه برای ارتقای شاخص ها می باشد.
وی همچنین با اشاره به احداث مجتمع های گلخانه ای مولد و اشتغالزا در آوه، گفت: برخی نیازهای گلخانه داران از قبیل تامین تسهیلات، سوخت و آب را مورد بررسی و برای رفع آنها کوشش می کنیم.
استاندار مرکزی اظهار داشت: فرمانداری و شهرداری آوه با دقت مشکلات شهر آوه را رصد خواهند کرد تا با اقداماتی از قبیل احذ عوارض و سایر تمهیدات قانونی نسبت به برطرف کردن مشکلات به خصوص در حوزه سیما و منظر شهر و بهداشت و درمان اقدام شود.
وی همچنین به مجاورت آوه با شهرستان قم اشاره کرد و گفت: با شیوع ویروس کرونا، این منطقه آسیب زیادی دید و لازم است زیرساخت های درمانی و بهداشتی آن تقویت شود.
به گفته آقازاده مجتمع گلخانه ای آوه در نوع خود بزرگترین شهرک گلخانه ای بخش خصوصی کشور است که با ۲ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری اخداث شده و همه باید از رونق فعالیت و توسعه آن حمایت کنند و برای تامین نیاز و زیرساخت های این حوزه تلاش کنند.
وی همچنین بر ضرورت رفع مشکل تامین گاز و آب گلخانه های شهر آوه تاکید کرد و گفت: توسعه تولید محصولات سبب اشتغال بیشتر و درآمدزایی به خصوص ارزآوری می شود.
استاندار مرکزی تاکید کرد: باید از این به بعد در صدور مجوز واگذاری زمین برای طرح های اقتصادی و تولیدی در آوه همه جوانب از جمله وضعیت دسترسی به برق، آب و گاز دیده شود و گروهی از کارشناسان نیز این موضوع را بررسی کنند تا شاهد مشکلاتی که برای گلخانه ها از باب تامین گاز ایجاد شده نباشیم هرچند شرکت گاز تعامل بسیار خوبی برای بهره مندی این واحدها از نعمت گاز طبیعی داشته است.
مدیر امور آب ساوه نیز گفت: مشکل کمبود آب و سطح پایین سفره های زیرزمینی در آوه یکی از موضوعات نگران کننده است که باید مورد توجه و چاره اندیشی واقع شود.
«مجید امیرحسینی» اظهار داشت: در زمینه برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه های منطقه نیز به هیچ عنوان مجوز صادر نمی کنیم.
وی اظهار داشت: برای رفع کم آبی منطقه نیز یک طرح تغذیه مصنوعی در دستور کار است.
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه هم گفت: در حوزه رودخانه ها هیچگونه برداشت شن و ماسه امکانپذیر نیست اما مجوزهایی برای استخراج و بهره برداری تحت عنوان معادن شن و ماسه صادر شده است.
«جعفر گندمکار» افزود: اکنون در دادگستری ساوه چهار پرونده در زمینه برداشت های غیرمجاز از بستر رودخانه های منطقه آوه در دست بررسی قضائی است.
مدیرعامل شرکت گاز ساوه نیز گفت: بیشترین همکاری برای تامین گاز فاز یک گلخانه آوه را به عمل آوردیم.
«محمدرضا سمیعی» اظهار کرد: گاز مورد نیاز گلخانه های آوه از شهر جعفریه با یک خط هشت اینچ تامین می شود.
وی با بیان اینکه در صدور محوز گلخانه ها نسبت به امکان سنجی تامین گاز استعلام نشده، افزود: لازم است در صدور مجوز چنین واحدهایی وضعیت تامین برق، گاز و سوخت مایع دیده شود تا بعد از آغاز احداث پروژه مشکلی پیش نیاید.
آوه با جمعیت پنج هزار نفر در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر ساوه واقع شده که از مراکز اصلی دامپروری، کشاورزی، باغداری و تولید محصولات گلخانه ای استان مرکزی محسوب می شود.