توسعه پایدار و حفظ محیطزیست از جمله مهمترین موضوعاتی است که در دهههای گذشته توجه بسیاری از متخصصان، کارآفرینان و سیاستگذاران را به خود جلب کرده است. در این میان، تولید مواد زیستی بهویژه پلیمرهای زیستی، جایگاهی ویژه در کاهش آلودگیهای محیطی پیدا کرده است، این حوزه جذاب و چالشبرانگیز در سالهای جدید با پیشرفتهای علمی و فناوریهای نوین، بستری مناسب برای نوآوری و کارآفرینی فراهم کرده است، یکی از افراد برجستهای که در این مسیر توانسته است تأثیر چشمگیری بگذارد، محسن کزازی است.
محسن کزازی، کارآفرین و بنیانگذار یکی از شرکتهای دانشبنیان پیشرو در حوزه تولید پلیمرهای زیستی، با بیش از ده سال فعالیت حرفهای در این زمینه، توانسته است نقش مهمی در تحول این صنعت ایفا کند، او دانشآموخته رشته مهندسی شیمی از دانشگاه معتبر کشور است و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بهطور تخصصی روی توسعه مواد زیستسازگار و زیستتجزیهپذیر متمرکز بوده است.
پس از پایان تحصیلات، محسن کزازی با هدف توسعه محصولات کاربردی در حوزه زیستپلیمرها، شرکتی دانشبنیان تأسیس کرد، او با بهرهگیری از تیمی متشکل از پژوهشگران و متخصصان حوزه شیمی و مهندسی مواد، فعالیت خود را آغاز کرد، نخستین پروژه این شرکت، تولید کیسههای زیستی بود که در صنایع بستهبندی مواد غذایی مورد استفاده قرار میگرفت، این محصول بهدلیل ویژگیهای منحصربهفرد خود، همچون زیستتجزیهپذیری و مقاومت در برابر رطوبت، توانست بهسرعت جایگاه خود را در بازار پیدا کند.
یکی از جنبههای قابلتوجه در کارنامه محسن کزازی، استفاده خلاقانه از فناوریهای نوین همچون هوش مصنوعی، نانوفناوری و شبیهسازیهای کامپیوتری در فرایند طراحی و تولید محصولات زیستی است، او معتقد است که بدون بهرهگیری از این فناوریها، رسیدن به سطح مطلوبی از کارایی و کاهش هزینهها غیرممکن است؛ تیم محسن کزازی از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای پیشبینی رفتار مواد زیستی در شرایط مختلف استفاده کرد، این فناوری به آنها کمک کرد تا پیش از ورود به مرحله تولید انبوه، ترکیبات مختلف مواد را آزمایش کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنند.
با توجه به رشد روزافزون تقاضا برای محصولات زیستی و قوانین سختگیرانهتر زیستمحیطی در سطح جهانی، محسن کزازی آینده روشنی برای این صنعت پیشبینی میکند. او برنامههایی برای توسعه محصولات جدید، از جمله قطعات زیستی برای صنایع پزشکی و خودروسازی دارد و امیدوار است که بتواند نقش مؤثری در گسترش فناوریهای زیستی ایفا کند.
اهدای داوطلبانه بیش از ۱۸۴ هزار واحد خون به بیماران طی ۹ ماه
وحید سلیمی، رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر از اجرای طرح حمایت ماندگار و اهدای ۱۸۴ هزار و ۳۲۴ واحد خون سالم به بیماران و نیازمندان فراوردههای خونی توسط اعضا و داوطلبان و کارکنان جمعیت هلال احمر سراسر کشور از ابتدای سال جاری تا پایان آذر خبر داد.
وی افزود: طرح حمایت ماندگار سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با هدف تأمین بخشی از ذخایر خونی مورد نیاز و در قالب تفاهمنامه رسمیبا سازمان انتقال خون کشور، هر ساله با مشارکت فعال داوطلبان و کارکنان این جمعیت اجرا میشود.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر گفت: با توجه به کاهش ذخایر خونی در فصل سرما، از همه هموطنان دعوت میشود تا با اهدای خون خود، یاریگر بیماران و نیازمندان فراوردههای خونی باشند.
تحصیل رایگان دانشآموزان ۴ دهک اول خانوار در مدارس سمپاد
حسین صادقی، رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش گفت: تحصیل رایگان دانشآموزان چهار دهک اول خانوارها در مدارس سمپاد در هیئت وزیران تصویب و بودجه آن تأمین و به حساب مدارس واریز شد.
در جلسه هیئت دولت یازدهم مرداد مصوب شد که هزینههای ثبتنام دانش آموزان دهکهای یک تا چهار که در مدارس سمپاد پذیرفته شوند، از سوی دولت پرداخت شود.
همکاری هلال احمر ایران با مجامع بینالمللی برای حمایت از آوارگان سوری
راضیه عالیشوندی، معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر اظهار کرد: تیم جمعیت هلالاحمر ایران برای ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت از آوارگان جنگی سوریه به لبنان اعزام شده است؛ این تیم در نخستین اقدام خود با همکاری مجامع بینالمللی از جمله یونیسف، یک اردوگاه اسکان اضطراری با ظرفیت ۶۰ چادر امدادی در جنوب لبنان برپا کرده است.
وی افزود: اکنون با حضور تیم امدادی هلالاحمر ایران در جنوب لبنان، در دو منطقه بیمارستان حکومیه و منطقه صفر مرزی بیت الحیرا، اردوگاهی با ظرفیت ۶۰ چادر از چادرهای یونیسف با توجه به آماده بودن زیرساختهای لازم از جمله سرویسهای بهداشتی و مسطح بودن زمینها برپا شده است.