به گزارش روز چهارشنبه «ایثار»، سید مرتضی حسینی با اعلام این خبر گفت: هدف از برگزاری این جشنواره تعمیق، بسط و ترویج هنر آوایی و آئینی با محوریت فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین شناسایی و تجلیل از پدیدآورندگان آثار هنری است.دبیر جشنواره آواها و نواهای ایثار با بیان اینکه جشنواره آواها و نواهای ایثار […]

به گزارش روز چهارشنبه «ایثار»، سید مرتضی حسینی با اعلام این خبر گفت: هدف از برگزاری این جشنواره تعمیق، بسط و ترویج هنر آوایی و آئینی با محوریت فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین شناسایی و تجلیل از پدیدآورندگان آثار هنری است.
دبیر جشنواره آواها و نواهای ایثار با بیان اینکه جشنواره آواها و نواهای ایثار در سه بخش برگزار می‌شود، تصریح کرد: بخش سرود در رشته‌های تکخوانی، تک نوازی، آهنگسازی، مربیگری، شعر، ترانه و همخوانی برگزار می‌شود.
وی افزود: بخش آواها شامل مولودی خوانی، مرثیه خوانی، توسل خوانی، بیت خوانی، منظومه خوانی، منقبت خوانی، پیشخوانی‌های تعزیه و موسیقی آوازی خواهد بود و بخش نواها نیز شامل هم‌نوازی ساز و آواز در تمامی حوزه‌های موسیقی ایرانی، اقوام و دستگاهی است.
حسینی با بیان اینکه تعداد آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره ۲۷۵ اثر است افزود: در بخش سرود هشت اثر، نواها هفت اثر و آواها ۱۳ اثر برگزیده شدند. همچنین تعداد چهار اثر تولیدی استان‌ها نیز از منتخبین آثار هستند. آثار انتخابی از ۱۸ استان بوشهر، تهران، کرمانشاه، مرکزی، لرستان، سیستان و بلوچستان، گیلان، مازندران، خوزستان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی و شمالی، کردستان، گلستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان است.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید ادامه داد: ضبط و پخش اجرای موسیقی این جشنواره با همکاری مشترک امور استان‌های صداوسیما و گروه تلویزیونی شاهد است و پخش آنها نیز از برنامه ترانه باران شبکه شما، رادیو آوا، رادیو فرهنگ و رادیو نمایش خواهد بود.

وی افزود: مراسم اختتامیه نخستین جشنواره آواها و نواهای ایثار به صورت مجازی در حال برگزاری و ضبط است و از شبکه های سراسری صدا و سیما پخش خواهد شد.

دکتر احمدی صدری موسیقی‌دان، سید حمیدرضا حسینی شاعر و ترانه‌سرا، شهرام مظلومی آهنگساز، مؤلف و مدرس دانشگاه، حسین دی پیر پژوهشگر و مؤلف حوزه موسیقی و محمد لارتی آهنگساز، پژوهشگر و رییس اداره هنرهای نمایشی و آوایی بنیاد داوران این جشنواره هستند.