مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _چهارشنبه بیست‌وچهارم مرداد ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش پردیسان آنلاین، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس پردیسان آنلاین، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مردم، سرمایه بزرگ دولت چهاردهم» نوشت: اگرچه منتقدان فهرست پیشنهادی کابینه چهاردهم در شبکه‌های اجتماعی هیاهوی بیشتری ایجاد کردند، اما آنچه در مواضع طیف گسترده فعالان سیاسی جریان‌های مختلف بازتاب داشت، چیزی جز حمایت از تصمیم رئیس جمهور برای تشکیل دولت وفاق ملی و بکار گرفتن نیروهای کارآمد جریان‌های مختلف نبود.
چنانکه محمود علوی، وزیر سابق اطلاعات در دیدار با جمعی از فعالان ستادهای انتخاباتی مسعود پزشکیان بر ضرورت حمایت از دولت چهاردهم از سوی حامیان او و نیز داشتن سعه صدر سیاسی در ابتدای کار دولت تأکید کرد و گفت: در این برهه حساس که رئیس جمهور کشور آغازین روزهای کاری خود را سپری می‌کند، هرگونه فشار یا انتقاد نابجا می‌تواند در مسیر حرکت کشور خلل ایجاد کند.
علوی در عین حال با اشاره به حمایت رهبر معظم انقلاب از رئیس جمهور افزود: برخلاف تصور رسانه‌های بیگانه و برخی افراطیون، رهبر معظم انقلاب قاطعانه از این دولت حمایت کردند که این فرصتی طلایی برای پیشبرد اهداف انقلاب و اجرای برنامه چشم‌انداز نظام و حل مشکلات مردم است. الیاس حضرتی، نماینده اصلاح‌طلب ادوار مجلس و از اعضای شورای راهبری دولت چهاردهم نیز در موضعی با بیان اینکه «مسئولیت کابینه با پزشکیان است و شخصیت‌های مختلف جنبه مشورتی داشتند»، گفت: «پزشکیان دنبال خالص‌سازی نیست بلکه دنبال مشارکت همه گروه‌های سیاسی است.
او می‌توانست یک دولت خالص اصلاح‌طلب تشکیل دهد، اما گفت می‌خواهم از همه دولت‌های گذشته استفاده کنم». این تعبیری بود که علیرضا معزی، فعال رسانه‌ای و معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در دولت دوم روحانی نیز بکار برد و در شبکه ایکس، نوشت: کابینه پیشنهادی ‎پزشکیان، حداقل از منظر «دفع خطر خالص‌سازی» گامی به پیش است و حامل پیام «تغییر».

ارزیابی‌های مثبت و منفی درباره وزرای پیشنهادی کابینه

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ارزیابی‌های مثبت و منفی درباره وزرای پیشنهادی کابینه» نوشت: وزرای پیشنهادی دولت با حضور در کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود را در حضور نمایندگان مجلس مطرح می‌کنند و به سوالات آنها پاسخ می‌دهند. به گفته حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکنون ۷۰ جلسه در کمیسیون‌های مجلس برای بررسی سوابق و برنامه‌های وزرای پیشنهادی برگزار شده است. وی می‌گوید: برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت در یک فضای فنی و تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرد و با اسناد بالادستی تطبیق داده می‌شود. سنجه‌هایی برای ارزیابی وزرای پیشنهادی وجود دارد و مطابق با آن، توانایی و تجربه آنان از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود.

اما نکته اینجاست که در میان وزرای معرفی شده به مجلس علاوه‌بر اشخاصی که کارنامه قابل دفاعی دارند، افرادی با سابقه فتنه‌گری دیده می‌شوند. مسئله‌ای که خط قرمز نظام است. از این‌رو، مجلس شورای اسلامی می‌بایست از اعتماد به فتنه‌گرانی که در آستانه نفوذ به دولت هستند، پرهیز کند.

یکی از وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور برای اخذ رأی اعتماد، دکتر محمدرضا ظفرقندی برای تصدی وزارت بهداشت است. فردی که نگاهی به سوابق و مواضع او چهره‌ای سیاست‌باز با مواضع افراطی را نمایان می‌سازد. دیروز انجمن اسلامی پزشکان ایران، در واکنش معرفی ظفرقندی برای وزارت بهداشت؛ در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مردم اعلام کردند: «جناب آقای دکتر ظفرقندی شخصیتی متدین، علمی و پاکدست و مورد احترام هستند اما با توجه به عملکرد ایشان در مناصب قبلی و به‌کارگیری افراد و همکاران خود با نگاه صرفاً جناحی و سیاسی و بعضاً با سابقه ناصواب متأسفانه سبب ایجاد دودستگی و جدل در قسمتی از بدنه نیروهای سلامت کشور می‌شدند. از طرفی عدم ارتباط ایشان با بدنه جوان جامعه پزشکی، عدم تعامل با سایر گروه‌ها و تفکرات حوزه سلامت، عدم ارتباط با نهادها و جریانات فرهنگی از جمله ایرادات مطروحه در خصوص ایشان است.

در ادامه نامه اشاره شده خاطرنشان شده است: ایشان و همفکرانشان نه‌تنها حوزه بهداشت و درمان را به سیاسی‌ترین و رادیکال‌ترین حوزه اصلاح‌طلبان تبدیل کرده بود بلکه خود و دوستانش سیاسی‌ترین چهره‌های این گروه بودند، به عنوان مثال تهیه و امضای نامه علیه آقای بشار اسد در سال ۱۳۹۰ در زمان درگیری با تهاجم وحشیانه داعش، دفاع از جریان و سران فتنه سال ۸۸ و عدم تمکین به مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی در این خصوص، بیانیه علیه مواضع نظام در ماجرای واکسن آمریکایی و سیاسی خواندن آن و تلاش مستمر برای جلوه دادن مسئولین نظام به عنوان مسئول جان‌های از دست رفته در کرونا و موضع‌گیری‌ها و توئیت‌های متعدد در تقابل آشکار با سیاست‌های نظام تنها گوشه‌ای از رویه و مرام و تفکرات ایشان در سال‌های اخیر بوده است.

ارزیابی‌های مثبت و منفی درباره وزرای پیشنهادی کابینه

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «سرخوردگی مخالفان خونخواهی ایران» نوشت: واشینگتن‌پست به نقل از یک مقام صهیونیست گزارش کرد که حمله مستقیم ایران به اسرائیل در واکنش به ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس ممکن است در آینده نزدیک رخ بدهد. وال‌استریت‌ژورنال نیز با اشاره به افزایش سطح آماده‌باش نظامی رژیم صهیونیستی برای نخستین‌بار در ماه جاری میلادی و با استناد به اظهارات منابع صهیونیست نوشت که نگرانی از واکنش ایران و حزب‌الله به ترور هنیه و فؤاد شکر از فرماندهان ارشد حزب‌الله باعث شده اسرائیلی‌ها با وجودی که از زمان دقیق واکنش ایران و حزب‌الله مطمئن نیستند، حالت تدافعی خود را تقویت کنند. اگرچه تل‌آویو خود را برای پاسخ ترورهای اخیر آماده می‌کند، غرب همچنان در تکاپو است تا ایران را متقاعد سازد که به جنایات صهیونیست‌ها پاسخ ندهد. امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه، کر استارمر نخست وزیر انگلیس و حتی کاردینال پیترو پارولین نخست‌وزیر واتیکان در این زمینه با مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران گفتگو کردند و همواره این پاسخ را شنیدند که حق ایران در تنبیه متجاوزان محفوظ است. آنتونیو تایانی وزیر امور خارجه ایتالیا هم در گفت‌وگوی تلفنی با علی باقری‌کنی، سرپرست وزارت امور خارجه ایران خواستار خویشتنداری تهران شد تا به زعم وی از به خطر افتادن امیدها برای برقراری صلح در منطقه جلوگیری شود. وزیر امور خارجه ایتالیا که مقام‌های ایرانی نگاه چندان بدبینانه‌ای به او ندارند، نتوانست پاسخ متفاوتی دریافت کند و درباره این گفتگو به خبرنگاران گفت: «ایران بار دیگر بر حق خود برای پاسخ به ترور اسماعیل هنیه و فؤاد شکر تأکید کرده است.» تایانی تصریح کرد: «من نیم ساعت تلفنی با سرپرست وزارت امور خارجه ایران گفتگو کردم و دوباره درخواست خود را برای احتیاط مطرح کردم. وزیر ایران در پاسخ، موضع قاطعانه‌ای داشت. او بر حق ایران برای واکنش به حمله به خاک ایران و کنسولگری آن در دمشق تأکید کرد.»

ارزیابی‌های مثبت و منفی درباره وزرای پیشنهادی کابینه

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «مذاکره پس از آتش‌بس» را برگزید و نوشت: از زمان آغاز جنگ غزه، هیچ تصویر و ویدئویی از یحیی سنوار منتشر نشده است؛ تنها یک بار ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار ویدئویی از داخل یکی از تونل‌ها مدعی شد فرد داخل سنوار است. نظامیان اشغالگر همچنین بارها مدعی شده‌اند توانسته‌اند به محل حضور او نزدیک شوند اما هر بار دست خالی بازگشته‌اند. حال منابع نزدیک به حماس به الشرق الاوسط گفته‌اند او به عنوان مغز متفکر عملیات توفان الاقصی، این روزها از داخل تونل‌های هزارتوی زیر خاک غزه جنگ را پیش می‌برد. افراد معدود مورد وثوق رهبر جدید این جنبش، حلقه وصل میان او و دیگر فرماندهان میدانی آن هم در صورت ضرورت و از طریق راه‌های بسیار پیچیده هستند. الشرق الاوسط همچنین به نقل از یک منبع ارشد حماس نوشت: «پس از فراهم شدن شرایط امنیتی خاص، یحیی سنوار می‌تواند تماس تلفنی داشته باشد، هرچند برقراری مکالمات تلفنی نیاز به مقدمات زمانبری داشت اما در نهایت این مقدمات انجام شد. او در بسیاری مناطق حضور دارد و هر هفته و گاهی ماهی یک بار دستورالعمل‌ها را به مقامات جنبش انتقال می‌دهد. این دستورالعمل‌ها روی کاغذ مکتوب شده و به امضای سنوار می‌رسد اما کسی چگونگی انتقال آنها را نمی‌داند. او گفت به احتمال زیاد این دستورالعمل‌ها به شکل دستی و با محرمانگی کامل از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود».

بر اساس این گزارش اعتقاد بر این است «محمد سنوار» برادر فرمانده افسانه‌ای و رئیس حکومت غزه که خود از فرماندهان ارشد گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی این جنبش است، مخفیگاه‌ها و تحرکات او را مدیریت می‌کند. محمد خود نیز بشدت تحت تعقیب رژیم اشغالگر اسرائیل قرار دارد و از برنامه‌ریزان اصلی عملیات توفان الاقصی به شمار می‌رود. همچنین یک عضو حماس در خارج از فلسطین به الشرق الاوسط گفته علاوه بر تماس‌های بسیار معدود، یحیی سنوار ۲ مرتبه پیام مکتوب و یک بار نیز پیام صوتی برای میانجی‌گران درباره مذاکرات ارسال کرده است. بر این اساس، سنوار به طور کامل در جریان روند مذاکرات قرار دارد و پیش از ارائه هر ابتکاری بخوبی آن را بررسی می‌کند. او ترجیح می‌داد خود در مذاکرات حضور داشته باشد، چرا که بخوبی طرز تفکر اسرائیلی‌ها را می‌داند. این عضو در ادامه افزود: «برخلاف مسائلی که مطرح می‌شود و بسیاری آن را ترویج می‌دهند، یحیی سنوار بارها از انعطاف‌پذیری در بسیاری از مراحل مذاکرات حمایت کرده و این موضع حتی میانجی‌ها را نیز شگفت‌زده کرده است. او به عنوان یک مذاکره‌کننده سرسخت شناخته می‌شود که می‌خواهد به شرایطی دست یابد که بر اساس آن اجماع فلسطینی‌ها وجود داشته باشد؛ همزمان او شدیداً می‌خواهد کشتار و خونریزی را متوقف کند و به دنبال پایان جنگ است».

ارزیابی‌های مثبت و منفی درباره وزرای پیشنهادی کابینه

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «زنگ خطر آمار پولی» را برگزید و نوشت: پس از ارائه آمارهای نقدینگی و پایه پولی خرداد به صورت شفاهی، بانک مرکزی در گزارش خود این آمار را به‌روز کرد. مطابق گزارش رسمی، رشد نقطه‏‏‌به‏‏‌نقطه نقدینگی در خردادماه امسال ۲۶.۸ درصد و رشد ماهانه نقدینگی نیز برابر با ۲.۸ درصد بوده است. بررسی روند آمارها نشان می‌دهد پس از کاهش نرخ رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۲، این روند نزولی از آغاز سال ۱۴۰۳ متوقف شده است و به تدریج روند معکوسی شکل گرفته است. نگاهی به آمار مربوط به تورم نیز نشان می‌دهد این متغیر نیز در چند ماه اخیر روندی فزاینده به خود گرفته و سیر نزولی خود را از دست داده است. در یک جمع‏‏‏‏‌بندی کلی، با توجه به ریسک‌های اقتصادی، به نظر می‏‏‏‏‌رسد روند متغیرهای پولی و همچنین شاخص‌های قیمت احتمالاً در ماه‌های آینده افزایشی خواهد بود. محاسبات «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد متوسط رشد ماهانه نقدینگی در سه ماه اخیر حدود ۲ درصد بوده است و در صورت تداوم این روند، بانک مرکزی به هدف‌گذاری نقدینگی خود نخواهد رسید.

ارزیابی‌های مثبت و منفی درباره وزرای پیشنهادی کابینه